vandaag . . .




Donderdagmorgen, de zon schijn mooi naar binnen, 't is te zeggen, de weerkaatsing van de zon in achterliggende appartementen, die schijnt bij ons naar binnen.  Wij zitten immers aan de achterzijde van een blok en genieten pas van op de middag van de zon, dus dat is mooi meegenomen dat ook de zon naar binnen komt, het voelt gewoon heerlijk aan, je voelt zelfs een beetje van de uitgestraalde warmte naar binnen komen . . . of is het van de verwarming ?!

Ja, op deze dagen doet een beetje bij verwarmen toch wel deugd in de morgen en vooral tijdens de avondlijke uren.  Maar daar wou ik het eigenlijk niet over hebben, ik voelde me echt niet zo goed in de voormiddag en dat had een reden namelijk : onze digicorder deed raar en nog allerlei andere toestanden.  En dan begint daardoor alleen mijn dag niet zo denderend, al zou het later wel weer beter verlopen maar daarover nu wat uitleg.

Wanneer ik gegeten heb en de krant gelezen, dat gebeurt bij mij in een sneltreinvaart, niet dat eten, wel dat lezen.  Of ik abnormaal ben, neen, ik geloof het niet maar door mijn gulzigheid als kind om alles in mij op te nemen en te lezen wat ik in mijn handen kreeg, doe ik dat de dag van vandaag nog altijd zo.  Ik lees een krant bijna helemaal op de helft van de tijd van de echtgenoot, alhoewel ik soms hier en daar wel eens wat "vergeet" te lezen, gewoon erover zien en verder gaan.

Nadien zet ik me even neer om de pillen en allerlei toestanden tot mij te nemen die ik dagelijks moet in nemen om een deftig leven te kunnen leiden en ook om bepaalde toestanden te voorkomen zoals osteoporose, in de mate van het mogelijke natuurlijk.  Dan kijk ik ook naar wat er op die dag op de tv wordt uitgezonden op de zenders die we normaal frequenteren, ik neem op wat ik zeker wil zien en daarna ga ik hier en daar nog wat snuisteren in wat er voorgeprogrammeerd staat, zo wil ik ook daarover mijn zegje hebben.  Het valt al eens voor dat een aantal programma's mekaar overlappen en veel items tegelijk opnemen, dat is voorlopig nog niet mogelijk, dus daar moet soms wel iets aan gesleuteld worden.  Wegdoen wat niet nodig is en zorgen dat we toch dat zien wat we willen zien.

Tot mijn verbazing stond er op het scherm : geen programmatie te zien !  Nergens wat ingevuld !  En de datum stond op 1 januari, verdorie, die liep daarop al een tijd van 1u en minuten zo verder, wat scheelde aan die digicorder ?!  'k Dacht al die datum weer juist te zetten maar we moesten voor een tijdje weg en ik besloot toch maar al die toestanden die onze tv met digicorder en met die "hub" gelijk even helemaal uit te zetten, je weet maar nooit waarvoor het goed is.  Even geduld en na een vijftal minuten zette ik alles terug aan . . . en wat bleek . . . toen deed het hele spul weer alles zoals het ook behoorde te zijn.  Ze zeggen dan vaak gewoon eens alles uit zetten en dan krijg je een reset, wat het deze keer was weet ik niet maar alles leek terug heel normaal, het was ook geen 1ste januari meer maar datum en tijd stonden op de gewone datum en tijd.

Met een gerust geweten gingen we dan ook doen wat we zinnens waren.  Maar daar kreeg ik ook wat te verwerken.  Daar staat namelijk een scherm dat vlak in de zon staat en ik wou dat daar zoals gewoonlijk bedienen maar dat lukte maar niet, in de plaats van een bepaald aantal te krijgen, kreeg ik maar een ietsiepietsie van wat ik nodig had.  Nochtans was ik ervan verzekerd dat ik juist gedrukt had, keek even naar mijn saldo en daar stond nog meer dan genoeg op.  Wat er nu gescheeld heeft weet ik niet maar ik droop af met een fractie van wat ik nodig had, door de zon kon ik op dat weerkaatsend scherm niet goed zien wat er stond, ik droeg dan ook geen bril en mogelijk was daar wel de oorzaak te vinden.

In de namiddag zou mijn echtgenoot wel zorgen dat er voldoende van alles in huis was, want winkelen doe je nog niet zonder centen, ook al betalen we veel met de kaart of met andere mogelijkheden.  En verder hoop ik dat we vandaag geen tegenslag meer gaan krijgen, het leek me toen net een koude douche, ik was er echt niet goed van, dat op een volle maag leek nog niet zo erg te zijn maar door dat alles was ik toch wel even van slag.

Later soep gemaakt en voor warm eten gezorgd, alles kwam daarna terug goed.  Als de namiddag ook zo verloopt dan beloofd dat niet veel goeds maar we zien wel.  Ook die dingen komen vaak zonder al te veel erg terug op hun pootjes terecht.

'k Wens iedereen een fijne donderdag toe, geniet van het mooie weer en blijf gezond !!!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!