Wandelen in Het Vinne, Zoutleeuw . . .

Op woensdag zijn we gaan wandelen, in de hoop dat het dan een goede dag zou zijn om te wandelen . . . alleen was dat eerder een misrekening : het weer wou die dag echt niet mee !

Maar we hebben echt wel genoten van onze wandeling, al hebben we voor een groot deel van de 5,5 km rondom het meer, regen gehad, niet fel maar wel deftige nattigheid.  Een wandelaar kan daar wel mee leven en ik begon al dadelijk te zweten in mijn regenjasje, dat heb ik altijd, warm of koud; ik zweet als ik even op stap ben.

We gaan hier wel de foto's wat laten spreken voor zich, een aantal zal vergezeld worden door commentaar maar een aantal beelden vragen dit niet, zie maar . . . !


Hier zijn we aangekomen aan het meer, van boven op de weg, beneden loopt er een andere weg en deze komt daar via trappen op uit.  Op die hoogte dus is het goed om reeds enkele beelden te schieten van een stuk van het meer, het is er mooi maar allesbehalve rustig op dit moment : het zit er vol broedende meeuwen, meestal kokmeeuwen, kijk naar de zwarte kop die ze hebben.


Een groter beeld van het geheel, zo zie je waar ik dit middenstuk eruit heb gehaald met de camera van boven op de weg.


Hier zitten we al een heel stuk verder, het eerste stuk is eerder wat monotoon omdat je daar niks te zien kreeg, geen ganzen, geen eenden, of toch wel.  Opeens schoot er eentje van uit het riet naar boven en vloog weg, vermoedelijk was daar ergens een nest.  Maar hier waren de kikkers de hoofdmoot, ze poseerden rustig en kwaakten ietwat later weer even hard als voordien.  En ik kan jullie verzekeren dat ze een lawaai kunnen maken met dat gekwaak !


Het restant van een verdronken land dat deels vol bomen stond en waar er nog enkele zijn blijven staan, al zijn ze reeds lang dood, op sterven na . . . het water en riet neemt hier alles over.


Aan deze lammetjes in de wei, hier met moederschaap erbij, kon ik echt niet weerstaan, daar moet je toch een beeld van schieten.


Hier zitten we reeds aan het andere uiteinde van het meer, beelden zijn dan ook geschoten van op het plankier ofwel van uit de schuilhut, heel handig om vogels te observeren.


Zo kijk je naar het andere uiteinde van het meer, we zitten hier dus echt wel in een hut boven het water, hoe ver je daarvoor moet stappen op het plankier, ik weet het echt niet maar het is telkens de moeite waard om het te doen . . . 


Meeuwenkolonie, dat is het hier, steeds zitten ze in grote getale samen op het wrakhout dat hun wordt aangereikt om even uit het water te zijn.

Hier zijn we aan het einde gekomen van het eerste deel, de rest volgt morgen.  Hier zie je dus dat ook afval van houtstammetjes dat weer zorgt voor nieuw leven, het is begroeid met mos en verpulverd uiteindelijk door de organismen die erin huizen.

Reacties

  1. IK heb ook altijd mijn camera of GSM mee als we erop uit trekken want er valt altijd wel iets te trekken als je je ogen maar open doet hé Chris...Jullie groet dag nadert stilaan hé voel je het nog niet kriebelen van de spanning ? haha! Nog een fijne zondag .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de grote dag nadert inderdaad maar we zijn vrij goed voorbereid, nog een laatste maal langs de zaal gaan om het exacte aantal personen mee te delen en de tafelindeling af te geven. 'k Vermoed dat we de komende dagen vrij gerust in alles mogen zijn, 'k hoop op een goed verloop van alles . . .

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .