woensdag . . .


Vandaag is eigenlijk een dag dat we niks moeten doen, en dan leg ik de nadruk op "moeten", het moet nooit echt maar het is zo een dag tussen al die andere meer drukkere dagen tussenin.

Ondertussen zijn dus mijn haren reeds gekortwiekt, hebben wat nieuwe kleur bij gekregen en loop ik weer als een jong veulen door alles heen, was het maar waar !  Ik draaf wel wat rond moet ik zeggen maar als een jong veulen is wat te veel van het goede.  Al blijf ik ook wel jong door al die wandelingen.

Deze morgen al vrij vroeg de terrasdeur open gezwierd, daarna nog een boodschap gaan doen voordat de echtgenoot aan zijn wandeling begon.  Wat tijd later werd het al bijna 11u en toen hoorde ik in de keuken en soort van tik, tik, tik en nog eens tik.  Toch maar snel naar de keuken toe, er stond toch niks meer in de microgolf om te ontdooien, wat hoorde ik daar dan ?  'k Had namelijk ook het venster van de keuken gekiept gezet en daarvan kwam het geluid.  Niet van dat venster zelf maar van de bediening van onze gordijnen, daar hangt zo een spulletje aan waardoor de kabel die het geheel bedient verzwaard wordt en dat tikte gewoon tegen de tegels opzij aan het raam !  'k Had het wel kunnen weten want er stond wat wind en dan heb je dat vrij snel, de wind speelt dan met die bediening en dat geeft het gehoorde geluid.

Ik was dus rode kool aan het ontdooien, die welke ik in de winter heb klaar gemaakt en zo ingevroren, dus daar was ik ondertussen al gerust in, daar scheelde dus niks aan, nu nog wat worsten en we kunnen eten op de middag.  De soep van maandag eten we vooraf en daarna is het even uitblazen in de zetel, ik hou ervan om daarna even een rustpauze in te lassen, een mens is immers in de voormiddag met allerlei dingen in de weer, al geraakt dat werk hier maar niet opgelost, lees strijk, die blijft staan wachten op minder mooi weer . . . en dat zullen we zo nog wel krijgen vermoed ik dan.  Al zit ik er niet echt op te wachten, het is er voordat je het weet en wanneer er weer zulke mooie dagen komen is nog af te wachten.  Gaan ze nu dan die voorraad water terug aangevuld krijgen, ik denk het niet, en we zitten al met watertekort als je de media mag geloven, ik neem aan dat dit zo is en dan is regen dus welkom.

Na mijn rustperiode maak ik dan graag een wandeling, kwestie van genoeg beweging te hebben, mijn ventje heeft die van hem op dit ogenblik al wel zo goed als gedaan en zal ik weldra in huis terug zien.  En dan maar hopen dat dit allemaal nog wat uit haalt bij hem en dat ik hem nog wat jaren hier samen met mij mag verzorgen, want dat is het toch wat we meestal doen, zorgen voor, daarvoor zijn er moeders en echtgenoten.  Maar die echtgenoten doen dat ook wel voor ons, al is het op een gans andere manier, iedereen zijn eigen leven, dat is een mooi gegeven !

Tegen de avond aan ga ik dan meestal wel een douche nemen, kwestie van al dat zweet weg te spoelen, kwestie van goed te slapen ook, maar of het er deze avond gaat van komen, dat onweer dat wordt voorspeld, wel ik weet het nog niet maar we wachten af.  Dan zal bij mij de slaap niet zo snel komen want ik voel me dan wat opgedraaid omdat je denkt aan alles wat er kan gebeuren met zulke weerstoestanden.

Krijgen we dus een klank- en lichtspel of verloopt de avond rustig, we wachten af en zullen genieten van deze laatste mooie dag.  Nog een fijne woensdag allemaal er blijf genieten !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!