'k Had het beloofd !!!

'k Had het beloofd en belofte maakt schuld dus hier ben ik terug.  En nog wat eerder dan eerst gedacht maar er blijft dan ook wel wat werk uit te voeren eer we terug op de normale weg kunnen verder gaan.
Heb je dat ook, zo na een vakantie, dat alles wat trager gaat dan normaal ?!  Of gaat het bij jou dan redelijk vlotjes, ja, als je niet moet wassen en strijken zeker ?!  Of als je een man bent en je daar helemaal niks van aan trekt, wel het kan dus ook anders, dat weet ik maar al te goed maar na vakantie valt er telkens wel een hoop te doen.
Eerst en vooral zijn we dan gaan winkelen, er is immers niks meer in huis na drie weken vakantie, dan is de koelkast leeg geplunderd voordat je reeds vertrekt.  Tenminste, hier is dat zo, wij gebruiken dan letterlijk alles op wat er in voorraad is en wat nog even kan blijven liggen dat blijft wel liggen maar daar kom je echt niet ver mee : de muizen zouden dood in de kast liggen als ze moesten verder doen met de resten !
En dat van er snel weer in te vliegen, neen, dat is hier niet meer aan de orde.  Om te beginnen gaan we dan meestal diezelfde avond dat we thuis zijn gekomen, ook nog uit eten, gewoon in de kledij waarmee we zijn naar huis gekomen, ontspannen en wel sluiten we zo onze vakantie af, we houden dat gevoel nog wel even vast tot de dag erna.  Ook is er soms nog wat uitslapen bij maar meestal ben ik toch op een normaal uur uit de veren.
De medicamenten die we steeds mee nemen zijn dan toch al uitgepakt van de avond daarvoor, die kunnen we dus al dadelijk gebruiken, nemen zeg maar.  Verder heb ik ook een aantal spullen bij in een "handbagage", dat valiesje neem ik ook mee op iedere vakantie en dat is ferm handig.  Voor de medicatie in te stoppen, om bepaalde spullen weg te zetten zoals wat opfrismiddelen voor onderweg, ook onze brillen en wat broeksriemen steken erin, samen met wat verfraaiïngsmiddelen voor mijn gelaat, lippen en nagels, ook dat moet kunnen op vakantie.
Een mens wil er immers steeds goed voor komen, dat is ook nodig wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, net zoals wij dus, we zijn allebei al iets over de 70, we zijn goed op weg naar de 80 !  Zo zou onze jongste dochter dat uitdrukken.  Dat vertelde ze eens op een dag toen mijn echtgenoot net 40 was geworden, "ge zijt nu goed op weg naar de 50 papa !"  Ze moest dan wel maken dat ze niet in zijn buurt stond want dan zou hij haar wel eens kunnen raken hebben !!!  Niet echt maar toch, om te zeggen hoe bepaalde mensen daarover denken en reageren, haar hart ligt echt op haar tong maar ze heeft die nu beter in bedwang dan toen !
Om eens een voorbeeld te geven van wat er deze namiddag nog op ons programma staat : eerst en vooral nog wat vis invriezen die we op de markt hebben gekocht.  Later komt er iemand naar mijn computer kijken, niet alleen kijken maar ook verhelpen wat eraan scheelt. Vroeger kon ik dat allemaal zelf maar tegenwoordig gaat dat niet meer zo vlot en dan wil je weer snel terug verder doen, daarom haal ik er liever een specialist bij dan zelf wat aan te modderen.
Verder hoop ik nog op een rustige avond maar of dat ook zal lukken is nog maar de vraag.  In de voormiddag is er iemand hier geweest om een lek te zoeken in een afloopbuis, niks gevonden dus maar er is wel ergens een plas water waarvan ze niet weten waarvan die komt ?!  Ja, water zoekt zich een weg naar het laagste punt en heeft dat nu gevonden maar de vraag blijft alleen : van waar komt het dan wel als het niet van die rioolbuis is ?!
Allemaal problemen die zich terug aandienen en waar er niet dadelijk een antwoord op komt, is het iets dat zich in de loop der tijden heeft opgestapeld of zo, wie zal het zeggen, geen fraai vooruitzicht als een mens nog niet zo lang geleden terug is uit vakantie.  
Of nu alles zo snel zal opgelost geraken als de vorige keer blijft nog maar de vraag, toen hebben ze minstens 2 jaren gezocht van waar dat rioolwater kwam,  eindelijk gevonden maar grote werken moeten uitvoeren in verschillende appartementen.  Hoeveel jaren zal het dit keer gaan duren eer het volledig is opgelost ?!
Niet vooruit lopen op de zaken en blijven hopen op een snel herstel, alleen mogen we dankbaar zijn dat wij daar van gespaard zijn gebleven, is dat niet zo ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!