dinsdag . . .




Inderdaad, je start met een hoop plannen op zondag voor de komende week maar wat ervan zal verlopen zoals je dacht, wel dat is nog wat anders, dat weet je immers nooit !  Maar goed ook soms, je zou wel eens de kar voor de paarden kunnen spannen, ach, zo erg is het nu ook weeral niet maar soms komt het water wel eens de spuigaten uit !

We hadden nood aan wat diepvriesgroenten, een aantal kan je zo klaar gesneden kopen en daar maak ik tussendoor gebruik van, al koop ik ook wel een aantal gekweekte groenten die we dan vers verbruiken, rauw zelfs, of helemaal gestoofd of gekookt.  Zo begonnen we de zondag met een flinke dikke bloemkool van het stevige soort en zeker eten aan voor minstens twee dagen.  Of we er nog een dagje meer gaan van genieten weet ik niet maar daar is steeds een oplossing voor, dan kies ik vaak voor een koude schotel, ja, ook in de winter kan die kost lekker smaken tussendoor.  Doe daar nog een gerookte zalm bij in plakken of gewoon een stukje zalm dat je zo aankoopt, of gewoon gerookte forel, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt wel iets naar je keuze.  En verdwenen zijn die restjes die je anders toch maar weg zet en niet meer gebruikt worden.

Als we die groenten in huis hebben dan kan ik weeral soep maken, al heb ik daar in die diepvriezer ook nog wat selder steken die we eerder aankochten maar die te veel was om in de soep te laten meekoken, daar kan ik ook nog wel wat mee doen als ik soep maak, alleen zijn het geen fijne stukjes maar die grote stukken kan je wel snijden als ze nog half bevroren zijn en bij in de soep kieperen.  Zo probeer ik steeds al die dingen samen te verwerken en er ook nog wat lekkers van te maken.

Hier boven in de diepvriezer zitten nog gebakken kippenbouten ook, daar had ik in de voorbije dagen reeds zin in en als het pas geeft dan worden die ook nog eens aangesproken en opgegeten, niks laten verloren gaan.  Als je dat zegt tegen de echtgenoot haalt hij weer iets naar boven over kersen.  Ooit had hij enkele emmers kersen geplukt bij zijn ouders in de tuin, hij deelde ze uit aan wat buren en kennissen en die aten ze allemaal lekker op, zelf had ik er ook al van gegeten.  Tot een buurvrouw me zei dat ze daar nogal veel van had moeten weg doen, omwille van de mades die erin zaten aan de steen, ja, daardoor waren die zo lekker natuurlijk, met dat vette vlees erbij !!!  Maar niemand is er ziek van geworden dus ja, alle restjes moeten steeds worden verbruikt !

Als je dan zulke dingen vertelt aan mensen die er nogal nauw op toezien dat er toch niks maar dan ook helemaal niks aan hun waren mankeert, dan ben je wel een beetje een pietje precies.  Je moet al wel eens wat door de vingers zien, een kromme komkommer is er ook eentje en smaken doen ze allemaal !  Ook fruit waar al eens wat aan mankeert of die niet zo fraai ogen als zou moeten, die zijn ook lekker, heel zeker, alleen mag je niet te veel gaan vergelijken als het gewoon over het uitzicht gaat, de smaak is niet minder bij een minder mooie appel of zo.  Zo kopen wij vaak wat op de plaatselijke markt als we in Duitsland zijn, daar kan je goed fruit en groenten vinden en ervan genieten ook nog, ze hoeve niet steeds moeders mooiste te zijn !

Dus laten we gewoon blij zijn als we goede producten kunnen vinden, kunnen kopen en proeven, dat moet je vooral doen, dan pas kan je beslissen : ik doe het.  En meestal doen wij het dan ook zo . . .

Nog een fijne dinsdag allemaal, vergeet vooral niet te genieten !


Reacties

  1. Hoe later op de avond , hoe schoner volk zei ons ma altijd hahaha...Hopelijk mag ik nog even binnen om je een rustige nacht en morgen een gezellige dag te wensen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties

    1. Goede zielen mogen hier altijd binnen !
      Sorry, nu pas gezien dat je gereageerd had maar we hadden vrij drukke dagen. Alleen vandaag staat er niks op onze agenda en ik ben er al ingevlogen met de ramen te lappen ! Ja, ook dat moet tussendoor al eens gebeuren maar troost je, ik heb alleen die twee van de slaapkamers gedaan, dan zijn die toch al weer doorzichtig !!! Het was net modder dat erop hing, kunt ge denken, die staan vaak gekiept en daar blijft dan alles op hangen, met die horren ervoor en ook die vangen vuil wat later dan weer op de ruiten terecht komt. Ach, dat is weeral achter de rug, nu de rest nog en dat zijn echt wel grote oppervlaktes maar dat is voor komende week. Morgen feestje voor de kleindochter die vandaag 18 is geworden en dan wil ik er op mijn paasbeste voor komen, hoe zou je zelf zijn ?! In de namiddag hoop ik nog een wandeling te maken en daarna ga ik mijn nagels wat fatsoeneren, lakken is voor morgen als ik de tijd krijg tenminste. Straks nog de lakens aftrekken en wassen zodat we daar ook weer vanaf zijn.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!