Voorbereidingen . . .

Voordat je aan wat nieuw begint moet je steeds iets voorbereiden en zo ook deze keer.  'k Ben namelijk op zoek naar viooltjes, die zouden er op dit moment wel voorhanden moeten zijn om te planten in mijn bakken voor op onze balkons.
Vorig jaar heb ik dat niet gedaan en het jaar daarvoor ook niet maar ik heb het me steeds maar betreurd.  Wanneer het stevig vriest en het heeft gesneeuwd dan kan het toch zo mooi zijn om die bloeiende planten hier te zien staan, het is een lust voor het oog.  Je put dan ook wat troost uit die bloemen die je met hun lachende gezichtjes aanstaren, het zijn bloemen die de winter heel wat lichter kunnen maken en dit jaar wil ik ze dan ook terug zetten.  Ook al moet ik daar hemel en aarde voor verzetten om eraan te geraken, ik wil ze hebben en zal ze dan ook hebben.  Maar het liefst van al zou ik ze wel hier dicht bij onze thuis gaan halen, dat zou de beste oplossing zijn voor iedereen, of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag.
Want meestal is het zo dat we ofwel er te laat aan beginnen ofwel dat er geen meer in voorraad zijn van de kleuren die ik wil en dat zijn er namelijk blauwe.  Eender welke tint, we passen ons wel aan maar die donkere zijn meestal nog het stevigste, ze kunnen het beste tegen de winterse temperaturen, zijn misschien ook de sterkste maar dat weet ik niet echt.
Nu zit ik dus al te dromen, weg te dromen, ja heel zeker, ik zie ze hier al staan in de herfst, al zal die echtgenoot van mij daar wel weer commentaar op hebben, ik trek het me niet aan, ik wil binnen alles in orde hebben maar ook buiten en dat eerst en vooral.
Voor binnen kan ik altijd wel wat vinden hier en daar, je komt in een bloemenwinkel en daar hebben ze dan ook vaak een vrij grote keuze aan kleinere potjes met bloeiende planten ofwel toch planten die je een fijn gevoel geven en die kleur in huis brengen.  Het is dan ook weldra herfst en die tinten zien we dan weer overal dus is het zaak om ook wat groen naar binnen te halen, zo voelen we ons minder in die echte herfststemming.
De herfst kan mooi zijn in al zijn kleuren maar ook een mooie bloeiende plant is nooit weg, al zal die echtgenoot van mij toch wel weer er iets op aan te merken hebben zo van : "de buurvrouw zal ze wel weer komen gieten terwijl wij met vakantie zijn".  En ja, ik weet dat maar ik schat haar hulp tijdens die tijden dan ook echt welgekomen en ik ben blij dat we zo iemand kennen en hier bij ons hebben in de buurt.  Vermoedelijk weet ze dat ook wel maar toch wil ik er nu op drukken, we zijn daar echt wel blij mee.  En niet getreurd als er eens een pot of twee het begeeft terwijl zij daarvoor moet zorgen, ook bij mij is het niet altijd goed gedaan, ik mis ook wel eens met gieten.  Ik overdoe dat ook wel eens, een plant is en blijft een plant en kan het zo zonder enige reden wel eens begeven, ook al heb je er goed voor gezorgd ! 
Maar we dwalen af, nu in de komende weken toch maar eens uitkijken naar wat viooltjes, misschien is het een goed idee om daar morgen of zo wel eens werk van te maken.  Dan hebben we nog wat dagen dat we ook hier er kunnen van genieten.  En denk nu niet dat we weer dadelijk vertrekken op vakantie, dat zit er nog wel eens aan te komen maar niet zo direct . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!