dinsdag . . .


Een andere dag en ook ander weer ?!  Of heb ik het mis, ik geloof toch dat ze dit zeiden dat het weer veel frisser ging worden na het weekend, reeds gisteren deed zich dat wat voelen maar toen was het nog echt wel aangenaam.  Heb dan ook bijna de ganse dag onze terrasdeur laten open staan en het bleef toch tot een uur of vier heel goed te verdragen, daarna was er hier ene die begon te klagen !

Aan iedereen een heel fijne dag vandaag en ook voor de volgende dagen en zo maken we de week dan weeral vol.  In iedere dag valt er wel iets goeds te beleven of tenminste kan je er wat goeds van zeggen, zo is het meestal toch ook wel !

Op maandag had ik al vrij snel de strijk gedaan, was tussendoor nog wel bezig geweest met aardappelen schillen, sla kuisen, tomaat snijden, peper en zout erop en nog fijn gesnipperde ui en ons eten stond klaar.  Nu bleef er nog alleen het opwarmen van het deel van het konijn dat gisteren niet was verorberd, was een makkie natuurlijk maar je moet het toch maar doen.  Zo tussen de bedrijven door kwam de echtgenoot nog wel eens bedelen om dit of dat voor hem te doen zoals iets af te printen, een kopie nemen van een bepaald formulier en nog zo van die dingen allemaal.  Iets waar ik mijn hand niet voor omdraai, ik doe het omdat het ook goed is voor mezelf, immers dit waren formulieren die naar de verzekering moesten gestuurd worden . . . om er geld voor te ontvangen op de rekening.  Ja, ook die papieren moet je goed verzorgen en alles was wat achterwege gebleven omdat we tussendoor ook wel eens met vakantie gaan, in augustus zelfs een kleine drie weken.

Wat er vandaag op mijn menu staat, wel eerst en vooral wil ik tegen de middag verse soep maken, we hebben nog een paar stukken konijn en we zullen alles mooi verdelen zodat iedereen zijn maag er nog voldoende mee gevuld is.  En verder staat er niks speciaal op het programma, mocht het echt slecht weer worden dan wil ik wel aan het onderhoud van de keuken beginnen.  Mijn nagels zijn nu toch al naar de vaantjes, ze splitsen en dat is door veel te veel in het water te zitten, maar ik zit niet vaak in het water en ik trek meestal handschoenen aan, soms van die wegwerphandschoenen en soms andere maar ik doe ze wel aan.  Immers al die producten om iets proper te maken, die werken fel in op je huid en de nagels, daarom moet je die ook goed verzorgen, regelmatig insmeren met olie om ze weer gezond en normaal te laten groeien . . . en dat is bij mij wel wat achterwege gebleven in de laatste jaren !  En nu heb ik daar dus last van maar ja, wat doe je eraan.

Zo had ik vroeger weer mooie nagels als we eens een week of twee met vakantie gingen, dat is blijkbaar normaal want dan doe je niet van die klusjes in huis en je zit ook niet zo vaak in het water, waarin dan ook vaak detergenten zijn opgelost.  Nu is het wenen als je mijn nagels ziet maar ik treur er echt niet om, ik wil graag wat moeite doen om ze terug in orde te krijgen maar echt veel opofferingen doe ik er niet voor.  Dit even zo tussendoor . . . 

Misschien de winterschoenen eens gaan bekijken, niet dat ik die dadelijk ga aantrekken, alhoewel er wel bij zijn die ik al kan dragen, ge kent dat zo van die botjes die nu reeds goed te dragen zijn onder een jeans of een andere lange broek.  Ik dacht er zelfs aan in de week toen het nog zo warm was . . .  !  Maar we zien wel hoe we dat oplossen, ik zou zeggen nog eens gaan wandelen maar als dat weer niet echt mee wil dan wil ik ook niet naar buiten, zo zit dat gewoon, zo zit ik in mekaar !

Maar vooral wil ik benadrukken dat je nu toch best nog wat kan genieten van het fijne weer dat we gehad hebben, of gewoon nagenieten.  Dat doe ik ook vaak door naar afbeeldingen te kijken die ik verzameld heb.  In ieder geval doe iets wat je blij maakt zodat je een aangename dag hebt, ook al valt er regen . . .  !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!