vrijdag . . . poetsdag . . . ?!


Gaan we poetsen op donderdag, of is het op vrijdag . . . of misschien wel op die twee ?! 

Wie weet het vooraf wanneer je eraan begint, meestal wil ik er zo snel als mogelijk mee gedaan hebben.  Niet dat dit iets dringend is maar gedaan is gedaan.  Als alles wat wil meezitten dan zou het best eens kunnen dat ik reeds op donderdag ermee gedaan heb.  Tenminste als alles wil lukken zoals ik het gepland heb, dan kan ik misschien weer eens naar de stad toe.  Want met die warme dagen had ik er echt geen zin in, zo heb ik gezien dat er niet veel boekjes meer liggen om in te puzzelen, die ga ik me dan wel aanschaffen, tenminste als ik er nog wat vind.

Ach, nog een aantal andere dingen zou ik willen aankopen, geen grote dingen maar iets klein, iets wat niet veel weegt want met een zware lading naar huis toe keren is ook niet altijd even aangenaam, en zeker niet op een vrijdag.  Dan zitten er vrij veel studenten op de bus met hun sportzakken, vuile was zeg maar, dan vlot het meestal ook niet op diezelfde bussen . . . wegens de markt.  Ja, in Leuven is het op vrijdag marktdag en daar wil ik eens naartoe gaan, of ik daar ga vinden wat ik zoek, ik hoop het gewoon maar of ik ook iets ga kopen, dat is nog wat anders.
Dan nog eens de magazijnen binnen en buiten lopen om daar wat rond te snuisteren en heel zeker niet vergeten om een potje nagellakverwijderaar mee te brengen, dat van mij is zo goed als opgebruikt.  Verder nog eens rondom mij kijken naar nieuwe winkels hier en daar en we kunnen weer terug naar huis toe gaan.  Of mijn ventje ook zal mee gaan, daar heb ik nu nog geen idee over wanneer ik dit logje schrijf, we zien wel.
___________________________________

Op dit eigenste moment is het hier nog altijd maar aan het regenen en niet die zachte regen maar wel hozen !  Deze morgen toen ik wakker werd hoorde ik het in de verte rommelen.  Niet erg moeilijk omdat alle ramen en deuren vierkant open staan om alles toch wat te kunnen verluchten tijdens de nacht.  Het werd een onweer, niet fel, niet erg ook niet maar regenen deed het al vrij snel, ik denk dat het rond 8u begonnen is maar daar ben ik niet zeker van.  Een mens probeert alles veilig te stellen, kwestie van erger te voorkomen mocht er ook nog wind bij komen.  
Iets tochtte het wel toen alles open stond, nog open staat, maar van afkoeling was toen nog geen sprake.  Ondertussen zijn we reeds 11.20 u en het regent nog steeds, niet stiller alhoewel we dat soms denken, wind is er niet te bekennen . . . En ik die dacht van vandaag eens naar de markt te trekken, al had ik dat idee al eerder laten varen, ik zou nu bedrogen uit zijn gekomen !


Verder wil ik iedereen een fijn weekend toewensen, een weekend om uit te rusten van de warme dagen die we voorheen hadden.  Maar probeer toch in de mate van het mogelijke van de koelere dagen te genieten, het is voor iedereen welgekomen. 

Reacties

 1. he , Chrisje , nog bedankt voor de verjaardagswens !
  nu nog steeds regen bij jullie daar ? wij hadden een paar onweders , gelukkig geen schade , maar wel bangelijk met al die bliksem !
  dus er was geen markt voor jou vandaag , andere keer dan , dan heb je misschien weer andere gedachten om iets te kopen ( smile )
  fijn weekend en tot ziens hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn markt is in het water gevallen, al had ik eerder al beslist van niet te gaan wegens . . . die bussen die niet meer door de stad heen rijden, kunnen ook niet als de markt daar nu staat. En over dat kopen, wel het zijn spullen die ik hier niet zo dadelijk vind en waar ik heel zeker in de stad voor terecht kan, met de bus gaat ook maar dan heb ik graag dat we toch ietwat beter weer hebben dan nu op dit moment. Nog altijd maar regenen van deze morgen met wateroverlast hier en daar.

   Verwijderen
 2. vergeet ik weer mijn naam eronder te zetten , ik ben het Ani !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, maar dat hoeft voor mij echt niet, ik zie het aan de manier van schrijven, daaraan herken ik vaak van wie het komt nog voordat ik de naam heb gezien !!!

   Verwijderen
 3. Vroeger had ik ook zo'n kuisdag maar nu kuis ik volgens dat het uitkomt . Hierboven houden ze precies ook grote kuis want het regent hier al gans de dag! en het ziet er niet naar uit dat het snel zal ophouden! Toch een aangenaam weekend Chris. Een hartelijke groet! Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .