donderdag . . .

Vandaag zijn we inderdaad donderdag en het is bijna herfst, maar daar wou ik het nog niet hebben.  Ook gisteren werden er weer wat werkzaamheden uitgevoerd ten huize Chrisje en daar ga ik het toch eerst over hebben.   Voor iedereen een heel fijne dag en we zijn ook weeral bijna op het einde van de week aangekomen, wat vliegt de tijd toch snel, zeker als er te werken valt !!!

Dus op woensdag hadden we weer allerlei te doen, immers mijn ventje was naar de markt geweest en had daar een paar kolen mee gebracht, appelen en nog andere dingen die we eerst wel goed hadden besproken.  Hij had ook voor alle zekerheid maar opgeschreven wat het precies mocht meebrengen en hoeveel ervan want ook dat is belangrijk !  

Hij kwam dus naar huis met een groot rozijnenbrood, de kleine waren er niet meer om dat ze er thuis wat waren vergeten mee te nemen naar de markt, het zij zo, de andere helft staken we dan snel in de diepvriezer zodat we er later nog wat meer kunnen van genieten.  En een dikke zware rode kool had hij ook bij en twee kilo appelen, Belle de Boskoop, in het kort bij ons "bel de boskop" genoemd, hoe de juiste benaming is van dat soort appel zou ik wel eens moeten opzoeken, misschien toch maar eerst eens doen !  Zat er dus boenk op !  Zo staat ze ook vermeld tussen de andere appelen.

Ik begon dus met de rode kool te snijden, ja, ik ben van de oude stempel en rasp ze dus niet, zo gaat het sneller maar dan vind ik weer dat je zulke klein stukjes kool terug vindt in je rode kool en ik wil ze wel iets groter zien en proeven ook.  Met die kleine stukjes gaat de smaak van de kool meer weg, vind ikzelf dan toch en ik proef ook graag wat ik aan het eten ben, de lekkere smaak van de kool op zich.  Daar was ik vrij vlug mee klaar, een scherp mes volstaat meestal en ik trek mijn plan, die stukjes hoeven ook niet allemaal gelijk te zijn ik zie wel of ze niet te groot zijn om normaal te verwerken en daarmee is de kous dan ook af.

Nadat ik de appelen bij de kool had gedaan en wat op smaak gebracht met peper, zout en kruiden allerhande zoals laurier, en nog wat suiker had toegevoegd, niet veel maar ze vragen wel iets om de smaak naar boven te halen.  Na even stoven deed ik er wat azijn bij en dan komt de kleur van de kolen echt wel naar boven, ze roken niet alleen goed maar zagen er nu ook heel goed uit, als de smaak dan goed zit dan mag je al blij zijn.  En die zat goed, nog wel even iets meer zout toevoegen maar niet te veel, ook een klontje suiker er nog bij in leggen en ze werden afgewerkt.  Een grote soepmarmite vol met rode kool zal goed smaken, ja, we hebben voor deze middag eten, 'k heb ook al de aardappelen geschild en blijft er alleen nog wat vlees te nemen uit de diepvries en te ontdooien.  Als dan alles op tafel staat is het een lekker maal, we hebben ook nog soep van gisteren en dat is tomatensoep, kan niet slecht zijn.

En nu is het bijna middag, we kregen hier iemand over de vloer en daarom werd mijn logje niet afgewerkt, sorry daarvoor.  Maar in ieder geval nog een heel fijne dag verder en geniet van het mooie weer als je daar de kans toe krijgt, misschien doe ik dat vandaag ook wel !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!