Vervolg van onze vakantie in Oberwolfach

Heerlijk weer, meer moet een mens immers niet hebben !  En dan bedoel ik echt niet die brandende zon, niet de wind, niet de regen, dat alles mag wel eens op tijd en stond maar meestal gewoon open weer, een heldere lucht en heerlijk zacht zomerweer . . . net alsof we dat te kiezen hadden !  Iedereen weet wel beter, ook in Duitsland was het weer niet meer zoals vroeger dus ja, het was iedere dag wel weer uitkijken of er niet ook een regenbui of een onweer zou over komen . . . !


Zo ga ik dan meestal op stap, ik zweet namelijk vrij snel als we stappen, ik stap dan ook wat sneller dan de echtgenoot maar meestal weet ikzelf wel de weg dus ik wacht op bepaalde kruisingen en dan zien we mekaar daar wel weer.  Ook hebben we ieder steeds een fles water bij ons want als het warm is en een mens doet een inspanning dan moet je op tijd en stond kunnen drinken.  Zelf drink ik dan ook meer dan de echtgenoot maar ja, ieder doet dat in zijn eigen tempo, ik met twee stokken, de echtgenoot met ene grote stok, al mogen die van mij wel eens bijgesteld worden, ze staan gewoon te laag om normaal te zijn.


Deze wandeling hebben we meerdere keren gemaakt tijdens ons verblijf, het is een aangename weg met wel een 700 à 800 m klimmen, ver dan wel te verstaan, niet omhoog ! Je klimt dan naar een stuwdam toe, van opzij ga je daar naartoe, gaat over de dam heen en komt daarna terug maar eerst moet je nog door het bos heen, een steile helling af maar met wat steun van een stok of stokken, dan gaat het wel.
Langsheen de Kleine Kinzig kom je dan terug tot aan de parkeerplaats waar een redelijk aantal wagens kunnen staan.


Het zijn beelden van een latere wandeling, gewoon omdat ik deze veel mooier vind dan die wandeling die we reeds eerder maakten op dezelfde plek, het hangt gewoon van het weer af.  De oma van het hotel waar wij verblijven, die zegt altijd dat de wolken naar dat stuwmeer heen drijven en dat het daar steeds natter is en ook meer regent, dat zou best wel eens kunnen zijn maar hoe dat komt kan ik niet verklaren.


Hier staan we boven op de dam, dit is een soort van controletoren maar ik vermoed dat die niet regelmatig wordt bemand, het zeker weten doen we niet maar als er iemand is dan ligt er een bootje aangemeerd aan de boeien die nu niet echt zichtbaar zijn op de foto. Helemaal rechts vooraan zie je een "overloop" voor het geval dat er veel te veel water zou komen in het stuwmeer, dit meer dient als waterreserve van het drinkwater.  Je ziet wat boven water staan maar we vermoeden dat er nog veel meer onder water te zien is en zelfs beneden waar de burelen en dergelijke zijn zal er nog wat in de grond te vinden zijn.

Wat er nadien gewoon naar beneden loopt is de Kleine Kinzig die ook nog water krijgt van verschillende bronnen die zich hoog boven de wandelwegen bevinden, je ziet dan ook overal buizen uitmonden in het eerste stuk van de rivier na de stuwdam.


Op een mooie zonnige dag ziet het er daar zo uit en o wonder, we zien een bootje op het water.  Wat ze daar hebben gedaan weten we niet maar het is de eerste keer in vele jaren dat we dit bootje te zien krijgen.  Het vaart dan ook na een tijdje terug weg en we zien voor de eerste keer . . . dat er rimpels zijn op het water van dat bootje !!!


Je ziet heel duidelijk de kleine golfjes die het bootje maakte vlak nadat het weg is gevaren. Ook zagen we wat zwemmen in het water, wat het was weten we niet maar het bleef er een tijdje rondjes draaien en vermoedelijk was het een vis die met zijn snuit boven zwom om nog wat vliegjes te vangen die vlak boven het water vliegen, een forel misschien.

Reacties

  1. Met die Nordic stokken gaat het toch echt wat vlotter hé Chris! Vandaag is het geen wandelweer want voor mij te heet maar ik zwijg al want vanaf morgen is het gedaan! Hartelijke groeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!