vrijdag . . .




Beslist is het reeds, vandaag zal het onderhoud hier in onze living gebeuren !  Gewoon omdat er veel in de weg staat dat steeds moet verplaatst worden wil je alles proper krijgen.  Maar is dat niet zo op ieder appartement dat altijd bewoond wordt, ik denk het wel.

Wat is een appartement eigenlijk : een gedeelte van een groot gebouw dat moet dienen om de mensen een leefruimte te geven, een keuken, al dan niet inbegrepen in de living.  Verder nog een badkamer, toilet, slaapkamers en een verbinding tussen dat alles genaamd de hal want meer is er eigenlijk niet.  Wij hebben dan nog een berging, die er zowat overal te vinden is, we hebben een afgesloten garage in de kelderverdieping en ook nog een berging van één vierkante meter grondoppervlakte zonder onze twee balkons niet te vergeten !  Want het is zo dat je nooit genoeg berging hebt eigenlijk, er zijn toch meer zaken waarvan je denkt dat niet iedereen dat moet zien die hier binnen komt.

En hoe ben ik nu tot dat besluit gekomen om hiervan wat te zeggen, wel mijn echtgenoot is aan het stofzuigen, ik moet seffens hier plaats maken om ook op deze plek alles zuiver te maken zodat ik daarna alles mooi proper kan maken door er met een natte dweil door te gaan.  Zo neem je toch het beste en het meeste vuil mee naar andere oorden en blijven onze ruimtes vrij van stof en andere ongerechtigheden.

Daarna gaan we toch proberen om van het weekend te genieten, mooi weer of geen mooi weer, we gaan er het beste van maken, gewoon hier onder ons twee . . . !


Reacties

  1. Soms denk ik ook een appartement zou veel minder werk zijn maar dan zie ik mijn tuin en weet dat ik hem vreselijk zou missen en ik slik dan even en bijt door. Wat de toekomst brengt dat zien we dan wel we leven stilaan "vandaag" en de rest laten we op ons afkomen! Nog een fijn weekend blogmaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn tuin die mis ik ook wel, al was die niet erg groot ! 'k Had er wel veel bloemen in staan en dan nog planten in een hoop potten en bakken die ook veel onderhoud vroegen en je was in een uur nog niet klaar om alle potten en bakken te gieten. Zo zie je maar dat je ook soms werk kan zoeken maar daar ben ik nu gelukkig vanaf. Al heb ik hier ook wel potten en bakken staan en het is mijn lang leven dat ik daar nog kan mee bezig zijn. Maar ik geniet nu ook van het geluk dat ik heb om veel te kunnen genieten en dat zou ik in ons huis van vroeger niet meer kunnen, daar moest veel te veel in gedaan worden om het terug naar mijn smaak in te richten en die echtgenoot moet ook nog mee willen. Die nam de wagen en reed naar zijn vrienden en bleef maar weg zo lang hij er zin in had : ik bleef dus steeds met al dat werk zitten ! En dat vertikte ik nog om alles in orde te houden en waarvoor, als je toch niet thuis bent dan kan je dat niet schelen. Nu moeten we allebei zorgen dat het in orde is en zo is het net goed, al zint het die echtgenoot niet echt maar ik heb doorgebeten, wie niet horen wil moet maar voelen ! Van een steeds maar afwezige echtgenoot daar heb ik ook niks aan, al was hij vaak op de baan om zaken te regelen toen, nu is hij thuis en heb ik ook een mooi leven. Voor mij was dat een soort van emancipatie en nu geniet ik daar ook nog van ! Voor mij is dit mijn vrijheid . . .

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!