maandag en een nieuwe week begint . . .


Voor iedereen een heel mooie maandag en maak er ook een mooie dag van !

Om de week goed af te sluiten heb ik toen een wandeling gemaakt, het weer was nog mooi en in het domein was het vrij rustig.  Maar grijze wolken doken al snel op en ik dacht toch dat ze geen regen hadden gegeven.  Dan maar hopen dat we droog weer thuis geraken.  Iets later kwam de zon weeral piepen, ik was vertrokken thuis met zon en had de zonnebril op, die donkere momenten zijn we nog echt niet terug gewoon !


Zo rustig en vredig lag het water erbij, wel "waterwild" was er te zien maar niet echt veel wandelaars en dat vind ikzelf dan weer spijtig . . .


Hier zie je heel goed het verschil tussen door de zon beschenen en in de schaduw . . . !


Deze zwanen kwamen gewillig naar een paar mensen toe gezwommen, ik hield me meer aan de zijkant zodat ik ze toch ook kon fotograferen . . .


De visvijver ligt er weer gezond bij, hij wordt belucht en dat doet veel aan de kwaliteit van het water, ook hier niet veel zon te bespeuren !


Wolkenloos was het helemaal niet !  Soms waren er echt wel donkere wolken bij !


Hier toch ook nog een beetje variatie in kleuren maar veel bladeren zijn reeds gevallen.


En de reiger, die ik eerst niet had gezien, die was toch ook terug in de bijna lege vijver van de trapbootjes voor de kleinen.  Ook hier was er sprake van blauwalgen in de zomer maar waar niet ?!



Het lijkt wel het eilandje van de aalscholvers, ze waren overal talrijk aanwezig, meer dan eenden, ganzen en zwanen samen !  Hier ook weinig zon te zien, tenminste toen ik langs deze kant een beeld schoot van het eilandje.


Hier zie je weer wat beter onze kerk van de abdij van Vlierbeek staan, dat wil zeggen dat er toch al meer bladval is geweest, in volle zomer zie je die bijna niet meer, ook de bomen groeien natuurlijk !


Ik dacht hier nog een mooi overzicht te geven van de roeivijver maar zonder die zon is het toch niet zo vrolijk, al zie je toch bijna geen donkere wolken meer.


En dit shot kon ik ook niet laten, deze meeuw zo eenzaam op haar paaltje, toen kwam ineens de zon er weer door, heerlijk is dit toch !


Je ziet ook het verschil aan het eilandje, alles lijkt helemaal op te fleuren en dat is ook zo !


Dat er vrij veel wind stond hoef ik zeker niet te vertellen !  Weldra zijn zo alle bladeren van de bomen gevallen.


. . . en met dit uitzicht nemen we afscheid van het domein, tot een volgende wandeling.


Eenmaal terug thuis kreeg ik door de ramen de zon en deze boom weer in het vizier, toch snel nog een foto gemaakt, hij staat er nog mooi bij ook, zo met rood verkleurde bladeren, al zijn er toch ook al een aantal bovenaan weg gewaaid.  Deze boom staat in het tuintje bij de buren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!