het zonnetje = lentegevoel . . .

Op dinsdag had ik in de voormiddag bezig geweest met strijken.  Op de middag scheen de zon zo uitnodigend dat ik er niet kon aan weerstaan en we trokken samen op pad naar het provinciedomein.  Dat was reeds een tijdje geleden dat we daar nog naartoe waren gewandeld maar nu moest en zou het toch eens gebeuren.  Ge weet wel dat ik door al die perikelen me niet echt goed voelde, ook nu voelde ik me moe en mijn spieren willen niet echt goed mee maar wat oefening zou zeker en vast deugd doen . . . en we trokken dus op pad !  Met de camera in de aanslag, immers in de voormiddag had ik een afbeelding gezien van een vogel die zich in het domein zou ophouden, alleen vermoedde ik dat die daar niet zou blijven zitten wachten op ons maar geen nood, ook zonder die vogel zouden we dus gaan wandelen.
De volgende beelden laten wat zien wat wij ook onderweg hebben gezien, het was vrij frisjes moet ik zeggen maar het deed toch deugd, veel mensen waren op pad, de meeste met een man of drie, anderen gewoon alleen.  Zelfs één iemand zat op een boomstronk in wat boekjes te kijken, kan ook natuurlijk en tegelijk van de weldoende zonnestralen genieten.

Hier zaten de ganzen bij mekaar, ze hadden het water gevonden waar het ondiep was en waar ze ook konden genieten van de zonnestralen !


De zonnestralen schenen op het water, de vele strepen van de vliegtuigen waren echt wel mooi om te zien, ik moest me haasten om ze op beeld vast te leggen want de wind dreef ze verder van ons weg !


Een koppel zwanen zat ook te genieten en dronken van het water uit de visvijver door gewoon hun bek in het water te steken, die nek was immers lang genoeg !


Ook andere wandelaars genoten van het uitzicht over het water, weer anderen deden hun oefeningen om de rug wat te ontspannen . . .


Deze vlucht meeuwen is niet weg te denken uit het domein, op deze oude boomstronken genieten ze van het zonnetje en het is er een gekwetter !


Veel bloemen hebben we er niet gezien, hier toch een paar soorten die er fotogeniek genoeg uit zagen om er moeite voor te doen !





En de reiger is ook niet weg te denken van het water, hij genoot ook van het zonnetje !


Toen er op een bepaalde plek, waar het niet mag, toch eten werd gevoederd aan de dieren die aan en op het water zitten, toen haastte deze zwaan zich naar de oever toe om ook wat mee te happen.


De wederhelft zat reeds van alles te snoepen maar ik vond dat ze haar pluimen wel eens mocht proper maken !


Met dit beeld nemen we weer eens afscheid van het domein, deze struiken stonden aan het einde van het pad naar de uitgang.  Even later waren we dus terug thuis binnen en daar genoten we iets later van ons vieruurtje . . . !

Als jullie de beelden ietwat groter willen bekijken, ook dat kan, dan hoef je maar op de eerste foto te klikken en je krijg onderaan een balkje waar ze allemaal naast mekaar staan en aanklikbaar zijn om te vergroten !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!