één mei . . .


Het is vandaag de eerste mei en een dag om misschien wel snel te vergeten . . . al doe ik dat niet zo snel.  Vandaag verjaarde immers mijn eigen vader die reeds van 2012 is overleden, nog niet zo lang zeg je, neen, dat is niet lang, inderdaad.  Maar vergeten doen we dat niet.  Zo heb ik een paar keren bloemen op zijn graf gezet maar ja, dat is ook maar voor enkele dagen en dan verdwijnen die omdat ze lelijk zijn geworden.

Maar heel diep in mijn hart blijft die verjaardag gegrift, die vergeet je als dochter niet zo snel, zeker niet omdat het dan nog op de eerste mei is.  Hoe herdenk ik dan die verjaardag, met een foto en een kaarsje of een bloempje erbij, mooier kan toch niet en zelf heb ik er dan ook nog wat aan . . . al is het maar troost dat een mens vindt.

Verder zal het voor veel mensen een rustdag zijn, het is hun gegund, zelf denk ik ook vandaag aan meiklokjes, die geurige bloemen van het voorjaar.  Is het niet zo dat de bloemen in het voorjaar feller geuren dan in volle zomer ?!  Hebben jullie daar ook al eens over nagedacht, ik wel.  Neem dan de seringen eens, ook die geuren zo fel maar het zijn vooral de heerlijke geuren van de lente, die normaal overal zou moeten aanwezig zijn.  Al heb je daar niet zoveel aan op een appartement, die bloemen verleppen nogal snel, ik zie ze liever staan in hun eigen vaste omgeving, gewoon zo aan de plant, kan ook natuurlijk.

Verder gaan we nu toch wel een ander deel van de lente in, het deel dat ons wat zon en warmte zou mogen brengen.  We hebben enkele mooie dagen gekend die heerlijk waren, denk maar aan onze gouden bruiloft, dat feest was echt wel een feest en het heeft iedereen deugd gedaan om weer eens samen te vieren.  Wij waren de feestvarkens maar het heeft ook ons hartje deugd gedaan, het was een mooie dag en zo mogen er nog komen.  Dus voor herhaling vatbaar zou ik zeggen maar het hoeft daarom bij ons niet te stoppen.

Wij zitten nog wat in de roes van het feesten eigenlijk, wij beleven de nasleep van het feesten, we zijn dingen aan het regelen en meten en passen en keuren en kiezen . . . !!!  En weet je wat ?!  Ik ga het lekker niet verklappen maar als het er allemaal is binnen een paar maanden of nog wat later, wel, dan kan je ervan mee genieten . . . kom op tijd eens hier kijken en reageer ook maar eens zou ik zeggen, misschien krijg je dan van mij wel een mail met allerlei uitleg, wait and see !!!

Reacties

  1. ik probeer toch maar eens , bezig bijtje , jij en rust ?? denk niet dat jij dat kan ! merci voor de mail !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nu vergeet ik toch mijn naam erbij te zetten zeker , oud worden Chrisje , ik ben het Ani !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .