donderdag en laatste werkdag van deze week, vrijdag is een feestdag . . .



Dit beeld zullen we weldra niet meer zien, het gaat immers naar de winter toe, langzaam maar zeker . . . en dan sneuvelen ook de bloemen die nog in de tuin staan.  Al zijn er wel enkele die het tegenwoordig ook goed doen om alles wat op te fleuren, zelf heb ik er nu geen staan op onze balkons.

Maar we gaan verder met onze vakantie, het was een mooie vakantie met afwisselend zon en ook een aantal dagen bewolking maar nooit de ganse dag.  We hadden wat regen, kregen donkere luchten en wind en daarna was het weer rustig en hebben we nog een paar dagen genoten van de volle zon op het einde van de vakantie.
Alleen hadden we de werken, die werden aangekondigd, wat onderschat, ze hadden veel meer invloed op het leven om en rond het water in het hotel dan we dachten.  Mochten we het herdoen dan kozen we voor een andere periode . . . of een ander hotel !  Eerlijk is eerlijk.


Hier zie je dus de duinen van Maspalomas, je kan er doorheen wandelen maar het is wel een natuurreservaat.  Als je wil er doorheen gaan moet je de afgebakende paden bewandelen, ze zijn door stokken aangeduid en de meeste doen ook wat ze moeten doen, een aantal doet dit niet jammer genoeg.  Vroeger kon je daar gaan zonnen, zo gewoon in de duinen liggen, je werd vaak wel gestoord door passanten die het stof deden opstuiven !


Eens een ander beeld van de vuurtoren, hier zie je hoe die echt wel op een uithoek staat en eigenlijk hadden we daar 's avonds eens moeten gaan wandelen, ik wou die nog wel eens zien branden ook !  Of werkt die niet meer ?!


In de botanische tuin kregen we mooie planten te zien, wij waren daar echter veel eerder reeds geweest, vroeger in onze jonge jaren ook wel eens maar een paar jaren geleden ook nog.  En toen hebben we echt wel genoten van de wandeling die we op ons eigen tempo konden doen, nu was het een begeleide wandeling door onze Nederlandstalige gids.


Je gelooft het misschien niet maar dit is het strand in Las Palmas, ja de hoofdstad, wij gingen er eens even een kijkje nemen maar zonnig was het die dag echt niet, toen kregen we er ook zelfs regen te verwerken.  Niks om je zorgen over te maken, wel om de wegen en paden zo glad te maken als een spiegel, heel gevaarlijk om uit te glijden.


Een heel mooi huis maar ik heb niet genoteerd hoe de naam was en van wie het eigenlijk was, ik dacht dat we hier dicht aan het huis van Columbus waren, een museum eigenlijk.


Hier een binnenzicht van de kathedraal die gans is ingericht als een museum maar nog wel gebruikt wordt voor de liturgie ook.


Hier een mooi groot plein en een imposante voorgevel, groot en zwaar, je kan er zelfs naar boven gaan en op de terrassen rond lopen, er staat volk bovenop, kijk maar als je de foto kan vergroten !


Langs weerszijden staan vier honden, waarvoor dat dient of waartoe weet ik echt niet, heb de uitleg van de gids niet goed onthouden, had andere zorgen aan mijn hoofd. 


Dit beeld is op onze laatste volle dag in Gran Canaria gemaakt, een catamaran die uitvaart en gaat draaien om ergens anders naartoe te varen, in de achtergrond een cementfabriek maar die echt wel een heel stuk verder staat.


Eén van de mooie zonsondergangen, we genoten ervan en namen op deze rustige manier afscheid van het eiland om weer, met veel vertraging, naar huis toe te komen.

Toen we in België vertrokken was er een panne in het vliegtuig die ze vrij snel hadden gerepareerd.  In het vliegtuig kreeg een passagier zware problemen, hij bleef niet steeds bij bewustzijn en is toch gewoon verder met vakantie gegaan.  In het naar huis keren hadden we dus serieuze vertraging, 'k had gehoopt tegen een uur of twee in bed te liggen maar het werd voor mij dan wel 4.45 u, en dan ben je de dag erna echt geen mens die aanspreekbaar is !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!