Maandag vandaag . . .

Een nieuwe week begint vandaag en die gaan we goed beginnen.  Er is mooi weer voorspeld en ook aangename temperaturen, dus dat is een mooi begin van de week op de koop toe.

Maar om eerlijk te zijn, de vorige week is ook mooi geëindigd, wij zijn eindelijk weer eens gaan wandelen.  Mijn echtgenoot wou toen gaan stofzuigen maar ik heb hem dat afgeraden.  We hadden immers allebei een wandeling groot nodig, de dagen hiervoor die waren niet al te rustig en we hadden beiden problemen om goed te slapen, iets wat niet aangenaam is.  Om te ontspannen zijn we dan ook gaan wandelen en het heeft ons goed gedaan.
Nadat we thuis waren hebben we allebei nogal wat gedronken, het was niet echt warm te noemen maar als de zon erdoor kwam en tussen die bomen allemaal, daar was het gewoon heerlijk om te toeven.

Dat er weer beelden volgen zullen jullie ondertussen al wel weten zeker . . . ?!


Een half omgevallen boom en die nog steunt op de grond in de vijver, die ligt hier en groeit nog steeds verder.  Maar het verval is reeds ver gevorderd : kijk maar naar de zwammen die erop te zien zijn !


Ook hier is er verval, alles werd reeds ontmanteld maar of ze er nog wat kunnen mee aanvangen denk ik niet, het hout is immers aan het rotten en dan is het niet meer veilig.  Van hieruit vertrokken de bootjes op de roeivijver alsook de trapboten.  Maar naar verluid zou dit wel vervangen moeten worden . . . 


Op sommige plekken kan je zien dat ze ook hier de paaltjes gewoon laten staan, ze werden wel afgezaagd tot net boven de waterlijn.  Veel water staat er ook niet in zoals je kan zien !


In de visvijver was ook niet veel te zien, wel een aantal eenden en aalscholvers en nog wat futen erbij en dat was het dan ook.


Een groot aantal reigers zitten er wel steeds op dit beetje water dat er nog in staat, die witte worden dan ook meestal vlot verdreven door de grijze exemplaren, die vinden dat ze hier niet thuis horen.  Ik dacht dat die witte wel trekvogels waren . . . of heb ik het mis ?!


Ook zwanen zitten er maar ook die vinden niet echt veel voedsel meer in het ondiepe water, het is wel een mooi zicht zo die knoesten en dan een ranke zwaan met daarbij een reiger . . .


Wat verderop, op die landtong, zitten 4 zwanen.  Maar volgens mijn idee zijn het twee zwanen die samen 2 zwanen hebben grootgebracht, ik meen het verschil in kleur te zien aan de pluimen.  Jonge zwanen zijn immers niet helemaal wit en zeker niet nadat ze uit het ei zijn gekropen !


Hier zie je die twee reigers nog maar eens dicht bij mekaar zitten, we hoorden ze echter wel ruzie maken en de grijze verjoeg de witte op het water . . . en die maakte dat hij weg kwam !


Langsheen de vijvers hebben ze het riet overal laten groeien maar tussendoor zijn er happen uitgehaald en die hebben ze wijselijk gemaaid.  De mensen willen ook nog wat van het water zien.


Waar water is zullen er ook steeds lisdodden zijn, hier zie je goed hoe ze groeien.


Volgens ons lag alles er nu toch wel een beetje verwilderd bij, zouden ze die kanten niet beter wat maaien ?!  Zeker nu dat de herfst toch voor de deur staat en ook de bladeren aan de bomen gaan vallen, zo hebben ze later niet zoveel meer op te ruimen.


Of het nu een eend was of een andere watervogel, deze wist op een moment niet meer hoe hij zijn evenwicht moest houden op het water en fladderde wat af !


Toen ik deze meerkoet wou fotograferen, heb ik vriendelijk gevraagd om niet te duiken en ze liet het achterwege !


Hier had deze watervogel het gevonden, zo kon ze aan het eten komen zonder haar pluimen nat te maken !


Hier zitten die vier zwanen samen op die landtong, in de nabijheid van de reiger.


En dit is weer een witte reiger maar niet steeds dezelfde, ze zijn echt wel groot.


Hier kan je goed zien dat er niet veel water in de vijver staat, de reiger staat helemaal op de bodem.


Wie deze bomen ziet staan, die weet dat de herfst er weldra zit aan te komen, echt lang duurt dat niet meer, geloof me vrij !

Op het moment dat we aan het wandelen waren, gingen ze een deel van het riet opruimen, er liepen ook mensen rond die overal gingen kijken naar waar er wat moest vernieuwd worden.  Wanneer dat zal gebeuren valt nog af te wachten maar ze zullen er nu wel werk gaan van maken.  Het domein heeft echt wel een opknapbeurt nodig !

Reacties

  1. ze beloofden een paar dagen zomers weer en tot nu toe klopt dat.. alleen spijtig dat het weekend minder is want zaterdag hebben we sinds jaren weer een buurtfeest . IK vrees dat er tenten zullen moeten gezet worden Hopelijk is het niet te fris en regent het niet! Groetjes en hou je goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!