woensdag . . . we zijn reeds halfweg in deze week . . . !


De tijd vliegt snel gebruik hem wel, dat is een gezegde dat een mens nog graag eens boven haalt met deze warme dagen.  Alhoewel dat snel toch wel echt zo is, dat gebruik van de tijd, wel dat laat ik aan ieder mens op zichzelf open om dat in te vullen.  

Deze dagen is het echt niet zo dat je ergens moet in vliegen, zeker niet in zwaar werk.  Al zijn er wel mensen die dat nu toch moeten doen en dan denk ik aan verzorgenden in een rusthuis of home, die mensen moeten ook verzorgd worden maar de mensen die het werk moeten doen die zien ook af in deze loden hitte.  Want dat wordt het wanneer we naar de 40° toe gaan vast en zeker.  Hier hebben we dat nog niet gehad, maar ik heb het toch al meegemaakt ook en daar was ik toen een paar dagen echt niet goed van.  

Hier staat echt wel alles op een laag pitje, ook voor het eten kiest een mens beter voor frisse dingen, zo hebben we ook weeral meloen en ham in huis gehaald voor één van de volgende dagen.  Zulke dingen tussendoor eten is gezond voor de maag en snel verteerd ook, geen zware dingen hoeft de mens om zich goed te voelen.  Wat de pot vandaag schaft, boontjes met mayo en daarbij een gebakken stukje zalm, zal ook wel lekker smaken, de aardappeltjes eten we koud versneden erbij !

In deze hete dagen, de heetste die we ooit hebben gekend, dan zorgen we dat de zon hier binnen niet kan schijnen, al schijnt ze wel nog op het glas maar dat kunnen we zo goed niet afschermen.  Maar met de overgordijnen dicht en dan ook nog opzij wat verduisterd zodat de warmte ons niet kan raken, zo geraken we deze dagen wel door.  Al heb ik het zelf op dit moment wel moeilijk.  Zo zit ik steeds met een droge keel als ik wat heb gedaan, drinken helpt een beetje maar ik vermoed dat het door mijn allergie komt en door het fijn stof dat toch ook in de lucht hangt met zulke dagen, samen met nog allerlei andere dingen waar we geen weet van hebben . . . !

Het ergste van dit alles vind ik nog dat ik niet goed in slaap kan geraken, zeker nu niet, anders is het al moeilijk en nu nog wat meer maar we klagen echt niet, we slaan er ons door.  En als het wat te veel wordt in de namiddag dan trekken we voor een tijdje in ons bed, daar is het nog steeds goed koel en aangenaam, al gaat daar de temperatuur zonder airco ook wel even naar omhoog, het kan bijna niet anders.  Maar als een mens dan ook nog zo rond de middag wat kan rusten, dan geeft dat toch een fijn gevoel !

We slaan er ons wel door, het moet gewoon, wat vandaag niet gedaan is dat doen we dan morgen wel.  Niks overhaasten, niet te veel laten rondslingeren en daarna komt alles wel weer goed op zijn pootjes terecht, ooit moet het toch wel eens regenen en ooit zal het wel eens wat meer afkoelen, tenminste dat hopen we toch.

Nog een fijne woensdag wens ik iedereen toe en geniet maar van deze warme week.  Maar hou vooral je hoofd koel, daar zal je het voor deze week moeten mee doen, eender hoe je dat doet.  En vergeet vooral niet te drinken, veel drinken zodat je die voorraad weer aanvult in je lichaam, als dat er niet is dan wordt je pas echt ziek.  Maak er vooral een mooie week van, ook in de komende dagen . . . 


Reacties

  1. Momenteel is het hier 39 ° en je weet bijna niet meer waar gekropen. Ik koos voor de PC , rustig bezoekjes afleggen..
    Houd het hoofd koel en vergeet niet op tijd wat te drinken maatje! En gelukkig is er koers hoewel .. arme renners in die hitte moeten koersen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k Heb zelf al wat spullen klaar gelegd om mee te nemen, ook het toiletgerief bij mekaar in de juiste toiletzakken gestoken en zo van die dingen allemaal, alleen ligt er nog wel wat e wassen maar daar ga ik toch tot in het weekend mee wachten en daarna alles definitief klaar leggen om weeral te gebruiken. Verder zal er dan nog hier en daar wel wat moeten gestreken worden maar met dit weer vertrekken is eigenlijk ook geen pretje. Ik hoop op wat minder hoge temperaturen maar zo te zien zal het volgende week nog wel van dat zijn, al zou het toch misschien . . . we hopen erop in ieder geval. Vorig jaar hadden we ook zulke temperaturen op vakantie maar dan geeft dat niet. Je hoeft zelf niet zoveel meer te doen, geen eten maken, niet poetsen en van die dingen, alleen zorgen dat jezelf er goed verzorgd voor komt en vooral genieten. Ik zie het echt wel zitten deze keer, ik ben tot nu toe nog altijd kalm maar in die laatste dagen jaag ik mezelf dan weeral op, zeker met dit weer erbij ! En drinken doen we hier als koeien uit een trog in de weide, alleen zitten we binnen met bijna alles verduisterd omdat dit ook wel de warmte tegen houdt. Al is het buiten meer dan 10 graden warmer dan hier binnen, ook in de slaapkamers gaat het nog maar we halen er toch ook 23°, morgen zal dat dan nog wel iets meer zijn. Had dus net hetzelfde idee als jezelf, nog wat computeren en gelukkig heb ik ook de mail nagekeken. Een bericht van onze zeer ernstig zieke Nederlandse vriend, ik zie het weer goed komen met hem, hij is een vechter maar tegen die K kan je soms wel eens het loodje leggen. 'k Heb hier altijd een kaars gebrand maar of het heeft geholpen zal ik later wel vernemen. Voor nu gaan we nog even rustig in de zetel wat puzzelen en daarna wat naar tv kijken, al heb ik dat in de namiddag ook gedaan toen de koers op stond, daar hebben ze toch wel regen gekregen ! Hou jullie hoofden ook maar koel en drink op tijd en stond dat wat je graag drinkt, het hoeft niet altijd water te zijn, al mag een pintje ook wel, smakelijk !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!