woensdag . . .

. . . en we zijn in de helft van de maand aangekomen, net vandaag als ik de kalender zo bekijk.  Je voelt al dat het op sommige dagen langer klaar blijft 's avonds, 's morgens is dat niet altijd zo te voelen maar dat komt ook wel.

Over dat slapen gesproken : ik geraak tegenwoordig zo slecht in slaap.  Wat de reden daarvoor is weet ik echt niet, vroeger lag ik nog niet goed neer of ik sliep reeds.  Nu lig ik minstens een vol uur te liggen in mijn bed, niet veel keren en draaien want als dat begint dan sta ik op.  'k Probeer dan ook om zo maar terug in slaap te vallen en meestal is dat na een dik uur en me op mijn rechterzijde leggen wel zo.  Wat dit laatste ermee te maken heeft weet ik niet maar ik vermoed dat ik langs die andere zijde niet zo goed lig blijkbaar, misschien toch maar eens naar de kinesist gaan om alles te laten nakijken.  Iets wat onderhuids ligt te sluimeren is vaak ook een oorzaak dat je niet goed in slaap geraakt.  Maar wat het is dat weet je dan niet in mijn geval.  Of het moeten die ribben weeral zijn, zou het kunnen, vraag ik me dan weer af, toch nog even uitstellen en zien of het niet ook zonder iets te doen zal beteren . . . 

Gisteren was ik wel een beetje in mijn sas, onze buurvrouw verjaarde en ik had al een paar dagen eerder gezegd dat ik wel eens een bloemetje in huis wil, dat geeft alles weer een vrolijke uitstraling, het doet toch telkens wat met je huis als er bloemen staan.  Wel ik heb al dadelijk grote bloemen gekocht ook, geen echt dure hoor maar wel bloemen die de aandacht trekken : amaryllissen, en het zijn nog rode ook, vijf stuks in totaal dus een grote bos bloemen als ze open staan.

Weet ge hoe ge de bloemen moet in een pot zetten : met een stok in het holle gedeelte van de stam.  Ik neem hiervoor telkens bamboe en je kan ze ook later nog terug gebruiken, eender voor welke doeleinden.  Verder wat bloemenvoedsel toevoegen, dat doet ze mooier volgroeid open gaan en ze blijven misschien wel iets langer staan, al komen er telkens nieuwe bloemen open.  Bij deze die ik kocht zijn er drie grote bloemen per stengel voorzien, een goede keuze dus, vijftien kunnen er dan tegelijk open staan maar dat is zelden tegelijk.

En als ik deze bloemen niet had meegenomen zou ik gekozen hebben voor tulpen maar dan met een houterige heideplant erbij.  Daar snij je dan stukken van die lang genoeg zijn om in een glazen pot te zetten en zet de tulpen overal langsheen de kanten en ook in het midden, zodanig verdeeld dat het een mooi geheel vormt.  
Tulpen ook nooit veel water geven, een centimeter volstaat maar wel in het oog houden, ze slurpen dat vrij gulzig op.  De tulpen groeien nog steeds verder in het water en ze komen dan ook al vrij snel boven de stokken en stokjes uit van die heide.  Maar geen nood, haal die er gewoon voorzichtig uit, snij er voldoende af en steek ze er terug in, dat kan best.  
Als je bang bent dat het water te onzuiver is geworden in de pot kan je dat heel rustig weg gieten en er vers water op doen, of gewoon het geheel eruit halen en alles mooi afwassen.  Met deze laatste methode ben je vrij zeker dat er geen organismen meer overblijven die de verrotting in de handwerken, zou toch zonde zijn !

Maar ging het niet over woensdag ?!  Wel ja, dat was de bedoeling maar het geheel is uitgegroeid tot een onderonsje over de bloemen !

Nog een fijne woensdag, maak er nog een mooie namiddag van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!