vrijdag . . . toch al iets minder warm ?!


Voor iedereen een heel fijne vrijdag, zou het vandaag toch al wat minder warm worden, en krijgen we ook regen ?!  Maar dan liefst geen stortregen zodat het water zacht in de bodem kan drinken.  De grond is immers zo droog als wat en neemt dan minder goed het water op met het gevolg dat er hier en daar overstromingen komen.  

Niet dadelijk beken en rivieren die buiten hun oevers treden maar wel hier en daar overlast door water dat niet dadelijk een weg vindt om opgenomen te worden door de aarde en over rijbanen en dergelijke stroomt.  Ook wat aarde wordt meestal meegenomen en dat zorgt voor gevaarlijke toestanden op de weg, al zijn dat  plaatselijke overstromingen maar het zijn er wel !  Ook grond dat van de velden spoelt en hele straten onder de modder bedelft, ook van de heuvels hier en daar, zo ken ik hier ook wel een paar plekken waar dat allemaal mogelijk is.

Bij hevige onweders is ook alles mogelijk en dit zijn dan echt warmte-onweders, ge kent die wel, die plots opduiken en hevig kunnen te keer gaan, zowel met wind als hagel en nog andere toestanden, immers hier boven ons kan het wel koud zijn in de bovenste luchtlagen.  Zo echt een zomerse regenbui kunnen de meeste mensen wel aan, daar geven ze niet om want water is er voor alles en nog wat nodig, vooral om onze ondergrondse voorraad aan te vullen.  Ach ja, dan denk ik ook nog aan de vogels die het op deze te warme dagen, ook gebukt gaan onder die hitte, met die pluimpjes die een lichaam niet zo snel afkoelen en . . . ze vinden dan ook geen water meer in plassen.  Wel beken hier en daar maar echt veel water staat daar dan ook niet in, ze zijn wel allemaal verzand en dat is ook niet zo goed als er veel water tegelijk in komt dat ze moeten proberen te versassen naar lager gelegen gebieden.

Een frisse regenbui hebben we gewoon nodig, die zou al veel mensen tevreden stellen.  Vooral voor de boeren zou dat hoognodig zijn maar niet alleen voor hen, in het algemeen mag het nu wel regenen, hebben we water nodig, eender van waar die komt.



Op dit moment is de weerman aan het uitleggen wat we in deze hitte moeten doen, drinken en nog eens drinken, ja, dat is ook nodig om ons lichaam in prima conditie te houden.  Alleen best geen alcohol dus maar wel frisdrank, goed gekoeld, een ijsje eten koelt ook af en ook rustig in de zetel genieten van wat de koers ons te bieden heeft en een airco als je die hebt in huis.  Hier is dat niet  nodig, wij doen het met een ventilator en dat lukt ons ook vrij goed.  In de slaapkamers is het kwik geklommen tot een 23° en ik zet iedere morgen daar het raam vierkant open !  Ook in onze living kunnen we het zo uithouden maar daar stijgt die temperatuur wel wat meer, we hebben daar ook meer glas en de keuken is ook open dus dat warmt allemaal op.  Tel daarbij ons twee nog eens en ook wij warmen de lucht op maar de deuren en vensters gaan niet open, tenzij het echt niet anders kan. 

En nu gaan we het weekend tegemoet, met frisse moed zou ik zeggen maar dat is nu een beetje misplaatst, laat dat frisse er maar af !  Om iedereen goed te stemmen zet ik hier een bloempje, geniet van wat je hebt op dit moment want eigenlijk hebben we het nog zo slecht niet, ook al is het warm.

Op naar een mooi weekend en blijf vooral gezond . . . !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!