donderdag . . .


Voor iedereen een heel fijne dag vandaag, eender wat je er gaat mee aanvangen of wat je wil doen, doe het vooral goed zodat je tevreden er kan op terugkijken !

Vandaag ga ik nog even terug naar dinsdag, toen was het een warme dag, en we hadden besloten om 's morgens vrij vroeg te gaan wandelen, niet dat we daarvoor vroeger moeten opstaan maar we willen het achter de rug hebben voordat we de rest van onze dag verder beleven !  Kwestie van in een nog aangename temperatuur op stap te kunnen gaan, dat is vooral wat telt, want jullie weten het ondertussen al wel : ik kan geweldig zweten als ik een flinke stap door stap !!!

Dat het ook deze keer weer wat beelden met zich mee brengt spreekt voor zich, kijk maar !


Zwanen met hun jongen op dit eilandje, later waren ze ook op het water te zien !


Hier dan weer de paaltjes die het vaarwater afboorden van het ondiepe, waaruit nu ook wat groen omhoog schiet, is dat geen goed teken voor het water ?!  Alleen zouden we de dode takken en dergelijke die erin zijn beland, wel liever weg zien van al dat moois !


Ganzen met hun jongen, in een flits zag ik ze onder het bladerdek door, dan maar snel de camera in aanslag en . . . gelukt !


Misschien ben ik er al wel een aantal gewoon voorbij gelopen omdat ze deel uitmaken van het geheel waar ze zich ook maar bevinden.  Ze kunnen hen zo smal maken maar nemen ook andere poses aan . . . zoals deze die nogal raar stond te kijken naar het water !


Deze eend zat op het paaltje, zo kan je ook haar onderkant weerspiegeld zien in het water !


Heerlijk toch zo in de morgen, je ziet het misschien wel, soms scheen de zon maar soms ook niet ten volle, er leek wel een waas over het water te hangen . . . !


Overal was het vrij rustig, behalve dan aan het zwemdok, daar was het een gejoel en gelach van jewelste, veel kinderen hadden er bezit van genomen . . . en er kwamen er nog maar steeds bij, van waar, geen idee, het waren wel scholengroepen die ik zag . . . ja ook op wandel naar . . . ?!


Op de oever van deze vijver zaten vele waterdieren te genieten van het zonnetje, de ene poetst de veren, de andere rust nog wat uit na een zwempartij . . . !


Zo zag ik de kinderen voorbij komen, aan de overkant van deze vijver van de kleine trapbootjes . . .


En even voorbij de zwemdok, aan de achterkant dus waar dit water zich bevindt, daar lag deze reus geveld, was die gewoon ziek of omgevallen, wie zal het zeggen, hij lag er neer en deels in het water !


Je ziet hier dat hij dus wel degelijk werd geveld door hem moedwillig te laten vallen, je ziet de zaagsporen aan de stam . . . de rest zal wel worden weg gedaan na verloop van een paar dagen, dat vermoeden we toch !


De grote vijver, of roeivijver, die lijkt wel wat mysterieus zo in de ochtenduren, mijn echtgenoot herkende zelfs de plek niet waar ik dit beeld maakte, hij zal wel eens meer hier moeten rondlopen blijkbaar !!!


Van op een afstand kreeg ik in het oog dat de zwanen met hun jongen daar ook ergens waren aanbeland, ook hier staan wel klaprozen, daar werd de berm afgeschuind, de steile oever van vroeger is dus weg gewerkt.  En ook dat draagt er toe bij dat er bloemen staan zoals deze klaprozen.


Van waar deze voet, deksel of nog wat anders komt weet ik niet, hier werd dit neergelegd, waarom ?!


Aan de evenementenweide werd deels het gras gemaaid maar moest nog drogen om de dieren van de boerderij te strooien vermoed ik dan, ofwel dient het voor voer.


En dan zie je deze mooie rode egelantier staan, met rode bloemen, witte zag ik ook maar ben niet op het talud gegaan omdat ik vond dat 'k beter naar huis toe kon gaan !


In dit gedeelte hangen er vele bomen allemaal uit het struikgewas, gewoon over de baan, moet dat nu echt vraag ik me af ?!  Is dat niet gevaarlijk voor de fietsers ?!  Al heb ik er maar een paar gezien moet ik zeggen !


Dicht bij de uitgang die wij nemen, is een bloemenweide aangelegd, vorig jaar stonden er ook allerlei bloemen en planten, dit jaar had ik er nog niet veel op gelet maar het leek me mooi te zijn, hopelijk staan er ook in volle zomer nog heel wat bloemen tussen  Deze distels trokken mijn aandacht . . .


Dat hier heel wat volk komt zie je aan de parkeerplaatsen die reeds voor meer dan de helft zijn ingenomen door wagens.  Natuurlijk zijn er daar bij die in de buurt moeten zijn of die hier gaan wandelen maar met mooi weer staat het hier echt wel bomvol !  Moet je ook nog weten : deze parking is gratis, de andere zijn betalend  en eentje is gesloten !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!