dinsdag . . .



Dinsdag, een dag als een andere, dat weet ik niet zo, misschien wel, misschien niet, we zullen zien . . . !
Hier is een foutje geslopen in de tekst op de afbeelding . . . maar bij nader inzien was ik het die het dinsdag . . . en nog wat heb genoemd om het op te slagen !!!  Ja, je ziet dat ook iemand die dagelijks met de computer bezig is, eens een foutje kan maken, al zullen er dat wel meerdere zijn ook maar vandaag is het echt de dag van de verkeerde benamingen en dergelijke !

Eerst toch nog wat vertellen over vrijdag, of hoe iemand een bepaald gezegde van de ene of andere toch steeds verkeerd kan interpreteren.

Zo vroeg mijn echtgenoot naar het resultaat van de onderzoeken, die nevens de onderzoeken naar kanker ook nog werden gedaan, ze dienden om de behandeling van diezelfde kanker te verbeteren of te herzien eigenlijk.  Maar daarvoor moeten ze wel een redelijk aantal personen vinden die daar willen aan meedoen, mijn echtgenoot heeft zijn deelneming toegezegd en eigenlijk houdt dat voor hem niet veel meer in dan wat meten en passen, de hals meten, de mond opmeten voor zover dat gaat natuurlijk, al die gegevens worden opgeslagen en later zullen de resultaten bekend worden gemaakt, hoe of waar dat weet ik echt niet maar we zien wel als we er ooit nog wat van te horen krijgen.

Het gaat erover dat ook dat weggenomen gedeelte van de stembanden wordt gezet op een "namaak"-strottenhoofd, kwestie van de inplanting van dat gedeelte te tonen en zo een beter onderzoek mogelijk te maken, dat gedeelte wordt dan nog in verschillende segmenten opgedeeld en aan de hand daarvan kunnen ze mede bepalen of alles werd weg genomen en/of er nog wat restant is blijven zitten.  Het geheel wordt dan omgezet in kleuren die bepalend zijn voor goed of kwaad van datzelfde geheel of gedeelte.  Daar werd een afbeelding van getoond op de computer, aan ons dus, Ivo heeft daarvan gemaakt dat er nog wat over zijn stembanden zit geplakt.  Maar neen, zo is het niet : dat slechte gedeelte dat werd weggenomen werd geplakt op dat namaakstrottenhoofd !  Hij begreep dat verkeerd maar stelt vragen die met de zaak helemaal niks te maken hebben.  Zo beweert hij dat nu ook nog bij hoog en laag dat het zo zit, dat daar nog iets over geplakt zit . . . !

Op de middag hadden we het over soep, onze soep is dik geworden, eigenlijk wat te dik, ik moet ze wat aanlengen maar om die aan te lengen moet de pot ook groot genoeg zijn.  'k Had beter wat minder groenten erin gedaan en daar kon ik ook lekkere soep mee maken maar ja, ik wou dat overschotje er ook nog bij doen, was echt niet nodig, en nu is dat beetje een beetje te veel geworden.
Wat ik dus zei was : "Ons Kristel moet voor Bart ook soep maken, hebt ge dat gisteren niet gehoord ?" -hij "Moest ze ballekes soep maken ?! Of wat zegt ge nu?"  -ik "Neen, ik heb niet over ballekessoep gehad, dat maakt gij ervan !" -hij "Neen, neen, ge had het over soep, was het tomatensoep met ballekes ?" -ik "Ge hoort niet goed, ge hoort wat ge wilt horen en zo was het helemaal niet, net zoals toen met "dat stuk opgeplakt" in het ziekenhuis, uw oren werken nu niet goed meer, moet ge daar nu ook niet weer eens mee gaan ?!" . . .  en kwaad ging hij weg !

'k Heb er heimelijk wat zitten mee lachen maar ik had al mijn aandacht nodig om wat ribbetjes in de oven te zetten, daar hebben we deze middag lekker van gesmuld, hij gedroeg zich eerder zoals een klein kind.  Ik had voordien een ribstuk in twee gesneden, kwestie van mijn bord niet te vol te hebben liggen, dat nam hij nu iedere keer als ik wat liet liggen, hij kon voor zich toch ook een stuk nemen en het in twee delen.  Dan had iedereen steeds even veel maar neen, net die welke ik had doorgesneden die kaapte hij voor mijn neus weg, is dat nu niet echt de egoïst uit hangen ?!  Tussendoor moest ik ook nog eens gaan kijken naar de wasmachine en de droogkast, daar was ik ook nog mee bezig en telkens dat ik mijn tweede stuk wou nemen was dat verdwenen !  'k Moest dan nog een topje witloof bij snijden, omdat ook hij dat laatste beetje had genomen, 'k zou dat anders ook wel gesneden hebben maar nu deed ik dus niks anders dan wat snijden en daarna was hij er mee weg, ik kon steeds op mijn kin kloppen en maar over en weer lopen.

Als je dan uiteindelijk ook aan tafel zit en rustig je maaltijd naar binnen wil werken, dan krijg je nog te horen dat je daar "zit te fretten", en neen, dit was er echt wel wat te veel aan !   Dat pik ik niet en toen werd er in alle stilte gezwegen, het zal wel koelen, ik weet het maar dit pik ik echt niet, als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks maar nu heeft hij wel een beetje te veel met mijn voeten gespeeld.  In de volgende dagen zal hij het op de ene of andere manier wel moeten goedmaken, ik zal er ook op toezien dat dit echt wel gebeurt, geloof me vrij !

Nog een fijne dag verder en geniet er maar van !



Reacties

  1. oei Chrisje je bent precies kwaad... nu ik begrijp je hoor , maar in het vervolg aan tafel blijven zitten en je portie op je bord leggen en meteen opeten...Ja soms zijn die mannen kleine kinderen hé en het betert er niet altijd op met ouder worden...
    En wat dat onderzoek betreft .. tsja nog zo iets en leg dan maar uit maar het bijzonderste is dat alle kanker weg is niet? Hou je vanavond maar rustig want jij wil de tijd nog vlugger doen vliegen zie ik hier hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat was iets raar, ik heb een map waarin ik allerlei afbeeldingen in zet en daar had ik die afbeelding opgeslagen als "dinsdagrozen", ik in de veronderstelling dat het om een dinsdag ging wat er was vermeld. Iets verkeerd ingezet blijkbaar bij het opslagen en zo is die vergissing gebeurd ! Mannen zijn toch raar, meestal vraagt hij : welk stuk is voor mij?en ik zet de pan of kom dan zo dat dit langs zijn zijde aan de tafel staat. Nu was hij iedere keer met dat stuk weg waar ik een deel voor mezelf had genomen en op zich is dat niks, was het niet dat ik 4 grote ribstukken daar had liggen in een speciale schotel, gebakken eerst op het vuur en daarna verder in de oven gegaard. Net 2 stukken dus voor ieder, er is dan toch niks gemakkelijker dan ieder gewoon een stuk voor zich te nemen om het wat juister te kunnen verdelen ! Maar neen, hier een stuk er vanaf halen en daar dan mee van dat van een ander genieten en dan weer terug naar nog maar eentje. En uiteindelijk op je brood krijgen dat je maar blijft fretten ! Hij kan soms echt wel een bruut zijn in zijn woorden maar ik ben daar dan echt wel kwaad om, gewoon normaal doen, is dat niet het gemakkelijkste voor iedereen, alleen hij kan dat dan weeral niet want stuurt zo alles in de war. En ik maar rond lopen om dan weer dit en dan nog dat bij te halen en op tafel te zetten ! Verdorie, het kan toch ook gewoon normaal verlopen zeker zonder al die miserie te zoeken ! Maar ja, het is voorbij en wat zal nu weer het volgende zijn waar ik me zorgen moet om maken, gisteren ook nog naar de huisarts geweest, als ik hem goede raad geef over zijn manier van eten, kwestie van stoelgang te maken, dan is dat niet waar, alleen als de huisarts net hetzelfde zegt als ik dan ineens kan hij daar rekening mee houden, een man zijn verstand zit toch raar in mekaar ! Nu is dat goed en weet hij nog niet meer dan toen voor we vertrokken want van mij nam hij het niet aan, nu moet hij wel ! Wat hij moet doen is veel meer water drinken, veel meer bewegen, niet steeds in de zetel liggen en meer fruit en groenten eten, of hij het ook gaat doen wil ik nog wel eens zien. Dat soort medicatie nemen dat de stoelgang bevordert, dat kan hij wel doen maar verder, och, we zien wel. Nog een fijne dag, geniet ervan !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!