woensdag . . .


Een heel fijne woensdag voor iedereen, maar er vooral een mooie dag van !

Deze week staat hier bij ons in het teken van opruimen en poetsen, ja ook dat moet tussendoor wel eens gedaan worden.  'k Heb al wel wat ideetjes van hoe en wat allemaal.  Om te beginnen moeten we de mat oprollen die in het salongedeelte van onze living ligt.  En waarom hoor ik je vragen, wat scheelt daar mee ?!

Wel heel eenvoudig eigenlijk : je loopt daar steeds over en bij momenten poetsen wij daar niet onder, wel opzij en ook al wel eens onder die randen die vrij liggen en die je kan omslagen als je poetst.  Maar je brengt al eens wat zand mee naar binnen en dan denk ik vooral aan dat zand dat aan de wielen van de wagen hangt.  Dat komt neer in de garage en als je daar doorheen loopt op zoek naar dit of dat of je gaat een plant verpotten, of gewoon een nieuwe pot geven aan een bepaalde struik van op ons balkon, dan neem je dat soms mee naar binnen . . . als je de voeten niet goed veegt . . . en dat zie ik vaak gebeuren.  Dus is het niet echt vreemd dat daar na een tijdje zand onder komt en dan kraakt het als je over dat tapijt gaat.  Ook zou je dus zo zonder erbij na te denken je parket gaan beschadigen en dat is niet zo goed voor die bovenlaag, dus zorgen dat dit op tijd en stond wordt verwijderd.

En wat doen we dan, of liever, hoe doen we dat dan ?!  We nemen die grote mat op en stofzuigen ze, daarna ook de achterkant stofzuigen, ook daar hangt soms nog zand aan.  En die wordt opgerold en opzij gelegd, ook alle meubels die daar normaal op staan gaan aan de kant, de vloer wordt daar danig goed gereinigd zodat alles proper kan terug gelegd en gezet worden zoals het hoort.  Daarna doen we het andere gedeelte van onze living en zo komt dat tussendoor helemaal proper en blijft alles mooi verzorgd.

Maar laat ik jullie niet vervelen met hoe ik mijn werk hier binnen uitvoer of hoe het zou moeten gedaan worden, in ieder geval willen we dat het er hier weer piekfijn uit ziet tegen het einde van deze week !  En daarna op ons lauweren rusten, neen, helemaal niet, dan wil ik nog wel eens een roeffel doen door onze kledij van de zomer, alles opzij hangen wat we denken niet meer nodig te hebben en zien wat er dan nog in de kast hangt.  Misschien hier en daar toch wel iets nieuw bij kopen ook of gewoon aanvullen wat we denken nodig te hebben en dan kunnen we er weeral voor een tijdje tegen.  

Zo heb ik in de laatste weken weeral een aantal sokken van de echtgenoot weg gedaan in de vuilbak want daar waren gaten in dat het niet meer te repareren valt.  Hij verzorgt zijn voeten niet, zeker die hielen niet en gaat niet naar een pedicure maar ik moet daardoor steeds maar iets verstellen of weg doen zoals nu en dat is ook niet altijd zo goed voor het milieu en ook niet voor zijn voeten.  Misschien toch ook eens hem erop wijzen dat hij die beter mag gaan verzorgen, nochtans staat er steeds wat zalf in de kast in de badkamer, hij heeft die daar maar op te smeren of tussendoor die eelt wat af te vijlen, alleen moet hij dat iedere keer doen dat hij een douche neemt, of dat gaat lukken is nog maar af te wachten maar ik kan het wel proberen !

Het is nu echt wel herfst geworden, je voelt het aan alles, ik trek ook vaker iets bij aan om warm te krijgen of geen kou te hebben, de fleecedeken gaat bij ons allebei over ons benen als we naar tv zitten te kijken, eender wat het is wat er op staat, koers of niet of gewoon wat anders . . . 

'k Wens jullie nog fijne herfstdagen toe, dat er op tijd wat zon mag tussen zitten, regen mag ook maar wel maar dan liefst tegen de avond aan of 's nachts.  En verder : geniet van dit seizoen, in alles zit wel iets moois verscholen . . . !


Reacties

  1. Vandaag was hier ook een relatief rustige dag temeer omdat het weer wat tegenzit. De boomhakker is langs geweest vandaag om de laatste te hoge bomen te vellen zodat we gerust de winter kunnen afwachten want de 2 laatste jaren kregen op vakantie altijd het bericht dat er bomen omver gewaaid waren en bij de buren in de tuin lagen met schade bij hen en ons! We wilden dat dit jaar voorkomen. Omdat mijn man de boomstammen zelf verzaagt om te verbranden in de kachel ligt er nu natuurlijk nog heel wat werk te wachten buiten, maar dat is gelukkig niet voor mij tenzij ik de fijne takjes door de compostmolen moet draaien! Dat van die sokken ken ik, de tenen van mijn slaapgenoot steken er ook graag door als hij een tijdje zijn werkschoenen aan heeft gehad.. ze vliegen ook de vuilbak in want de tijd van kousen stoppen is hier ook voorbij haha. Groetjes en houd je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Had eerder al wel eens gedacht aan die bomen van jullie, dus nu zit je weer terug safe met die bomen. En tegelijk ook stoofhout ! Ik weet niet hoe jullie dat noemen maar zo zeggen ze dat dan bij ons.Maar bij mijn wederhelft zijn het de hielen die het erg te verduren krijgen, die verzorgt hij niet goed genoeg, vroeger waren het ook zijn teennagels die te lang waren en dan heb je natuurlijk gaten als ze een fel te keer gaan met wandelen of met andere werkjes. En ik druk er dan steeds op dat hij zijn wandelschoenen moet aantrekken en wandelsokken maar neen, dat doet hij niet, dat is te veel werk. Ik doe dat altijd als ik op pad ga, eender welk weer het is, tenzij het van dat heel warme weer is zoals met die hittegolven, dan vind ik het ook wat te veel van het goede. Nog een heel fijne dag vandaag met vermoedelijk heel wat regen, hier is het toch wel weer goed bezig ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!