vakantie . . .

Op een zaterdag doen we iets wat we anders niet doen en reden we naar Durbach, een stad van de wijn in de omgeving, daar is ook een wijnkasteel waar je iets kan eten en ook kan proeven van de wijn die je eventueel wil aankopen.  Wij hielden het deze keer met wandelen tussen de ranken en daarna iets gebruiken op hun grote terras, het was nog vrij vroeg maar we gingen toch maar op weg.  En later was het dan genieten . . .

Van daaruit reden we naar Gengenbach, een stad die in de buurt is gelegen maar soms kan het daar wel erg druk zijn, zeker als er wat feestelijkheden zijn en geraak je er bijna niet geparkeerd.  Wij proberen dan ook steeds aan de rand van het stad te parkeren maar dat lukt ook niet altijd even goed.


Hier hadden we onze keuze van wijn reeds gemaakt en waren hem aan het proeven, hij smaakte, nu nog ieder onze Flammkuchen die besteld was, daarvan genieten en dan weer verder op pad.


Er was daar in de tuin ook een bruiloft en later lieten ze de ballonnen vliegen, zou bij ons weldra helemaal verboden worden.


Alles is hier selfservice en je ziet ook wel de wachtrij, waarin mijn ventje staat.


Een overzicht van het terras, je ziet op dit beeld niet alles maar er is echt wel vrij veel plaats en die zat zo goed als vol toen wij weer terug vertrokken nadat we gegeten en gedronken hadden.


Deze vink riep haar medebroeders om te komen helpen want het eten zou zo opgediend worden en dan zijn ze er als de euh 'kippen' bij, moet natuurlijk vinken zijn !


Ze bekeek me nog eens en besloot dat ze daar wel goed zat, laat maar iets voor ons liggen leek ze wel te zeggen, ja, hebben we gedaan . . . de kruimels hé, was veel te lekker !


En hier zijn we dan aangekomen in Gengenbach, hier hebben we maar wat rond gelopen, een wandeling in het park deed ons ook deugd, wandelen, eten wandelen, een goede combinatie.  Zeker als je weet dat hier heel oude en vrij zeldzame bomen staan die veel schaduw geven, heerlijk toch om dit allemaal te weten en van deze vogels ook nog beelden te schieten.


Ooievaars op het nest,  jonge dieren vermoeden we dan.


Hier een zicht achter de kerk dus en in het park, alles ligt hier vlak bij mekaar en het was en goed toeven zo op een rustige dag, al was het toen nog wel vrij vroeg ook.


Ook hier zijn vrij veel wijngaarden te vinden, je ziet het daar boven de huizen uit en kan die route ook doen met een treintje.  Of het die dag heeft gereden daar hebben we geen idee van, hebben er ook niet op gelet maar het is er wel !


Meestal zijn hier mooie bloemenbedden gemaakt, alleen heeft alles wel wat meer te lijden gehad van de hitte, ook hier dus aan die zonnewijzer.

Reacties

  1. Weer een heel mooi blog en zeker de foto van de vinken en de ooievaars. En de ballonnen mogen daar zeker ook wel verboden worden want het is helemaal niet goed voor dieren en het milieu. Onlangs nog een erge docu gezien van een dier die zoveel plastiek in maag had. Dus weg met alle plastiek graag. Ik ga nog even wat fietsen en we zijn ook het weekend al in gefietst dus wens ik jullie ook mooie dagen. Groetjes, Tine

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!