Seefeld

Wanneer we er eens tussenuit willen, gewoon geen bergen meer willen beklimmen, dan trekken we naar Seefeld, zo hebben we nog enkele ander mogelijkheden zoals een bergpas nemen met de wagen en onderweg beelden schieten.  Of nog andere dingen die we ergens in ons achterhoofd hebben zitten en die we vroeger hebben gezien of gedaan, het is eens een welgekomen afwisseling, we wandelen graag maar het hoeft niet echt iedere dag te zijn, dat is soms wel wat van het goede te veel en ook ik voel me beter wanneer er eens wat anders op ons programma staat.  Alleen was het deze keer echt wel bijna iedere dag mooi weer en dan wil je daar ook van genieten.

Vandaag zouden we richting Seefeld trekken, daar zijn we al vaak geweest maar het mag ook wel eens mooi weer zijn wanneer we daar naartoe gaan.  Zo gezegd zo gedaan, we trokken op pad.

Ik meen dat er vroeger Olympische Spelen zijn geweest in Seefeld en alle straalt daar dan ook nog sport en ontspanning in de sneeuw en de bergen uit.  Daar is letterlijk alles op gericht.  Een hele hoop hotels van allerlei grootte en uitrusting is daar dan ook te vinden. En om ergens een restaurant te vinden moet je ook niet zo ver gaan, we zijn er enkele tientallen voorbij gelopen en die welke ons aanstond daar zijn we naar binnen gegaan.  Er zaten al enkele mensen op het terras te eten en we besloten dat daar dan ook maar te doen.


Dit mooie beeld van een wegwijzer aan het station van Seefeld mocht hij echt niet missen !


Het paard staat er nog altijd vlak aan die waterpartij en bij de fontein, een beeld van een mooie eenhoorn.


Aan deze kiosk was wel wat te doen geweest, we zijn hier nogal geweest en ook toen stonden er banken opgesteld voor een concert of dergelijke.  Maar wat je niet ziet is dat er opzij van de kiosk toiletten zijn gemaakt en . . . net daarvan wilden we toch nog eens gebruik maken voordat we ietwat verder gingen om te wandelen.


In deze kerk zijn we al vaker geweest en om nu terug beelden ervan te maken, neen, dat zou ons wat te ver leiden.  Ik ga wel eens graag een kerk binnen om te kijken of het een mooie kerk is in onze ogen dan.  Zo willen we taxeren of het een "rijke" kerk is, of de mensen die er naartoe komen ook rijk zijn is nog maar de vraag, soms kan je zien aan bepaalde giften dat er wel degelijk rijkdom is in de streek.


Vele mooie schilderingen sieren de voorgevels en ook bepaalde zijgevels, zoiets zie je niet bij ons, heb ik er ook nooit geweten eigenlijk.


En zijn dessert mocht ik ook niet missen, daar is hij zo verzot op : chocomousse !!!


Regenen en onweer heb je overal, ook die avond in Lermoos, het begon van overal op te steken en we hadden al gewed wanneer het tot bij ons zou zijn, heel snel dus, iets na 20u brak het al los, eerder hoorden we de donder ook al . . . 


 . . . al snel konden we de bergen die achter de wolken liggen niet meer zien van hieruit.


Reacties

  1. Geef o,s heden onze dagelijkse ijscrème... haha en voor de rest genieten zeker Chris?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Genieten dat moet hé, zeker op vakantie, bereid je maar voor op de volgende vakantie, ook ik ben daar reeds mee bezig en erg lang gaat dat niet meer duren. Nu trekken we naar Duitsland en daar wil ik nog wel een week of drie verblijven, tot we het daar moe zijn geworden en terug naar huis toe trekken. Of we ook weer mooi weer gaan krijgen, geen idee eigenlijk, ik heb geen kijk op de toekomst maar we maken ook daar steeds het beste van zoals altijd !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!