een wandeling . . .

Aan alles begin je te zien dat het herfst wordt, ook aan de bomen langsheen onze straten in onze wijk.  Daar zijn er bij die mooi verkleurd zijn, meestal wel rood, maar ook de anderen zullen snel volgen en als er dan eens een felle wind komt dan vliegen ze bij duizenden rond over de straten.  Ze komen in de goten terecht waar ze na verloop van tijd zullen rotten . . . al komt het nooit zover want ze worden wel op tijd en stond geruimd, die goten dus en de bladeren opgeruimd.  Zo blijft alles netjes want anders worden de riolen verstopt en dat kunnen we missen als kiespijn.
Maar zo een wandeling in de buurt, dat kan deugd doen, al had ik in de voormiddag al wel een aantal kilometers wandelen achter de rug.  Omdat er toch even tijd voor was hebben er gewoon van genoten zo samen op wandel, rond 16u waren we terug binnen in onze woning.  We hadden wat foto's geschoten onderweg en ik ben al dadelijk begonnen met die te bewerken, ge kent dat wel, hier en daar wat bijsnijden en zorgen dat de kleuren goed zitten, ook de belichting en dan kunnen ze gebruikt worden om te publiceren.
Dus hier volgen dan wat beelden, misschien zijn het er te veel om ze allemaal te laten zien en zet ik er morgen een tweede serie, we zien wel hoever we ermee komen.


Ook hier is goed te zien dat de herfst haar intrede heeft gedaan, bekijk maar eens die geel verkleurde bomen aan de inkom langsheen de Domeinstraat.


En ook zo ligt de vijver erbij met heel veel algen op het water, niet zo erg gezond volgens mij want er waren ook die blauwe algen die je ziek kunnen maken wanneer je in dat water terecht komt, al is dit wel maar een roeivijver.


Zie ze hier genieten in de zomerzon : de reiger en de aalscholver, wie weet hoeveel vissen hebben ze reeds binnen gesmikkeld, en de meerkoeten zitten er op zij ook wel bij.


Ook hier in de visvijver is het nodig om het water te beluchten, wat dan ook wel gedaan wordt, of er nog veel vis op zit weet ik niet.


Deze dieren zitten opnieuw op hun gewone plek in het domein, eerder zaten ze aan de weide langsheen de inkom van de Domeinstraat.  Hier zitten ze op vers gezaaid gras en dat zal wel beter en malser zijn dan dat wat ze daar te eten kregen.


Veel zwanen waren er ook te zien, vooral op het water dan.  Maar een tijdje later zaten ze allemaal langsheen de oever en waren ijverig bezig met de pluimen te fatsoeneren.


Hier nog een overzicht van wat er zich afspeelt in de roeivijver, langs de kant van de grote platanen.  Ook de paaltjes staan erop maar deze keer geen meeuwen, de paaltjes werden immers niet meer beschenen door de zon en dan zoeken ze het eerder op het water.


Reacties

  1. Mooie foto's Chris , je hebt echt een fotografen oog of zoiets haha! Straks ga ik onze nieuwe matras nog eens uitproberen. Het was even wennen maar de vorige nacht hebben we beiden heel goed geslapen , nu zien of het ten goede komt voor mijn rug. Slaapwel maar jij ligt er wellicht al in na zo'n lange wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!