een zonnige dag = een wandeling . . . !

Voor iedereen een fijne donderdag !



Weer maar eens op stap geweest, een fikse wandeling maken doet een mens deugd.  'k Trok maar weer eens naar het domein in de buurt en bekeek wat veranderingen er daar gaande zijn.  Ook daar zie je dat ze zich voorbereiden op een vroeg lenteseizoen.  Nu dat het mooi weer is moet er van geprofiteerd worden om de werken uit te voeren die ze voorzien hadden.


Hier zijn ze weer aan het plankier aan het werken, hoe alles weer vernieuwd gaat worden weten we niet, dat is steeds nog afwachten tot het klaar is.


Hier waren ze maandag met een kraan het vuil uit de vijver aan het opscheppen.  Wat er verder nog gedaan is of moet gedaan worden weten we niet echt, misschien de randen wat verstevigd of zo, ook de zijkanten moeten terug bezaaid worden.  Op een aantal andere plaatsen werd er wel gras gezaaid maar toen was het nog wat te koud ervoor.  Nu zou het daarvoor al wat beter worden, alleen zijn de nachten nog te koud . . .
'k Had de indruk dat het water in deze vijver ook terug ietwat hoger stond dan voorheen het geval was, of het ook echt zo is kan ik niet bevestigen, we zien wel hoe het evolueert.
In de achtergrond kan je de nieuwe gebouwen zien van de provincie, daar is ook een gelegenheid voorzien om iets klein te eten en wat te drinken.  Ook daar in die omgeving kan je de kerk van onze abdij van Vlierbeek zien staan, dit alles ligt niet zo ver van mekaar af.


Met de schuine platanen naast het wandelpad en het groen dat terug mooi groen wordt na de winter, gaan we rustig aan de lente in.  Hier en daar staan al paasbloemen open, meerdere volgen al snel, heb gezien dat er vorige maandag maar enkele waren, nu reeds velen !  Maar watervogels zitten er echt wel weinig op dit eigenste moment, is het nog te vroeg ?!  Of zijn ze reeds een wederhelft aan het zoeken en doen ze rustig verder in hun nestje ?!  Kan allemaal zijn, alles komt veel vroeger dan hoe het in de voorbije decennia was . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!