donderdag . . .


Het leek me vandaag een mooie dag om te gaan winkelen, daar had ik eerder al mijn zinnen op gezet maar het kwam er niet van, nu moest en zou ik naar de stad gaan.  Kent ge dat gevoel ?  Het gevoel dat je reeds lange tijd binnen zit en niet naar buiten geraakt, vandaag ben ik eruit gebroken en vertrok, iets na negenen.

Allebei waren we vrij vroeg uit de veren, tenminste voor ons doen dan toch en zo kon ik ook vrij vroeg vertrekken . . . al was ik na al die voorbereidingen wel vergeten mijn gsm mee te nemen en dat is niet slim.  Zeker niet nadat ze reeds gisteren regen hadden voorspeld maar ik heb het er toch maar op gewaagd, wie niet waagt niet wint en ik heb gewonnen.  Het regende gewoon niet terwijl ik op stap was, en ik heb vrij veel gestapt ook, ik had er zin in.

Eerst trok ik naar de C&A, ik zocht nog een lichte short om hier thuis of op vakantie te dragen.  Veel gezien, iets gepast maar enkel één stuk mee naar huis genomen, de rest stond me niet aan toen ik het uitprobeerde in het pashokje en voor de rest stonden die kleuren me niet echt aan : moet dat nu allemaal een zwarte ondergrond hebben vroeg ik me af !?  Niet dat ik dat niet graag zie, heel zeker wel maar iets zomers mag toch ook een lichte kleur hebben, is dat niet zo, ik zie het toch zo.  Stel je voor dat je daarmee een tijdje in de zon gaat zitten, hoe gaat die er dan voor komen na een jaartje van gebruik, grijzig ?!

'k Liet het niet aan mijn hart komen, ik wou en zou er eentje kopen en dat had ik gedaan, de andere winkels liep ik gewoon in en uit zonder wat aan te kopen, al zag ik wel een mooi kleedje, niet donker van kleur, eerder licht maar echt zomers, zou dat iets voor mij zijn, neen, toch maar niet meenemen.  'k Heb precies één kleedje in huis en dat volstaat, als ik dat al zou gaan dragen wil ik er ook wel eens andere bij aankopen maar nu heel zeker niet.  Het is net wat die andere mevrouw, die wel jonger was dan ikzelf, ook zei in de winkel : ja, ik kan dat dragen en ik ben er goed mee maar het gaat later heel zeker nooit de kast meer uitkomen, gewoon omdat ik dat niet gewoon ben, ik draag altijd lange broeken !

Die woorden indachtig trok ik naar buiten en ging verder, tot ik plots enkele druppels gewaar werd, ik ging haastig verder naar het station, daar zou ik de bus nemen, 'k had genoeg gezien voor vandaag, er komen nog andere mogelijkheden om iets aan te kopen en daar zal ik ook nog wel eens gaan naar kijken en misschien iets mee naar huis brengen.  Verder weet ik het niet, genoeg gekocht, genoeg geld uitgegeven voor vandaag.

Eenmaal thuis was mijn ventje in huis en hij vroeg wat ik had gekocht, liet hem die short zien en dan vroeg hij of er nog iets was wat ik had gezien, neen, maar ik had wel een buurvrouw gezien, eventjes in de winkel.  Zo is mijn dag dus goed begonnen, de namiddag moeten we nog afwachten wat die gaat geven, maar de zon schijnt in ieder geval, al hebben we ook al een kleine bui gehad.  

Mijn ventje is nu op stap, doet hij dat nu echt omdat hij deze morgen niet mee kon gaan, geen idee.  Hij wil gewoon alles op één enkele dag geregeld krijgen, waarom, ik weet het gewoon niet, geen zittend gat zeker ?!

Reacties

  1. Ik kom je een gezellig verlengd weekend wensen Chris al zit het weer niet echt mee maar er is beterschap op komst , allé dat beloven ze ons toch! Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst zien en dan geloven, ik weet dat we hier moeten genieten terwijl het mooi en goed is buiten en dat doen we dan maar best ook. Al is dat niet steeds naar ieders zin maar ja, tenslotte kan je dat nog het beste zelf regelen ook, desnoods maar verlof nemen zou ik zeggen. Dat deed ik eerder ook wel toen ik nog werken ging, het is is niet altijd even gemakkelijk maar nu doe ik het wanneer het mooi weer is. Alleen heb ik nu sterke twijfels, deze tijd van het jaar is het ofwel echt mooi weer of echt wel koud. Waar ik vroeger woonde en opgegroeid ben daar is het nu kermis en daar geldt het spreekwoord : Wanneer het hier kermis is dan is het meestal slecht weer en koud ook nog ! Steeds de laatste zondag van april dus geloof me vrij, warm gaat het niet echt worden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .