maandag . . .


Een nieuwe week vangt nu aan, wat gaat het weer met ons aanvangen, zal het zweten worden, vast en zeker wel !?

Wat we deze dagen in huis gaan doen, geen idee maar ons vooral rustig bezig houden, een wandelingetje in de morgen kan er nog net af maar verder houden we ons rustig binnen zonder al die warmte van buiten.  Maar of we die warmte nog lang kunnen buiten houden, ik meen van niet, alleen is het proberen om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken.  en jezelf op tijd en stond te verfrissen, al is het maar door een douche te nemen voordat je gaat slapen !  Op zaterdag heeft dat geholpen maar toen was het nog niet zo warm als ze voor de komende dagen geven.

Tussendoor gaan we eens kijken welk weer ze geven voor de streek waar we zo tussendoor eens naartoe gaan om er wat te verblijven in een hotel, in het Zwarte Woud, Duitsland dus.  Daar zagen we op tv de temperaturen die mogelijk zullen worden gehaald : tot zelfs 40°, dat is echt wel van het goede te veel.  En ze hadden ons daar in mei al verteld dat het voor hen niet hoefde, dat hete weer, ze zijn daar gelegen in een streek waar het mooi is om te wandelen en waar ook zowat alles bij de hand is : een stad om wat inkopen te doen, bossen en weiden allerhande waar kan gewandeld worden.  Ook is er een heuvel die we regelmatig doen maar niet helemaal te voet tot boven, al is dat vrij goed te doen voor de meeste mensen.  Wij beginnen er niet aan omdat het te lang is dat je daarop stapt en je hebt ook een goede wandelkaart nodig van de plaatselijke weggetjes en wegels om niet steeds de baan te hoeven volgen.  Maar daar naar boven gaan zou wel aangenaam zijn, zo tussen de bomen door, onder het lover en later tussen de dennen met hun geur die in je neus blijft hangen.

Op zondag hadden we het er nog over, ook ik zou wel een paar plekken weten waar het goed is om te toeven, zo onder de bomen lopen, dat is mijn dada, zeker met mooi weer en wat water bij de hand.  Maar we zitten nog hier en we lopen niet ginder, daar is het toch veel beter te verdragen maar dat doet ook de streek daar met ons, een mens is vrij in zijn doen en laten en dat scheelt.  Hier moet je steeds rekening houden met anderen maar ja, dat is nu eenmaal het leven waarvoor we kozen, al is dat met zulke dagen niet echt wat je zelf zou willen !!!  We klagen niet, helemaal niet, want we hebben het hier nog redelijk goed, onze woning is nu ongeveer 20 jaren oud maar vrij goed verzorgd volgens ons, al zijn er altijd wel dingen die beter kunnen.

De warmte is niet tegen te houden, ze komt overal wel naar binnen en wij moeten er maar het beste van maken, drinken mag een mens zeker niet vergeten en verder, hou je vooral rustig bezig, eender met wat, als het rust brengt is dat zoveel te beter.

Nog een fijne warme dag toegewenst en hou je vooral rustig in eigen woning bezig, dat is al moeilijk genoeg met die temperaturen !


Reacties

  1. Binnen blijven en dan maar achter de computer gaan zitten dat zal het zijn zeker voor vandaag.Chris .pff een beetje te heet maar we vroegen zon , dan krijgen we ook zon dus niet zagen, haha. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben deze morgen al vroeg naar de kapper geweest, daarna een wandeling van een dik half uur gedaan en naar huis terug. Daar was het nog vrij goed te doen eigenlijk, iets anders aangetrokken en heb een meloen doorgesneden, waarvan we deze middag hebben gegeten, meloen met ham en een boterham erbij, meer moet dat niet zijn op een warme dag als vandaag ! Wat we straks eten, geen idee, de overschot van wat er nog ligt van de vorige dagen zeker en als we zin hebben in iets warm wel dan maak ik het maar warm . . . we zien wel maar houden ons vast en zeker rustig hier binnen, mag ook wel eens zijn. In die hitte rond lopen is zeker ongezond maar ja, wie er toch door moet die doet het maar, mij niet gezien ! Nog een fijne dag verder.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!