vrijdag . . .



Vrijdag vandaag, tevens ook het begin van het weekend, toch voor vele werkende mensen.  En denk nu niet dat een gepensioneerde niet werkt want die doet dat wel, alleen valt dat niet meer zo op omdat die daarvoor niet de vroeg uit de veren moet en het huis uit gaat.  Dan ook 's avonds dus niet zo laat terug thuis is of gewoon thuis blijft, daar zit het hem, ze zien het niet meer dat je werkt !  Alles wordt als vanzelfsprekend genomen, dat je dit doet en dat je dat doet en ook weer hier helpt en een handje toe steekt, dat is allemaal goed maar wordt het geapprecieerd, ik denk het niet.  Toch niet zoveel als dat je vroeger het huis uit ging en je werk deed en 's avonds terug thuis was, afgepeigerd en wel.

Het weekend is er om van te genieten, een fijne dag doorbrengen hier of daar, of gewoon lui in de zetel kijken naar wat je eens hebt opgenomen of wat er nog staat te gebeuren in het dagelijkse leven.  Ook wij gaan dat doen en dan wel samen, we schatten het naar waarde dat we nog samen zijn en samen dingen kunnen doen, al is het soms maar zoeken naar een bepaald stuk dat moet bewaard worden zoals een aantal dagen geleden.

Ge weet dat hier alles zowat een nieuwe plek heeft gekregen dat deel uit maakt van onze administratie.  En dat laatste is een groot woord, het zijn gewoon papieren die je best bij je houdt kwestie van er te kunnen terug op te vallen wanneer er wat aan de hand is.  Zo misten wij een bepaald contract, iets wat echt wel ons contract was, en ik keek ernaar en zocht maar vond ook niks meer terug.  Dan maar alle mogelijke mappen nagekeken, één voor één doorgebladerd en niks gevonden, dan kon het moeilijk nog in huis zijn !  Dat was ons besluit . . . tot op een bepaald moment ik opmerkte dat die kopie die we ervan hadden was geperforeerd, dus was dat origineel ook geperforeerd . . . en zulke contracten hadden wij niet !  Wij bewaren alles gewoon ongeschonden in mappen volgens de datum waarop ze werden gemaakt, niet altijd even praktisch maar toch, dat was een feit !  Dus dat kon niet van ons zijn geweest en ja, toen viel onze euro, dat was terug afgegeven bij de eigenaar en toen . . . waren we terug gerustgesteld.  

Het zet je soms toch wel even aan het denken, ook een weekend kan soms wel eens rare streken krijgen als je maar denkt dat je iets kwijt bent gespeeld !  Maar daarvoor dient er wel eens orde geschept te worden in die zaken die je wil bij houden !

In dit weekend gaan we ons daar niet druk over maken en we zullen genieten.  Nog een fijn weekend en maak er vooral het beste van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!