vrijdag . . .

Een mooie vrijdag toegewenst, of hij ook zo mooi zal zijn zoals de weergoden ons hebben voorspeld, dat moeten we nog ondervinden op de dag zelf, vandaag dan.

Maar daar gaan we echt niet op wachten, we hebben in de voorbije dagen ook genoten van wat de natuur in onze omgeving te bieden had.  Het doet deugd om weer eens deftig te wandelen, eens buiten te komen, al kwamen we eerder ook wel eens buiten maar nooit zo lang als nu.  Immers mooi weer lokt de mensen naar buiten en ook daar hebben wij gevolg aan gegeven, heerlijk toch om weer eens vrijuit naar buiten te kunnen !!!  Ik kan het niet genoeg benadrukken : genieten moet je doen wanneer er de kans toe is en als je het eenmaal hebt gedaan . . . dan doe je het nog meer en meer !

Wij waren op woensdag reeds op stap en ook daarvan heb ik dan weeral beelden geschoten, geen grote wandeling maar gewoon een ronde lopen in het domein, langsheen de verschillende vijvers, hier tussendoor daar over een bruggetje . . . en genieten, kijken jullie mee ?!


Hier beginnen we onze wandeling, we komen langs de ingang aan de Bruineveldparking naar het domein toe en het eerst wat je ziet is het bruggetje en dan kom je aan de grote roeivijver.  Hier zien we echt veel takken liggen, allemaal dor hout dat door de wind werd afgebroken en op de grond is beland.  Een aantal hiervan is reeds opgeruimd maar nog een groot deel van het dorre hout moet weg gedaan worden en dat oogt echt wel niet zo fraai, het lijkt eerder slordig zoals ik sommige mensen reeds hoorde opmerken.  Ook hier wordt wel een mouw aan gepast en dan is het weer veel aangenamer om te wandelen, al moet ik zeggen dat de paden er wel proper bij lagen . . .


Alle bomen en struiken hebben reeds geruime tijd een waas van groen over zich, dat zijn de knoppen die gaan uit komen maar bij de wilgen zie je dat veel sneller, ook al liggen ze deels in het water zoals je hier ziet !


Wat je overal ziet terug komen is het bosviooltje, hele stukken staan er terug en dat is echt welgekomen, ze geven het geheel een mooi uitzicht.  Ik hou van die wilde bloemen en zorg dan ook dat ik de planten niet vertrap als ik ergens een beeld ga schieten, de natuur moet je ook respecteren op alle momenten.


Waar binnenkort de trapboten voor de groten en de roeiboten zullen vertrekken, waren ze wel aan het werk maar ik vraag me toch af waarom ze dat plankier zo laag hebben aangelegd.  Hoog is ook niet zo goed want dan zit je met problemen als je aan de bootjes moet geraken maar zo laag tegen het water aan zou ik toch liever mijden, maar ja, wie houdt er rekening met mij ?!


De lenteklokjes staan volop open, ja we zijn op woensdag dan ook de lente begonnen al is het maar tegen de avond aan dat het was, maar ze is toen begonnen !!!  Deze bloemen zijn vrij sterk en ook groot, niet zoals de sneeuwklokjes, die heb ik er bijna niet meer gezien, misschien staan er nog wel enkele maar 'k heb er geen weet van.  Ook de bosanemonen zie ik niet meer naar boven komen maar misschien komen die nog wel, ik zal er wel naar uit kijken in de komende dagen.


Overal hetzelfde uitzicht van de wilgen, het zijn dan ook meestal treurwilgen, ze staan zo mooi groen te pronken tussen de andere bomen die toch nog niet veel groen vertonen.


Hier aan de schuilhut aan het water ligt ook nog een wilg waarop heel veel wilgentakken zijn uitgeschoten, gaan ze die hier zo laten liggen ?!  Of zullen ze die wilgentakken gebruiken om ergens in te planten ?  Nochtans de wilgen zijn echt wel gevaarlijk omdat het geen echt sterke bomen zijn, met windvlagen kunnen ze wel eens omwaaien of gewoon van ouderdom knakken of rot worden van binnenuit.  En dan zeker als ze in een nogal natte ondergrond staan bijvoorbeeld langsheen het water, maar ze zijn toch zo mooi . . .


Die ene zwaan dook net op het moment dat ik een beeld ging schieten, dan maar even wachten en ze later vast leggen op de gevoelige plaat.


En hier is ze dan, al denk ik dat dit het mannetje is, ze komen gewillig naar je toe als je rustig bent.


"Hoe zit het nu, gaan we nog eens duiken zodat haar foto naar de vaantjes is ?!" vraagt hij, "Neen" zegt zij, "laat haar maar doen, ik wil ze niet meer plagen, zwem gewoon verder en doe normaal !"


Aan de vijver van de kleine trapbootjes staat deze treurwilg er weer mooi bij, een aantal jaren geleden werd die ferm ingekort en nu is die weer zo mooi om van te genieten.


Mijn echtgenoot heeft en ommetje gedaan tussen de bomen door, bergop, bergaf, om zijn knie te testen.  Morgen moet dat been onderzocht worden om te vinden van waar hij die last heeft, en het is betoverd, hij voelde op deze wandeling helemaal geen pijn meer.  Ik lachte ermee : dat is uit angst omdat die morgen moet onderzocht worden !


Het water achter het zwemdok lag er ook heel rustig bij, weinig watervogels eigenlijk al zagen we wel wat meerkoeten, zelfs eentje die een nest aan het bouwen was, maar dat zie je het hele seizoen.


Twee ganzen zaten op het nieuwe eilandje, wat ze daar deden weet ik niet maar ik had de indruk dat ze zich druk maakten over andere dieren die wat te kortbij kwamen, alhoewel, dat is niet alleen voor hen aangelegd !


Verschillende soorten bloemen stonden er wel overal, dit jaar zijn de narcissen echt wel vroeg maar ook deze bloemen van het speenkruid keken met blije gezichten naar de zon die tussendoor zich liet zien.


En met dit bloesemtakje sluiten we af, wat het precies is weet ik niet zo goed, er stonden daar allerhande struiken in bloei, 'k heb er meerdere gefotografeerd maar die staan hier niet bij.  Die gebruik ik tussendoor om al eens een tekst op te zetten en zo een achtergrond te vormen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!