maandag . . .


Een fijne nieuwe week toegewenst aan iedereen, immers een goed begin van eender wat je ook doet is reeds het halve werk !!!  Denk daaraan als je deze week begint en met een lach op je gezicht kan je de dagen tegemoet gaan, ook al krijg je wel eens een tegenslag te verwerken, we slaan er ons dan veel gemakkelijker door dan anders, geloof me vrij !

Ook ik ben dus fris en monter opgestaan, ik had er echt wel zin in om weer aan iets te beginnen en misschien is dat wel nodig ook.  Immers onze diepvriezer in de keuken moet weer eens uitgewassen worden en dan ook op voorhand ontdooid ook !  Een werkje waar wel wat tijd in kruipt en dat kan je best doen wanneer je niks speciaal moet doen, zo op een meer verloren dag als deze maandag.  Wat de week ons verder zal brengen weten we immers nooit op voorhand, zo heb ik nog wel een paar van die dingen in mijn hoofd die ook wel eens mogen gedaan worden en wanneer komt het beter uit dan in een week waarin je echt niet veel gepland hebt ?!

Zodus is dit het allereerste op mijn lijst, misschien komen er nog wel dingen voor de pinnen die we dringender moeten doen dan krijgen de natuurlijk wel voorrang maar voor nu is het die diepvriezer.  Die gaat hier zo vaak open, er steekt dan ook wel veel verschillende soorten in die in een huishouden kunnen gebruikt worden.  Dan spreek ik over vlees, wat resten van groenten, kruiden, kruidenboter, ijsblokjes maar die zijn nu wel aan hun laatste dagen bezig, zo warm wordt het nu ook echt niet meer dat je die nodig hebt.  Vis zit er ook in, gemalen kaas en wat nog allemaal, dus als je aan iets denkt dan zit het vermoedelijk in de diepvriezer als je in de keuken bezig bent met wat klaar te maken !  

Zodoende moet die ook veel vaker dan de andere diepvriezer, die in onze garage staat, ontdooid worden en uitgewassen.  Dat houdt ook in dat alles weer wat beter gesorteerd in de schuiven wordt gelegd en hier en daar iets wordt ontdooid en weg gedaan bij de GFT zodat het toch nog voor iets kan dienen.

In de volgende dagen heb ik ook nog in mijn hoofd om selder aan te schaffen, die wordt wel beneden in de garage bewaard, in de diepvriezer wel te verstaan, ook nog kolen in alle soorten die je kan in vriezen zoals witte kool en rode.  Heel veel hoef je daarvoor niet in huis te halen wel boscoop-appels wanneer die voorradig zijn en de rode kool heeft al dadelijk een heerlijke smaak en ook uitzicht.  Dat kan je best voor een aantal keren tegelijk klaar maken en dan ben je weer safe voor een aantal keren smullen !  Misschien nog wat kippenvlees aankopen en ook wat koteletten in huis halen en nog zo van die zaken allemaal, ja, je kan altijd wel wat doen natuurlijk als je een week hebt dat het niet druk is.

Verder is een wandeling ook steeds mogelijk, de camera moet niet altijd overuren draaien zodat je uiteindelijk een hele hoop foto's te bekijken hebt en moet aanpassen hier en daar, bijknippen en het water horizontaal laten lopen . . . !  Er is dus nog meer dan genoeg te doen zodat we ons niet vervelen.  De onderzoeken achter de rug, de afspraken zijn wat minder voor de logo en dan heeft een mens weer terug wat meer tijd, geen koers in de namiddag . . . ja, het scheelt wel wat tegen de vorige weken.  Want iets missen doet een mens niet zo graag als is dat ook niet iedere dag even interessant.  Dan komen er nu andere dingen uit te voeren en zijn we daar weer mee bezig, weet je, de maand is weeral meer dan half voorbij !

De tijd vliegt, weldra zitten we in de herfst, ook al in de herfst van ons leven, wat daarna komt valt nog af te wachten.  Maar we blijven genieten wanneer we kunnen, als we alles nog kunnen betalen dan doen we verder zoals we bezig zijn.  

In afwachting wens ik iedereen nog een fijne week toe en maak er vooral het beste van en vergeet niet te genieten !!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!