zondag . . . vandaag is het rustdag . . .


Reacties

  1. 't was dus niet zo'n droge BBQ voor jullie Chrisje , maar vandaag Nationale Feestdag kan je er wel van genieten met uitrusten . hier veel " donderbeestjes , die heel kleine wartjes die zoveel jeuk geven ( smile ) maar mooie temperatuur ! liefsAni

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was droog toen we aan tafel gingen, een tijd later zaten we weer buiten en toen scheen wel de zon maar tussendoor vielen er enkele druppels. Er stonden wel een paar van die partytenten buiten zodat we daar konden onder zitten, daar was het echt wel aangenaam, al stond er wel een windje maar toch, het viel al bij al goed mee ! Het was rond 22u toen we naar huis zijn gereden, dus dat was toch mooi van in de namiddag tot dan . . . !

      Verwijderen
  2. Wij kregen hier enkel een paar druppels de grond was nog niet eens nat nochtans mijn tuin smeekt om water!..en volgende week wordt het pas heet... de natuur ziet af hoor en wij volgende week ook want 37/38 zoals ze voor ons hier voorspellen .. dan zie je mij ook niet meer buiten. Goeie avond Chris!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bloemen op onze balkons zien ook af met dit weer en als deze week voorbij is kan ik ze misschien wel allemaal weg gooien, we zien wel hoe ze er dan nog voorstaan. De helft in de bakken is al kapot, ook in de grote diepe bakken, je zou zeggen dat ze daar meer water vast houden maar niks is minder waar. De hortensia die was verwaaid en nat van de zware regen, want dat was het wat we hier hadden, geen hagel was erbij maar met dwaze wind en alles erop en eraan. De bloemen op de hibiscus die zijn ondertussen ook al afgevallen maar er komen nog genoeg nieuwe erop, vele dikke knoppen staan erop, dus die en de hortensia staan nog mooi te pronken, de geraniums die kregen ook wat te veel van het goede, dat zie je zo maar die bak droogt wel snel op nu en dan moet ik er op tijd bij zijn om opnieuw voor verse aanvoer te zorgen. De rozemarijn op het andere balkon die heeft ook al wat verdroogde takken maar dat weet ik niet goed waardoor het komt eigenlijk, de laurier die doet goed verder maar dat is nu ook meer zijn temperatuur, al kan hij ook wel verbranden door de te felle zon op dat beton. Ik moet verdorie gaan tropische planten kopen om hier te zetten met dit weer ! Het is er anders al een microklimaat maar nu is het eerder de sahara, daar groeit niet veel, alleen de cactussen die staan volledig met hun zin hier te genieten. Die ene barst al bijna uit zijn pot, zo is die gegroeid in de laatste tijd, ook veel nieuwe bolletjes zijn er opzij aan gekomen en die duwen die pot maar alle richtingen uit ! Het ergste is dat hij zo mooi staat en laat ik nu die kleine bollen eraf doen, dan staan er in de kortste tijd weer andere aan die net hetzelfde ermee uithalen. Dan kan die ook niet meer in de pot in die ik er voor voorzien had, we zien wel hoe dat allemaal verloopt, veel werk tegen dat we weer terug thuis zijn ! Moet ge weten dat die in de rest van het jaar op het keukenraam staan, daar heb ik zo ook wat groen en die kan je lang laten staan zonder water, goed voor de buurvrouw die de bloemen komt gieten bij onze afwezigheid. Wat nog het meeste met zijn goesting staat zijn de kruiden in mijn kruidenbak opzij aan het balkon, die heb ik al eens afgesneden en nu komen er weer verse jonge scheuten aan, zijn die niet te groot tegen dat we terug zijn, we zullen zien zei de blinde . . . Misschien volgend jaar er hier een olijfboompje bij zetten, die vraagt niet echt veel zorgen, alleen in de winter moet die wel vorstvrij staan wil je die kunnen over houden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!