vakantiebeelden . . .

Onze allereerste wandeling, als je dat zo kan noemen tenminste, was op de dag dat we zijn aangekomen.  Toen hebben we te voet gestapt naar de stad toe, Oberwolfach ligt immers naast de stad Wolfach, en daar gingen we dus naartoe.  Dit was eerder om onze benen weer de vrijheid te geven na een reis van iets meer dan 500 km mag dat ook wel.

Maar daar zijn geen beelden van gemaakt, wel van de wandeling op donderdag.  Moet je weten dat we op donderdag ook een gillabend hebben in het hotel.  Het is hun rustdag en dan krijgen de gasten, samen met nog wat andere personen, buiten eten aan de hut op de weide aan het hotel.  Daar wordt dan alles klaar gemaakt en krijgen we dat opgediend.  Maar eerst wil ik het toch hebben over onze wandeling, die ging er immers aan vooraf !


We deden de wandeling aan de Kleine Kinzig maar beneden, je kan boven rondom het meer wandelen en dat is dan 9 km, hier beneden is het niet zo lang eigenlijk maar je hebt er wel heel veel afwisseling, al is die beneden aan de loop van de rivier aan het meer ook wel te vinden.  Ik ben gefascineerd door de plantengroei die ook daar mooi groen stond, vooral deze grote bladeren, er werd wel een deel afgemaaid, om het langsheen het pad wat aangenamer te maken voor de wandelaars.  Er werden daar ook heel veel bomen gerooid die werden aangetast door de berkenkever, een waar slagveld op sommige plekken . . .


Vlinders zitten ook graag in de zon te genieten, zelfs als er weinig bloemen in de omgeving te zien zijn.


Hier waren ze dus volop aan het werk, toen we er nogmaals voorbij kwamen een week of wat daarna, was alles op de weg reeds stuk gereden door zware voertuigen die de bomen hebben weg gesleept, volgens zeggen van de echtgenoot lagen er wel honderd die uit het bos werden gehaald !  Hier moet duidelijk ook nog wat gerooid worden, die recht voor ons is ook zo droog als wat, ook hier heeft de berkenkever zijn werk goed gedaan ?!


Een bloempje onderweg ontsnapt niet aan mij oog en camera, is te mooi om waar te zijn.  En veel waren er niet te zien, echt niet, en ik die dacht nog vele vlinders te zien, we hebben er wel veel gezien maar toch niet zoveel als andere jaren, ook door de droogte ?!


Als er dan al eentje zit dan moet die worden vastgelegd op het geheugenkaartje.


Hier de toren in het stuwmeer, daar is ook plaats om bootjes aan te leggen, een paar boeien liggen er ietwat verderop langs de linkerkant van de toren.


Dit is dan letterlijk de "overloop" van het meer, als het water veel te hoog komt dan loopt het langs hier weg, al loopt er wel steeds water naar beneden maar dat wordt gecontroleerd door de mensen die de machines in de beneden gelegen gebouwen bedienen.  De loop van het riviertje mag immers niet worden onderbroken, wordt ook gevoed door allerlei bronnen boven op de hoogtes die ook hier beneden uitmonden in het stroompje.


Wij vonden dat het water vrij hoog stond tegen dat we het gezien hebben in mei.  Het was heerlijk om hier wat op een bank neer te zitten en over de dam heen te wandelen naar de andere kant toe.


In de achtergrond zie je de hoogte van de dam zelf, beneden staan de gebouwen waarin personeel werkt dat de machines bedient en controleert of alles normaal verloopt.  Ik hou van dit gedeelte van de rivier, hij heeft mooie watervalletjes en het klatert dat het een lust is.


Op de bloemen van deze moerasspirea zit een kever te genieten van de honing denk ik dan toch.  Deze bloemen zie je overal wel tussen staan en het is ook normaal omdat het vrij vochtige weidegronden zijn waar overal wel water doorheen loopt of in de ondergrond zit.


Hier zit mijn ventje te genieten van een ijsje, een coupe Danmark samen met een glas alcoholvrij bier.  Zelf had ik nog wel een half glas rode wijn staan en ook ik genoot er nog van.  Alleen moesten we wel het glas afdekken omdat er vliegjes en wespen zouden naartoe komen en dat wil je echt niet meemaken dat je aan zoiets drinkt, voorzichtigheid is dus steeds geboden !

'k Hoef er niet bij te vertellen dat we die nacht vrij goed hebben geslapen ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!