een nieuwe week begint met maandag !!!


Maandag vandaag en we vliegen er weeral in, alleen moeten we wel rekening houden met dit warme weer en ook nu begint de warmte binnen te zitten.  Je mag nog zo goed als je kan alles verluchten in de vroege morgen, die warmte blijft steeds wat hangen, ze zit immers reeds in de muren en dat krijg je niet zomaar weer naar buiten !

In de vorige week maakte ik een wandeling door het domein.  Het was er vergeven van de kinderen, allemaal bussen en mobilhomes die zich hadden geparkeerd op de gratis parking, ja, hoe zou je zelf zijn ?!  Daardoor was er ook nog maar de helft, of zelfs wat minder plaats over voor de gewone wagens.  Op zulke dagen ga ik er niet zo graag naartoe maar ja, die laatste weken van de vakantie is het er steeds druk.  Mijn echtgenoot was diezelfde dag in de morgen gaan wandelen en ook toen stonden ze reeds aan te schuiven aan het zwembad maar de deuren waren nog niet open.

In de namiddag ben ik dan weg geweest en toen liepen er vele groepen kinderen, met hun begeleiding, rond in het domein, ook veel Franstaligen, nog veel andere talen gehoord zo onderweg maar welke het waren daar heb ik geen idee van.  Als het een taal is die we zelf wat kennen of er notie van hebben, dan kunnen we zeggen dat het een bepaalde taal is maar er zijn zoveel vreemde talen rondom het Leuvense en nog wat verder ook, dat je de tel al heel snel kwijt bent.  Zo ken ik wat Frans, Engels, Duits, Spaans en natuurlijk Nederlands maar daar kom je er in het geheel niet mee.  Eigenlijk zou je eens moeten vragen waarom zij geen Nederlands spreken want tenslotte zitten ze toch in het Nederlandstalig gedeelte van ons land, en dan nog te weten komen van welk land ze zijn maar dat zegt niet altijd iets.

Ik heb al die groepen wat proberen te mijden maar dat lukt niet altijd, ik was vaak blij dat ze een andere weg insloegen dan waar ik zinnens was van te stappen maar dat viel ook niet steeds mee.  Wel heb ik toch wat beelden kunnen schieten, alhoewel het domein er zowat verwaarloosd bij ligt.  Bomen die reeds lang zijn gesneuveld en in het water zijn gevallen die blijven daar maar liggen tijdens de godganse vakantie, zou echt niet mogen zijn maar ja, wat doe je eraan als buurtbewoner ?!

Er zijn zelfs vijvers bij waar je niet meer tot bij het water zelf geraakt of er moet een opening gelaten zijn om de eenden en dergelijke op de oever te laten komen.  Er staat zoveel zaad op de distels dat het weldra overal er van vergeven is, en ja, ik weet dat je dat zaad moet laten vallen om weer nieuwe planten te bekomen voor het volgende jaar maar is het niet wat te veel van het goede ?  Distels zijn goede planten voor de bloemen maar laat dan tenminste niet alles ervan staan, maai een deel ervan af en laat de rest groeien, zo kan het toch ook.  Dan zie je tenminste weer waar het water begint en kan je er ook nog iets deftig van maken als je beelden wil schieten.  

Daarvoor doe je het niet alleen maar ik vind dat er echt wel veel te veel afval blijft liggen overal en dat is niet zo fijn, wel voor de dieren blijkbaar maar of ze ook daarmee akkoord gaan, blauwe algen krijg je toch als het water zulke hete periodes te verwerken krijgt.  Vissen blijven ze er ook doen maar waartoe dient dat nog, iets mee naar huis nemen zit er niet in, en met je handen in dat water zitten, neen, dat is ook geen goed voorbeeld, zou het beter maar verbieden, jammer maar helaas, zo is het ook nog wel eens . . . !

'k Ben heel die boel wat ontvlucht en heb mijn heil gevonden aan de evenementenweide, daar was het rustig en er waren mensen die dat ook wisten te waarderen.  Ik laat ze met rust, maak geen lawaai en doe mijn ding zoals ik het meestal doe, rustig de tijd nemend om alles in me op te nemen, daar was het nog mooi, zeker als het gras pas is gemaaid . . .  !


Een meeuw vond het reeds veel te warm worden toen ze op één van de paaltjes zat, ze liet zich in het water neer en begon daar haar pluimen wat te wassen, daarna weer terug de paal op en laten drogen, heerlijk dat frisse water !


Deze eend zat op een stok die in het water lag, ze nam wat rust en poetste haar veren of maakte ze terug waterdicht door ze in te smeren met haar bek !


Deze zag je reeds van verre zitten op het eilandje, nu was het eens volzet of toch bijna, er kunnen er nog wel enkele bij maar een gedeelte dreef nog op het water, daar zaten ze nog volop in de zon, hier zou die al vrij snel kunnen verscholen zijn achter de bomen en is het er niet meer zo warm . . . !


Hier was ik er al een stukje voorbij gewandeld en wou toch nog een foto maken van het geheel, zo zie je dat er ook veel meeuwen zitten op het water zelf . . . en verderop waren er ook nog wel een deel aan het zonnen !


Op het talud zag ik vele zaadvruchten van de clematis, goed om mee te bloemschikken, al hebben ze geen lange stengel, ze staan wel op een rank die tot vrij ver kan gaan !  Het zijn immers klimplanten, jammer dat ik de bloemen wel heb gemist, of ben ik eraan voorbij gelopen zonder ze te zien ?!


Ook deze vruchtjes zag ik hangen tussen de takken door, ook allemaal in dezelfde omgeving, of was ik toen al aan de hondenweide, zo goed weet ik het niet meer waar die foto werd geschoten.


Deze vruchten zijn niet van rozen denk ik zo maar achteraf bekeken zou het wel kunnen zijn want ik herken daarin een roos, toch mooie bottels, eender van welke struik ze komen, vond het gewoon mooi ogen, al dat oranjerood tussen dat grijsgroen . . . 

En zo begint er weer een nieuwe week, geniet ervan want het kan nog warm worden !!!  Dus ook vooral genoeg water drinken . . . !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!