zondag . . .



Vandaag gaan we even terug kijken naar wat er in de voorbije week allemaal is gebeurd, niet veel goeds eigenlijk als ik er zo op terug kijk maar ja, dat komt er toch al eens tussen.  Daarmee troosten we onszelf dan wel en meestal komt het daarna wel weer goed.

Maar voor een aantal van onze vrienden en kennissen zal het jammer genoeg nooit meer goed komen, en dan verklaar ik me nader . . .

Met ons gaat alles wel weer de goede kant op, we zijn op weg naar beter en dat is steeds mooi om te horen natuurlijk.  Maar in de helft van de week ongeveer is er hier een dame overleden die te voet op weg was naar ergens en die een val deed door strompelen of wat, niet alles wordt steeds uitgeklaard, wij weten het niet maar ze viel vlak voor een lijnbus die kinderen van en naar de zwemdok vervoerde.  De bus heeft haar geraakt, aan haar hoofd volgens de berichten, en daaraan zou ze dan toch overleden zijn, of alles ook op waarheid berust, daar heb ik geen idee van, het is van horen zeggen van krant en wat nog allemaal dat ik dit heb.  Een jammer voorval maar helaas is het toch maar gebeurd, iets waar blijkbaar niemand schuld aan had . . .

Ook rond diezelfde tijd is een buur van ons overleden, niet door een ongeval maar hij was reeds sukkelachtig en kon zichzelf niet meer redden, hij moest verzorgd worden en was in het ziekenhuis, daar is hij ook overleden.  En het rare is dat het iemand is die we reeds jaren kennen, iemand die in hetzelfde bedrijf gewerkt heeft waar wij beide ook hebben gewerkt, iemand die maar 3 jaren ouder is dan mijn echtgenoot, ik kreeg het bericht te lezen bij een bevriende begrafenisondernemer.  Je ziet het aankomen en toch is het telkens schrikken als je dat leest . . .

Gisteren in de namiddag was ik nog wat mailtjes aan het versturen, ook naar een vriend van ons, net toen ik dat mailtje had verzonden, komen er nog een paar binnen en ik dacht, zal dat seffens wel eens bekijken maar al snel had ik overgeschakeld en was op de mail terecht gekomen.  De vriend die ik wat had gestuurd had ondertussen slecht nieuws gekregen en op datzelfde moment had hij die mail ook verstuurd, van telepathie gesproken !  Zijn toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit, weer iemand minder die we gaan missen op onze vakanties, en niet alleen dan, ik hou steeds van zijn humor, het is een Nederlandse vriend, iemand waarmee je echt wel kan lachen.  Maar ook serieuze dingen kan bespreken en die er telkens wel een antwoord op heeft of die weet hoe je dat moet aanpakken.

Het deed me al dadelijk naar mijn zakdoek pakken toen ik alles hardop las wat hij had geschreven, het ziet er echt niet zo goed uit maar kan kan snel keren als je alles weet hoe en wat er kan gedaan worden.  Hij moet dus een ingreep ondergaan en krijgt ook chemo en bestralingen, zijn zomer ziet er echt niet goed uit.  We zitten steeds samen in hetzelfde hotel, kamers naast mekaar, en nu zal het er voor ons ook eenzaam zijn zonder hem, hij heeft dan ook zijn reservatie afgezegd, wat maar normaal is als je dat weet op voorhand.

Een week die begon met nog veel te regelen op alle gebied voor ons, we hadden dat net achter de rug en dan gaat het weeral de slechte kant op voor al die mensen waarover ik hierboven wat heb neergezet.  Het is om moedeloos van te worden maar we laten ons niet kisten, tenminste als we daar nog wat over te zeggen hebben !

Wij gaan er heel zeker het beste van maken, ik wil ook wel eens wat genieten en de dagen dat we samen op stap kunnen gaan zijn niet meer zo dik gezaaid, gewoon omwille van de logopedie die mijn man krijgt, twee keren per week is het tot nu toe maar we zien wel, onze tijd komt ook nog.  Zeker als we er eens tussenuit kunnen gaan maar dat duurt nog wel even, nu rustig ons leventje verder leiden zoals we bezig zijn en het komt wel goed, ik heb er tenminste weer goede moed op.

'k Wens iedereen nog een fijne dag toe en geniet maar wanneer je dat kan, je ziet het, het kan snel veranderen en je hebt er weinig aan te zeggen.  We laten het goede nieuws het slechte overschaduwen en dan kunnen we ook weeral verder gaan zoals we bezig waren.  En zorgen dat alles wat we nu reeds kunnen doen niet meer uitstellen tot later . . . want wie weet . . . wanneer komt later ?!

Nog een fijne zondag !!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!