donderdag . . . eindelijk beelden van het domein !!!

Het is eigenlijk al op dinsdag dat ik deze wandeling heb gemaakt maar het poetsen ging even voor, ik wou ook kunnen genieten van mooie paasdagen en daarom werd alles wat vervroegd, of beter gezegd wat uitgesteld.  

Vorige week moest ik normaal daaraan beginnen maar toen viel er van alles en nog wat samen en daarom heb ik het gewoon uitgesteld tot op dinsdag en dat bleek uiteindelijk wel een goede keuze te zijn.  Toen was het wel goed weer om eens naar buiten te komen maar niet om van veel zon te genieten want die scheen niet altijd !

Omdat het ook nog vakantie is voor de schooljeugd was er vrij veel volk op de been, niet gewoon aan het wandel zoals op een zaterdag of een zondag maar in de speeltuinen vooral.  Ook veel bootjes op het water zoals je zal zien en overal vogels die mekaar najagen om gewoon een koppel te kunnen volgen of om de tegenstander weg te jagen, ook dat kan natuurlijk.  En ik genoot weeral van de natuur en liet de natuur haar gangen gaan zoals altijd . . . kijk en oordeel !


Dit is nog een beeld van de avond voordien, stond ook op mijn camera en 'k heb het maar hierbij gezet om te laten zien hoeveel vliegtuigen er wel boven onze hoofden passeren !


Aan de roeiboten was redelijk wat volk, je ziet hier net twee boten, of zijn het trapboten, naar binnen varen.


Deze zwaan kwam onderweg me tegen gezwommen en 'k heb er dan ook maar een beeld van geschoten, het was te verleidelijk om te laten liggen.


Hier zijn we aan de visvijver, ook daar spotte ik weeral wat waterschildpadden, ze genoten ten volle van de zon, al scheen die niet echt overtuigend.


Ook in de roeivijver zitten dus nog van deze waterschildpadden, het is de eerste die ik daar zie.


Je hoeft echt niet naar het Hallerbos om de blauwe hyacinten te zien bloeien, ook hier in het domein groeien er op verschillende plaatsen, maar ook wel onder de bomen.  Het grote stuk aan de grote speeltuin is nog iets later want daar staat er nog geen enkele open !


In de vijver aan het verkeerspark kwam ik deze tegen, ze blonken in het zonnetje, net of het schild was van metaal !


In dezelfde vijver zit een zwaan te broeien op haar nest en het mannetje neemt dan de wacht over, hij houdt alles scherp in het oog !


Deze fuut zat in de vijver van de kleine trapbootjes, hij kwam eens poolshoogte nemen, ze zijn toch nog steeds gewend van gevoederd te worden !


Ook de eenden komen in een drafje naar je toe gelopen, ik liet ze gewoon doen en maakte een beeld ervan, meer kon ik ook niet doen, eten had ik immers niet bij, dat hoort ook niet !


Dit kleine eendje, een gans donker geheel en een rood oog erin, het was druk doende tussen die andere eenden, welke soort het is weet ik niet maar het zwom daar zo mooi voorbij dat het zonde zou zijn om er geen beeld van te schieten.


Deze kleine eendjes zwommen dapper verder van de ene kant naar de andere, niet eenvoudig als je weet dat ook daar trapbootjes voor de kleine kinderen rondvaren.


Hier zijn we bijna aan het einde van de wandeling, nog snel een overzicht en dat is het dan voor vandaag.


De bosanemoon, andere heb ik niet zien staan maar die zijn er vast en zeker wel, er was wat te veel volk naar mijn zin om te doen wat ik altijd doe : van de gewone paden afwijken en in de kanten gaan sneukelen.


Met dit plantje waar ook bloemen aan staan, nemen we afscheid.

Maar morgen komt er nog een verhaaltje, 'k zag wat gebeuren in de zijlijn en heb daar ook een verslagje van gemaakt !  Tot morgen dus.

Reacties

  1. mooie foto's Chris, je hebt weer je best gedaan en zo te zien liggen daar ook nog bomen omver van de storm! Het was heerlijk weer om te wandelen en het wordt nog beter! Geniet ervan! Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn daar inderdaad enkele bomen gesneuveld door dat stormweer maar de meeste die je ziet op de beelden zijn er met opzet neergelegd om het de dieren gemakkelijk te maken om te gaan rusten. Zo zie je de schildpadden erop zitten en die genieten ten volle van de zon, maar ook die boomstam dient als opstapje voor de eenden en ganzen die daar al eens landen op het water, soms gewoon op doortocht, nu zijn er wel een aantal vaste bewoners zoals ik ze noem. Er is nog overal vrij veel werk in het domein en ik versta wel dat er wat bezoekers zijn die daarover een opmerking magen op de site op Fb maar zoveel personeel werkt daar nu ook weeral niet. Die werken zijn eerder voor gespecialiseerd personeel, zeker als er bomen in het water zijn beland zoals het meestal is met die wilgen, daarvoor moeten ze het water in en dat is niet eenvoudig. Lieve groeten voor jullie en geniet maar van het mooie weer ! 'k Had het voorspeld hé !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!