zaterdag . . .



Gaan we een mooie dag krijgen vandaag of is het zoals voorspeld, wisselvallig en ietwat frisser dan voorheen ?!  We zien wel en zullen er ons ook wel naar kleden.

Want gisteren is onze kleindochter Sarah 18 geworden en vandaag gaan we dat feestelijk vieren zoals het hoort.  Daar hoort dan meestal een drankje en een hapje bij en ook dat zal er wel voorhanden zijn . . . maar we gaan niet vooruit lopen op de zaken, dat alles moeten we dus nog afwachten.  In ieder geval zijn we uitgenodigd en we zullen er dan ook zijn, wat we gaan aantrekken is nog zoiets, het is helemaal nog geen zomer en wat trek je zo rond deze tijd van het jaar weeral aan ?!  Steeds een moeilijke vraag maar ook daarop zal onze kleerkast wel een antwoord geven, eens rustig bekijken en daarna beslissen, passen en misschien nog wat anders uit de kast halen maar veel verder zal het niet gaan.

In ieder geval, proficiat Sarah, eindelijk 18 geworden, je zal er wel naar uitgekeken hebben, dat weet iedereen !  Want als je 17 bent en naar de 18 toe gaat dan kan dat jaar niet snel genoeg voorbij gaan !  Van de 22ste maart af ben je meerderjarig, dat houdt allerhande verplichtingen in zoals . . . gaan kiezen in mei, ook dat hoort erbij natuurlijk.  Ook dat je met de wagen op weg mag, je bent al wel wat bezig met rijden maar je hebt nog niet alles doorlopen, dat komt ook nog wel.  Je moet dan wel slagen in de proeven natuurlijk en dat is tegenwoordig niet van de poes heb ik al vernomen.

Och Sarah, het zal een jaar worden dat mooi is, dat voorspel ik je reeds, er zijn immers geen echt slechte jaren meer, het weer is warmer, je kan nu ook wat langer uitgaan vermoed ik dan zo, je kan meer zelf beslissen ook, al zal je niet vanaf de eerste dag mogen doen wat je zelf wil, ach, het zal wel loslopen !
In onze tijd moesten we daarvoor wachten totdat we 21 waren geworden en wat daarna zijn wij dus getrouwd, gewoon omdat het toen voor sommige mensen wat beter uit kwam.  Maar trouwen zie ik je nog niet zo snel doen, laat dat nog maar even, het hoeft niet voor ons en ook niet voor anderen dus blijf zoals je bent, je normale zelve zoals altijd.

Wat kussen en geschenken zal je die dag ook wel ontvangen, ook van ons vermoed ik dan zo, evenals van de andere genodigden, familie, vrienden misschien, daar heb ik zo geen zicht op maar die gaan er zeker ook bij zijn.  In ieder geval wens ik je een mooi feest doe en dat wij er ook zullen bij zijn zal daar wel toe bij dragen.

Geniet nu maar van wat je mag genieten, hier en daar al wel eens wat mispeuteren mag wel, het is je vergeven, zo groei je op en weet je beter wat je wél doet en wat niet, keuzes maken !

Een fijne verjaardag Sarah, nog dikke kussen van meterke en den bompi !  Want zo worden we ook wel eens genoemd . . . geniet van deze dagen . . . !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!