maandag . . .


Voor iedereen een heel mooie week toegewenst maar voor nu ook : een mooie maandag !

Nu even terug kijken naar de vorige week, het was een week met haken en ogen, ge kent dat wel als iets maar met haken en ogen aan mekaar hangt, dan deugd het niet of blijft het niet zo lang goed !

In de loop van de week bezig geweest met allerlei toestanden op te lossen, hier wat te doen, daar nog wat anders en tussendoor naar de koers kijken . . . ja ook dat hoort er in deze tijd van het jaar bij !

Ook nog het overlijden verwerken van een kozijn van mijn echtgenoot, die is verongelukt in de buurt van Waremme met zijn motor, van de weg gereden zeg maar en overleden.  En iedereen kent dat wel een beetje, dat brengt allerlei emoties naar boven, de ene weent de andere is kwaad maar al snel zakt dat alles gewoon wat en ebt weg, zo vergaat het de meeste mensen !  Iedereen verwerkt zijn verdriet anders, niet iedereen reageert hetzelfde, het is jammer dat je daar je emoties aan verspilt eigenlijk maar het is niet anders, het is de aard van het beestje !

Wij waren dus op vrijdagnamiddag, het afscheid was vlak na de middag, toen zaten we omgekleed en alles weer in onze living en bekeken wat we mee hadden gekregen van adressen en dergelijke allemaal.  Ook nog snel eens naar tv gekeken, de koers was nog niet ver genoeg gevorderd om er te blijven naar kijken, dat kon straks ook nog, dus snel die tv weeral uit gezet.  Ik zelf zat net aan de computer en wou mijn mails gaan bekijken, daar kreeg ik echter niet zo dadelijk de kans toe.  Want de echtgenoot hoorde wat gedruis en ging kijken in onze hal, het brandalarm was opgezet en wij maakten ons dus klaar om naar buiten te gaan.  Maar toch eerst die schoenen goed aan de voeten en al dadelijk naar buiten met de handtas, waarin portefeuille en sleutels, toch maar onze voorzorgen nemen.  Nog snel die radio afgezet en verder werd door de echtgenoot de voordeur van het appartement afgesloten, al stond de terrasdeur nog vierkant open . . . och het zou weeral zo'n vaart niet lopen, zo dachten we allemaal.

Maar bij een brandalarm mag je dat alarm niet zo maar afzetten want je weet maar nooit wie het gedaan heeft, iemand die buiten staat of iemand die zich binnen verschuilt !  Zo eenvoudig is het niet en veel volk was er dus ook niet in huis wegens in de namiddag op vrijdag.  Dan maar een paar goede zielen gezocht die de trappen willen doen, daar tel ik dan de echtgenoot bij want die weet hoe je dat alarm kan afzetten maar ook waar er geduwd is op datzelfde alarm.  Dat gewoon terug "uittrekken" kan niet zonder te sleutel te gebruiken, de meesten weten gewoon niet hoe het moet, ik weet wel hoe het zou moeten maar ik kan het ook niet, eerlijk gezegd.

En het was natuurlijk weeral in hetzelfde gedeelte van de appartementsblok dat het alarm werd ingedrukt, wie of wat, geen idee, niemand blijkbaar, het is uit zichzelf naar binnen gedrukt als je de reactie van de mensen ziet !  Mijn echtgenoot, die nota bene bijna alleen is op zoek gegaan, die kwam erop uit en ja, die heeft de knop ook weer uit getrokken zodat het alarmsein af stond . . . en weer maar eens terug kan ingedrukt worden door de één of andere onverlaat !  Meestal is het hier de schuld van mensen die wat te diep in het glas hebben gekeken en die de alarmknop aanzien voor een lichtschakelaar !!!  Raar maar waar, telkens was het hier vals alarm, als er dan iemand op het idee komt om de brandweer op te bellen dan heb je die sirenes er ook nog bij.  Want die mannen moeten komen als ze worden opgeroepen en controleren dan ook de ganse blok met zijn twee ingangen !  Dat hebben we nogal beleefd.  Zeker als je weet dat wij hier toch al 20 jaar wonen, je komt soms wat tegen.

Eigenlijk hadden we vorige week meer dan emoties genoeg gehad, het is niet zo fraai om zulke dingen mee te maken als je weet dat je daar mensen die met de nacht staan ook uit hun bed hebt gezet, foei !  Die slapen tijdens de dag want heel waarschijnlijk moeten ze er deze avond weer terug aan beginnen, erg toch dat hun geen rustige slaap is beschoren door zulke onverlaten.  Want zo noem ik ze, ze houden gewoon geen rekening met wat ze allemaal kunnen aanrichten met zulke dingen . . .

In ieder geval wens ik iedereen een veel rustiger week toe dan wij dus hadden en geniet van het weer zoals het komt, de ene keer regen, de andere keer weer zon en schaduw . . . ook dat hebben we niet in de hand !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!