woensdag . . . en we hopen op mooi weer !

Een mens geraakt dit mooie weer echt wel gewoon, je hoort de mensen niet klagen, ze genieten en zo ook wij.  We waren weer eens op pad en we genoten met iedereen mee van het goede weer dat we nu hebben !

Een bevriende mevrouw wandelde met ons mee naar de parkeerplaats waar ze haar wagen had gezet.  Wij moesten daar ook voorbij en zo ging het vrij vlot en met een babbeltje onderweg, het was gewoon heerlijk, de mensen straalden.  'k Heb toch nergens norse gezichten gezien, toch wat anders dat je nu zonder al te veel nadenken kan naar buiten trekken en wandelen.  Wat frisse lucht doet iedereen goed maar als dan ook het zonnetje nog van de partij is dan geniet je dubbel.


Dit is één van de weinige bloemen die je in het domein nog vindt, er staan nog wat krokussen maar verder bijna niks meer, misschien ook een paasbloem maar ja, die zijn nu toch wel echt vroeg.  'k Zou nog de blauwe hyacinten vergeten, die staan er ook onder de bomen hier en daar.


Een eend had zich verschanst op een paaltje en hield ook één poot ingetrokken, zou ze slapen . . . vroeg ik me af, zou best kunnen zo in dat zonnetje !


Veel "waterwild was er niet te zien, het was er vrij rustig, overal wel veel pluimen maar komt dat niet omdat de paartijd er is voor al die watervogels ?!  Of hebben er andere dingen meegespeeld, dat weten wij natuurlijk niet maar kan best.


Hier was vroeger een klein bronnetje dat water deed opborrelen, het geheel werd weg genomen en er lagen een tijd een paar omgevallen bomen, nu zijn die zo goed als weg gewerkt en als er eens een opkuis wordt gedaan van afgevallen takken dan zal het er hier misschien in de lente weer groen en fris uitzien . . . alleen het bronnetje missen we wel.


Een koppel eenden was aan het fourageren in het beekje dat hier stroomt, zou daar veel eten te vinden zijn, vragen we ons af ?  Misschien wel, ze deden toch naarstig voort en lieten zich niet weg jagen door een opdringerige fotografe.


Alles lijkt nog grijs en grauw maar je ziet zoveel kleuren als je wat beter kijkt.  Mooi toch dat de bomen ook al dromen van groene blaadjes en dat de dieren rustig kunnen genieten van alles wat rondom hen gebeurt.


Al het riet in deze vijver werd gekortwiekt, als het weer zo zacht blijft zal je al snel groene scheuten naar boven zien komen, op korte tijd zal het er dan helemaal anders uit zien.


In dit deel van de vijver zaten twee zwanen, zijn het die welke steeds een nest maken in het domein of misschien andere, ik weet dat niet, herken ze in ieder geval niet.  Hopelijk krijgen ze dan toch ook na verloop van tijd jongen in hun nest maar daar moeten ze blijkbaar nog mee beginnen.


Het blauwe van de lucht, het groen dat overal komt piepen, de zon die schijnt, veel meer heeft een mens niet nodig om zich goed te voelen. 


Hier zien we de krokussen staan tussen de bladeren, veel meer is er nog niet van te zien maar dat komt wel.


'k Wacht op de eerste groene sprietjes van de treurwilgen, daarvan staan er wel een hoop in het domein, vooral dan aan het water, daar zie je het snelst dat we aan de lente beginnen.


Wat schimmel op een boom kan ook mooi ogen, 'k heb het hieronder wat uitvergroot, toch mooi als je dat ziet, ik sta er steeds verstomd van dat de natuur toch zo mooi kan zijn !





Waar is de tijd dat deze bomen opzij van de foto nog klein waren, 'k weet dat nog heel goed, vaak die beelden nog bekeken.  Ondertussen is er ook veel veranderd aan de vijver en om de vijver, iemand die er een tijd niet meer heeft geweest herkent het bijna niet meer.


Dit riet blijft nog een tijd langer staan, het andere werd gemaaid en opgeruimd, hier kunnen nog vogels gaan schuilen en ook broeden als het nodig mocht zijn, misschien een karrekiet !


Met dit beeld nemen we afscheid van het domein, we zijn aan het eilandje aangekomen waar we naar de uitgang toe gaan, maar toch nog snel deze reiger op beeld vast leggen, 'k had er nog een beeld van gemaakt maar dat bleek uiteindelijk minder mooi.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!