donderdag . . .


De dag begint al met regen hier ter plekke.  Een echt mooie dag mogen we blijkbaar niet verwachten maar ja, ook zulke dagen komen er nu aan natuurlijk.  In ieder geval wil ik jullie toch een aangename dag toewensen, ook al zit het weer niet meer en valt er water uit de hemel, ook al zou er wind kunnen op steken.  We maken er toch ook weeral een fijne dag van al zal die veelal binnen doorgebracht worden en vergeet vooral niet te genieten !

Vandaag staat hier het poetsen op de agenda, er werden gisteren al voorbereidingen getroffen en wat ik seffens eerst ga doen is wat klaar zetten om op de middag te eten, dat moet ook gebeuren.  Maar dat is dagelijkse kost, nu willen we vooral zorgen dat alles hier weer proper is, gisteren is er al gestofzuigd en wat opgeruimd dus straks na de middag vliegen we erin en doen verder totdat we moe zijn, dat moet je erbij nemen natuurlijk !

In de laatste weken ben ik zo met alles en nog wat bezig geweest en dan voel ik nog het beste dat ik geen 20 meer ben.  Dan voel je overal wel wat als je gedaan hebt en zeker wanneer je dan even in de zetel gaat zitten of aan de computer en dan voel je nog het best die stijve spieren die nu niet meer mee willen maar dat is niet het ergste.  Zo had ik gisteren de diepvriezer ontdooid en nadat ik daarmee gedaan had deed die rug van mij pijn.  Nochtans heb ik niet zo'n zware dingen moeten dragen maar ja, het kan ook gewoon omwille van het weer zijn.  

Zo vertelde de huisarts dat met kouder en nat weer je toch wel wat gemakkelijker al die pijntjes begint te voelen in de gewrichten, ik weet het wel, ik zie het ook aan mijn gewrichten van de handen en de pols.  Mijn rechterwijsvinger die heeft dan dan wel en dat zie je dan ook omdat het eerste gewricht bovenaan wat gezwollen is en aftekent , het is ook net of dit is wat vervormd door de loop der tijden steeds maar veel te werken met die handen.  En is het niet zo dat bij elke handeling aan de computer en ook verder in het gewone leven, dat je die handen, vingers en armen toch wel vrij veel gebruikt.

Maar gisteren was het eerst en vooral die rug dus die zich liet voelen en ik plofte neer in de zetel toen we ons avondmaal hadden genuttigd.  'k Was blij dat het gedaan was voordat ik met de vloeren zou beginnen, dat was de reden dat ik het gisteren reeds deed.  Maar nu moeten we wel wat beter opletten voor die diepvriezer in de keuken, die gaat dus vaak open, en zodoende vriest die ook gemakkelijker aan.  Alhoewel het nu wel wat minder warm is in huis maar je hebt dan weer de verwarming op staan dus ja, een keuken is een blijft een waterrijke omgeving en vocht doet het sneller aanvriezen.

Nu nog straks die vloeren bewerken zodat ze weer terug blinken, vuil is dat niet maar je hebt wel overal stof natuurlijk en ook deze keer is het weer drie weken geleden dat dit nog werd gedaan.  Ik begin het ook meer een meer uit te stellen maar nu nog uitstellen ging echter niet meer, er komen ook voor ons andere tijden aan dat we de zon gaan opzoeken.  Dus moesten jullie me een paar weken niet meer vernemen, we zijn dan naar warmer oorden !  Ook voor ons komt weer een tijd om van onze verjaardagen te genieten, immers in oktober zijn we allebei jarig, we zijn allebei weegschalen en vieren dat op onze manier met een reis !

Als ik jullie nog met een bloempje kan blij maken, wel hierna komt er weer eentje, ik heb er niet zoveel klaar staan maar ik zoek er wel eentje . . . nog een heel fijne dag en maak er een vruchtbare dag van, dat gaan wij ook doen !


Reacties

  1. Ik denk dat je even een paar dagen rust moet nemen Chris want je bent een echte bezige bij maar die kwaaltjes en met zo'n weer die gaan niet zomaar weg! Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Morgen toch nog een beetje verder doen met dat poetsen en dan ben ik erdoor, dan blijft er nog alleen wat te wassen over, badhanddoeken en zo van die dingen, nog wat ondergoed ook maar daar kruipt nu echt niet zoveel werk in. Vorige keer zelfs hulp gehad van de echtgenoot die met plezier de handdoeken heeft opgevouwen, is ook maar de eerste keer . . . en nog weg gelegd in de kast ook, al lagen ze er niet zo goed bij als wanneer ik het doe ! Nu zijn we ook nog wat vlees aan het indoen, de voorraad was klein geworden en dan krijgt een mens goesting om dit of dat te eten en dan is dat er niet meer. Dus nu staat er een gehaktbrood te bakken in de oven, daar ben ik mee begonnen terwijl de echtgenoot naar Haacht was gereden, ondertussen ook de tv aangezet voor de koers maar heb er bijna niks van gezien omdat we een discussie hadden over ditjes en datjes die er voordien waren geweest en zo zie je dan weer niks, nu staat de tv uit en zit ik hier te tokkelen. Nog een fijne dag verder en geniet van jullie avond !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!