Vrijdag . . . en weekend . . . !


We zijn al vrijdag, we gaan een lang weekend tegemoet.  En het is dan nog wel een feestweekend, een weekend om Kerstmis te vieren, eigenlijk gaat dat door tot dinsdag want dan zijn we tweede kerstdag.  Bij ons is dat geen feestdag meer maar wel in Nederland.  Of het daar ook een vrije dag is weet ik niet zo maar dat is van minder belang, hier zit die dan toch vervat in de kerstvakantie en zodoende is het eender of het een feestdag is of niet.  Bij ons telt alleen nog Kerstdag zelf en dat is al meer dan voldoende.
Maar nu is het weekend en hopelijk kunnen we dan ook nog even buiten komen, kwestie van de kerstsfeer op te snuiven en te genieten van frisse en verse lucht die in onze longen stroomt, een wandeling maken door de natuur.  En weer eens buiten komen, dat was in de voorbije weken wel helemaal anders maar ja, de natuur laat zich niet dwingen, die doet haar eigen ding.
Welk weer we gaan krijgen staat nooit vast natuurlijk maar ik hoop op mooi weer.  Als de weergoden ons goed gezind zijn dan kan dat wel eens gebeuren, al was de maand december de donkerste maand van jaren geleden, veel regen is er ook gevallen en ook sneeuw maar ja, we hebben daar niks aan te zeggen !  De natuur is eigenzinnig en doet waar ze goed in is, het weer en alles daar omheen in goede orde laten verlopen, tenminste, dat blijven we hopen.
Is het niet zo dat we in de toekomst veel zullen moeten rekening houden met abnormale dingen allerhande zoals er zijn : overstromingen, stormen die lelijk huis houden, overvloedige regenval en de gevolgen ervan, modderstromen, uitzonderlijke hitte hier en daar, aardbevingen op plekken die daarvoor gevoelig zijn . . . het houdt gewoon niet meer op blijkbaar.  Gaat dat de toekomst van onze kinderen zijn, rekening houden met warhoofden van bovenaardse weergoden die alle excessen van de natuur ons op ons dak sturen en hier zo maar laten alles in de war sturen, planten, natuur, dieren, de jaargetijden, alles, kortom ook wijzelf dus.
Laten we daar niet te lang over nadenken, dat is niet zo goed allemaal, het kan maar voor mijn part hoeft het niet, laat het lang zomer blijven, laat de dagen wat langer worden, laat de zon schijnen voor wie dat wil en geniet maar ervan, het is jullie gegund.  Nu mag er nog wat winter komen voor mijn part ook, ietwat sneeuw, geen gladheid, en laat het even vriezen zodat we van een "open lucht" kunnen genieten, als dat eens waar was dan zou het jaar echt wel mooi eindigen.
Alleen zijn we nog zover niet, we zijn nu pas aan het weekend van Kerstmis begonnen, geniet er maar van zo lang je dat gegeven is.  Het is de tijd van vrede en vreugde onder de mensen, we kunnen het iedereen alleen maar wensen, om een deel ervan te vervullen zullen we onze wensen ook maar sturen aan al die regeringsleiders die alles in de kortste keren in rep en roer kunnen zetten, laat alles rusten met deze dagen en vergeet dat ook in het volgende jaar niet, en daarna en nog vele jaren nadien ook . . . zodat iedereen een vredig jaar tegemoet kan gaan . . . 

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .