Een heel fijne zaterdag . . .

Voor iedereen een heel fijne zaterdag en het weer zit echt wel mee, geniet er dus van terwijl je dat kan, ook wij zullen dit doen !

Gisteren maakte ik een wandeling in het domein, het was er heel rustig, geen lawaai, geen drukte, gewoon de natuur waarvan je kan genieten.  En dat was heel rustgevend, het resulteerde dan wel weer in een aantal beelden maar ook in een leuk gesprek op het einde van de rit.  Een man met camera ging samen met mij naar buiten en we geraakten zo even in gesprek.  Dat we eigenlijk toch dom zijn om niet meer van onze omgeving te genieten terwijl we dat kunnen.  Ik zei hem dan ook dat dit niet altijd zo goed werkt omdat je vaak ook nog andere dingen uit te voeren hebt in en om het huis en ja, hij verstond dat heel goed.

Maar allebei hadden we een camera bij ons, we spraken over de zwanen en hij beweerde dat er een stuk in de twintig zwanen aanwezig waren in het domein, op de vijver dan wel te verstaan.  Ik denk gewoon dat het de tijd van het jaar is dat ze ook weg trekken naar hier en daar en dat ze de plekken opzoeken waar veel eten te vinden is, en waar het voor hen goed is . . . net zoals voor ons !  Toen we op de parkeerplaats waren aangekomen zijn onze wegen gescheiden, hij begon zijn materiaal in te pakken en ik stapte gewoon verder naar huis toe.  

Het was een heel mooie dag geweest voor mij, ik heb weeral genoten ervan en tegelijk ook een resem beelden mee gebracht maar dat is normaal, al wat ik in mijn vizier krijg dat leg ik vast en neem ik dus ook mee naar huis toe.  Het zweet parelde op mijn voorhoofd, ik had het echt te warm maar wou mijn vestje niet uit trekken, kwestie van geen kou te krijgen, je vat op deze dagen echt wel heel snel kou als je niet op past en ik zit al met een verkoudheid opgezadeld.  'k Moet er wel bij vertellen dat ik vlak voordat ik vertrok op de wandeling, thuis nog een potje thee had gezet en die leeg gedronken, was ik dat niet weer aan het uitzweten ?!  Geen idee, eenmaal terug thuis ben ik begonnen met het controleren van de beelden en hier en daar wat aan gewerkt zodat ze voor iedereen toonbaar zijn . . . en het water niet scheef loopt op het beeld !  Ook daar moet een mens aan denken maar kijk nu maar en geniet mee !


Toen ik pas in het domein was zag ik dit staan en vroeg me af waarvoor het zou dienen, er was niks vermeld op hun Facebooksite en daardoor was iedereen wel wat verwonderd om dit te zien.


Ook werden er veel toiletten voorzien, dat doen ze echt maar alleen als er wat volk wordt verwacht, of is het een sportactiviteit dat er wordt georganiseerd die niet wordt aangekondigd ?!


Veel zwanen op het water, heel veel zelfs, is dit de tijd van het jaar dat ze andere oorden opzoeken of is het een soort van trekken naar andere oorden of oorden zoeken waar veel voedsel te vinden is !?



Een mooie zwam was er te zien op een boom die in het water is gevallen, de stam is dan ook gespleten en wordt afgebroken onder invloed van het weer.


Maar vooral primeert hier de rust in het domein, alleen wil de zon niet echt goed mee maar het was toch genieten !




Hier toch nog een beeld van de paaltjes, het doet goed om weer eens dieren erop te zien zitten, al zijn het nu geen meeuwen . . . 



Hier en daar toch een bloempje tussen het gras, mooi toch al is het al bijna verwelkt, het is er nog . . .


En de reiger, hij stond daar zo rustig dat het wel een standbeeld leek, het is zijn plek om aan het water te staan en ik zie ze graag omdat ze vaak een mooi beeld geven ook !


Vader en moeder zwaan op het water met hun ene jong, het andere zit nog op een ander stuk van het water, vlak aan de andere kant van de weg . . . 


Weeral een bewijs dat er veel dieren zaten in en om het water, ook op dit eilandje . . . eenden, meerkoeten en waterhoenen . . . allemaal rustig samen . . .




Dit zijn dan de laatste beelden van deze wandeling, hier ademt dus alles rust uit en laat ons het zo nog maar een beetje houden, als er een evenement bezig is zal het wel niet meer zo rustig zijn en blijf ik er weg !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!