pffff . . . wat is het warm !!!


Nu klaagt iedereen dat het warm is hoe was het gisteren, ook warm, of is het nu warmer, geen idee, ik kijk even naar de thermometer en die geeft meer dan 30° aan, dat was dus gisteren dinsdag.  En dan bedenk je dat er plaatsen zijn waar het 40° is en meer, wat moeten die dan niet zeggen ?!

Hier bij ons hebben we alles wat we moeten hebben, eten en drinken bij de hand, of toch zo goed als, de kans om de zon buiten te houden, sommige hebben zelfs de kans om te genieten van airco in de woning maar dat is hier het geval niet.  Waar wij het mee doen is met een ventilator, we zetten die aan en die zet de lucht rond in de woning en dat geeft je het idee dat het minder warm is, wat dus eigenlijk niet echt zo is.  Het is wel energie dat dit ook verbruikt maar wat verbruikt dat de dag van vandaag niet, je kan het zo gek niet bedenken of ergens komt er wel energie aan te pas, eender van waar die komt.

En onze energie, hoe is het daar mee ?  Wel, ons verbruik staat op het moment dat ik dit neerzet, op een laag pitje, ik ben wel aan het tikken en ook dat vergt energie maar dat is maar een licht verbruik ervan.  Wel als ik ga poetsen bijvoorbeeld, dan verbruik ik veel meer dan wanneer ik gewoon ga afstoffen, ook dat is verbruiken van energie.  En waar halen we die dan allemaal, wel vooral uit wat we eten en ook snoepen, want dat gebeurt van tijd tot tijd toch ook wel eens.  Al heb ik daar met die warme weer echt niet zoveel zin in, zelfs niet in een koekje of iets van die aard.  Hier verbruiken we vrij veel fruit, in alle vormen en in alle maten van kersen en aardbeien naar meloenen, appelen in verschillende soorten.  Een geluk dat we daarvoor niet zo ver moeten lopen om dat in huis te halen.

Net nu is Philippe Gilbert in de ronde in een ravijn terecht gekomen.  Hoe diep het daarachter dat muurtje is, weten we niet en hopelijk is er vrij snel iemand bij om hem te helpen.  'k Ben er danig van geschrokken, hopelijk heeft hij niet te veel aan de hand, letterlijk zijn pols blijkbaar maar wat er verder nog aan de hand is, geen idee, hij vertrekt net weer met zijn eigen fiets . . . meer nieuws hierover zal later nog wel gegeven worden in de ronde zelf of toch vlak erna.

Nu is het tijd om mijn thee te gaan drinken, die reeds even klaar is maar zo heet als in de winter drink ik die nu niet meer, ik laat alles licht afkoelen en dan is het echt een goede dorstlesser.  Misschien wat citroen er nog bij doen maar dat hoeft niet voor mij, ik hou meer van de thee zoals die is, naturel.

Iets zoeken om te eten bij die thee, iets licht, misschien een droog koekje, dat mag maar meer niet, hoeft ook niet.  En daarna belanden we terug in onze zetel, een relax, maar zo kan je maar moeilijk drinken dus blijft het voorlopig bij gewoon rechtop zitten en daarna, dat weet ik nog niet, misschien toch maar eens beginnen te puzzelen ?!  Ach, ook dat doe ik graag en is geen zwaar werk maar eender wat je doet, het vergt energie.  

Geniet nog van het mooie weer, ook al is het te heet om veel te doen, laten we het dan deze dagen wat minder doen dan anders . . . en vooral veel rusten !!!


Reacties

  1. veel te warm als je het mij vraagt.Mijn brein werkt traag bij zo'n temperaturen dus kom ik je gewoon even een goeie dag zeggen maatje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!