maandag . . .

We wensen iedereen alvast een fijne maandag toe.  Maar over maandag wou ik het niet hebben, we zijn vorige week gaan wandelen en dat resulteert steeds in een resem beelden, bij mij toch, mijn echtgenoot neemt zelden nog zijn camera mee naar buiten, zelfs binnen wordt die niet gebruikt.  Waarom heb je dat dan vraag ik me af ?!

Och die van mij zal wel veel sneller versleten zijn of tenminste aan vervanging toe zijn want die gaat nu toch ook al een redelijk aantal jaren mee . . . en wordt vaak gebruikt, kijk maar . . . !

Overal in het domein zijn er werken aan de gang, gewone vernieuwingen, verbeteringen of aanpassingen maar ook gans nieuwe wegen zoals deze hier.  Het is hier een fietsverbinding die loopt door het domein zelf van de Eén-meilaan naar de Domeinstraat, eens te meer een doorsteek dus door het domein zoals er reeds een  aantal zijn.


Welk soort hut dit gaat worden weten we nog niet maar ik vermoed dat het eerder een kijkhut wordt van waaruit je de watervogels kan observeren en foto' maken natuurlijk ook.


Het jaar is nog maar net een week of iets meer oud en de aalscholvers  hebben hier al wel wat gedoken ook, dan zit er toch nog vis in blijkbaar, anders zouden ze wel snel andere oorden opzoeken.


Iemand die problemen heeft met gezag blijkbaar, die wandelt op zijn gemakje doorheen de afsluiting want ik ben de normale weg gevolgd, kunnen ze dat nu nooit eens leren van te gehoorzamen ?!


De visvijver is de enige waar echt veel water in staat, in de grote vijver staat er ook wel meer water maar dat is normaal tijdens de winter, tenminste zo denk ik erover.  Daar zijn ze bezig om alles wat er vroeger stond van de bootjes te vernieuwen, zal vermoedelijk wel mooi zijn en opnieuw stevig.  Het hout in en over het water was immers aan vervanging toe.


De visvijver van aan de andere kant bekeken, zo zie je beter hoe het wolkenspel zich verplaatst.


Dit roodborstje zag dat ik daar stond en stopte zich weg maar ik zag wel waar het zat, al had ik wel even tijd nodig om juist te mikken naar de plek waar het zat !  Erg scherp is het beeld niet maar als het snel moet gaan dan moet je soms tevreden zijn met een iets minder kwaliteit.


De vogelkijkhut zoals ik ze gedoopt heb, later zullen we wel beter zien wat het eigenlijk is als alles klaar is.


Verder in de vijver zitten twee zwanen, in de buurt daarvan werd een kunstmatig eilandje aangelegd, in de hoop dat daar steltlopers gaan broeden of nestelen.  Maar of dit echt wel groot genoeg is om een zwanennest te huisvesten is nog zo zeker niet, ze zitten daar immers open en bloot.


Deze eend zat daar heel rustig te genieten . . . van de rust, en eerlijk, het was er lekker rustig ook !


Een moeder met haar twee kinderen zaten bij de meerkoeten foto's te maken, ik liet ze rustig verder doen en nam er een foto van, gewoon van op afstand.


In de vijver van de kleine trapbootjes was het eerder rustig, de meeuwen zitten wel uit te rusten op hun paaltjes, de andere paaltjes zijn nu niet meer beschenen door de zon, deze staan meer in een open gedeelte.


Meeuwen meerkoeten en eenden, ze zaten rustig bij mekaar zoals altijd.


Dit is een koppel slobeenden, die hebben mooie kleuren maar ook een langere en bredere bek dan andere soorten.  Daar zeven ze het water mee en kleine diertjes zijn voor hen het voedsel, of ze ook planten eten weet ik niet echt.  Ze zijn vaak aan het fourageren, op zoek naar eten dus, wat ze hier ook deden.


Dit is het kunstmatige eilandje, ben eens benieuwd of daar vogels gaan op rusten of broeden, eender wat ze er komen doen, ze zijn in ieder geval welkom.  We hebben andere soorten gezien nu dat de grote vijver veel lager stond en dat mag nog wel eens zo zijn, dat brengt variatie.


Een koppel zwanen dat zich hier steeds goed voelt, ik meen zelfs dat ze reeds langer in het domein aanwezig zijn maar er komen ook vaak andere over gevlogen, die vinden het hier ook mooi.  Zo zagen we hier wel eens een tiental zwanen tegelijk zitten en dat vind ikzelf dan weer mooi maar blijven doen die daarom nog niet.


Dit gedeelte van het water ademt rust uit, hier op een bankje zitten als het wat warmer is, dat is echt een fijne verpozing, ik doe dat in de zomer wel eens maar dan moet ik wel alleen op pad zijn, anders wil ik snel weer terug naar huis toe, zoals nu ook.


Je zou zeggen : de ondergaande zon maar ze staat al zo laag, dat zal na verloop van tijd ook wel weer beter zijn, dan klimt ze vanzelf wat hogerop, alleen moeten we daar nog wel even op wachten.


Hier hangen de katjes reeds aan de bomen, er zijn er ook al enkele open maar ik weet niet meer precies van welke bomen, als ze open staan wil dat zeggen dat het pollenseizoen reeds begint, jammer maar helaas voor wie er last van heeft, net zoals ikzelf . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!