maandag . . . een nieuwe week begint !



De week is weeral gestart en hopelijk brengt ze ons ook mooi weer, al is dat steeds wat afwachten !  Je mag er niet op rekenen dat het ook mooi zal worden en misschien krijg je dat dan wel, zo reageer ik dan meestal, geen te hoge verwachtingen hebben, dan wordt je ook niet zo snel ontgoocheld.  En valt het mee, wel zoveel te beter, dan genieten we wel wanneer het mooi genoeg is om dat te doen.

Eigenlijk zijn we nog vrij vroeg in het seizoen dat lente wordt genoemd, toch vergeleken bij hoe het eerder een jaar of 10 geleden was tenminste.  Toen kregen we nog koude winters, nu nog alleen wat koudere nachten en daar blijft het dan ook bij.  Maar je hoort ons niet klagen, alleen als het een week of wat meer aan een stuk blijft regenen, als er wind bij is en als er dan op de koop toe ook nog storm wordt voorspeld, dan beginnen we licht te morren.  Maar als je denkt dat het vroeger ook een tijd na mekaar bleef regenen en vriezen en sneeuwen, al was dat niet zoveel, dan mogen we nu eigenlijk blij zijn dat het wat opgewarmd is, al is dat voor een aantal dingen weeral wat te veel van het goede.

Een mens is nooit lang tevreden, afwisseling hebben we nodig en dat doet ons dan telkens weer uitzien naar minder mooi of gewoon mooier weer, wat het ook mag zijn, het scherpt ons verlangen aan.

Nu is de vraag voor mezelf : wat ga ik in de komende week doen, eens de agenda bekijken, die eerste twee dagen die liggen deels al wat vast, daar kan je niet onderuit, het zijn afspraken die je moet nakomen.  Maar mocht het toch droog blijven en mooi weer, dan kan het best zijn dat ik verder de ramen ga lappen.  'k Ben daar in de voorbije week wel aan begonnen maar heb nog bijlange alles niet gedaan gekregen, dus daar is nog werk aan.  Ook heb ik in het weekend gewassen en daar is nog wel veel werk aan : strijken en opvouwen.  Gewoon omdat het op een zondag was dat ik die klus heb geklaard, het was dan ook tegen de vooravond aan dat ik pas gedaan had, immers op zaterdag hadden we een feestje . . . en dat het goed was weten we allemaal.

Dus we weten wel wat te doen in deze nieuwe week, ik hoop maar dat het zal uitmeten zoals ik het gedacht heb, we zien wel hoever we geraken.  Och, en dan moet ik die paastakken nog gaan versieren, dat is waar ook, ze staan al wel een paar dagen geleden in een grote pot zodat ik er dadelijk kan in vliegen . . . met eieren en eitjes erin te hangen, ook nog een pluimpje hier en daar, of een geel strikje en alles is weeral opgefrist in huis. 

Als je dacht dat ik geen werk ga hebben, wel dan heb je het mis, reken daarbij het eten klaar maken, wat ik eigenlijk wel graag doe, dan krijg ik mijn dagen wel gevuld.  Zou er ook nog tijd over blijven voor een fijne wandeling ?  We zullen zien . . .  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!