een bergpas over rijden . . .

Een aantal jaren geleden hebben we voor de eerste keer een bergpas gedaan en dat was erg meegevallen.  Echter wilden we dat ook wel eens met mooi weer doen.  En omdat het toch al een hele tijd redelijk mooi weer was en op bepaalde dagen echt wel heet te noemen, besloten we toch om ook eens een andere bergpas te doen.  Je kan op bepaalde plaatsen naar omhoog rijden en dan zit je na even bergop te rijden toch al snel op een mooie hoogte. Ook daar is het dan echt wel mooi maar het is er steeds veel frisser dan dat je in een dorpje in het dal rond rijdt, daar kan de zon danig branden.

Tijdens onze rit dachten we daar plots aan en zochten een mogelijkheid om toch een bergpas te kunnen doen, het was nu overal vrij rustig en dat zou wel los lopen.  De vorige keer dat we dat deden kregen we onderweg zelfs sneeuw te verwerken.  Toen was het dan ook vrij frisjes te noemen en dan wordt regen al vrij snel omgezet in sneeuw wanneer je op bepaalde hoogtes rijdt, we zaten daar dan ook op 2000 m of daaromtrent.


Hier in een bocht hielden wel halt, daar hadden we de mogelijkheid om de wagen opzij te zetten om een paar beelden te schieten, niet overal is dat immers mogelijk.  Bij ons stond ook een motorrijder, die was eerder halt gehouden en had ook wat beelden geschoten, hopelijk waren die even mooi als die van ons, zo niet misschien mooier.


Hier zie je nog een stukje van de motor staan vlak bij onze wagen dus, we waren hier echt aangekomen op een stuk dat mooi was en overal een variatie van begroeiïng aan ons toonde.  Je ziet het zelf, de lucht was helder met witte wolken maar wel heerlijk wanneer je uit de wagen stapte, al stond er hier en daar wel een fikse wind maar daartegen kan men zich kleden.  We hadden er in ieder geval geen spijt van dat we deze weg hadden genomen.


Een berg is een berg en blijft een berg, deze vertoonde echter een soort van gleuf langwaar het water naar beneden kwam waarschijnlijk, alleen was alles nu droog.


Je kon dus echt wel ver zien al hebben we dat vandaag niet nodig gehad.  Toen we in de sneeuw reden, een aantal jaren geleden dan wel te verstaan, toen was het echt wel bibberen om dan ook een beeld te schieten van wat er te zien was . . . in die sneeuw !


Telkens vind ik bergen zo majestueus, ik hou er gewoon van, ze bedwingen is weer een andere zaak, nu reden we met de wagen, keken onderweg onze ogen uit, maakten beelden  van wat we mooi vonden en genoten van de frisse temperaturen.


Hier is het weer gans anders, alles ziet er groen uit, je kan zelfs de baan niet terug vinden die we reeds gedaan hebben maar dat kan dus best zijn, het hangt er alleen van af in welke richting je kijkt.


Zulke bergen vind ik nu eens echt het summum van wat er te zien is, je kan best de boomgrens ontwaren op zulke hoge toppen, boven die grens groeit er niks groen meer !


Verschillende soorten groen komen hier voorbij, allerhande bloemen zal je er ook wel zien staan maar nu is het toch wel even zoeken waar ze zijn.  De kale toppen van de bergen zeggen dat we hier al redelijk hoog zitten.


We zijn er al een deel voorbij gereden natuurlijk, ook in de verte zie je nog weinig groen staan boven op de toppen, hier zie je ook veel puin naar beneden komen.  Maar de weide hier beneden is toch nog altijd groen en dat is goed voor het vee dat er mogelijks kan grazen.


Dit beeld werd genomen van uit de wagen, wat die kabel halfweg komt doen weet ik niet maar die zal heel zeker wel een reden van bestaan hebben.  Zo zie je ook goed hoe grillig de vormen van de bergen kunnen zijn.  En dat er ook nog sneeuw kan op liggen hier en daar, ja ook in de zomer.

Waar we allemaal hebben gezeten tijdens deze rit weet ik echt niet meer, om nu de namen van de gemeenten op te schrijven, wel dat is me echt wel te veel geworden, daar begin ik gewoon niet meer aan.  'k Weet wel dat het een mooie tocht was en dat het ons deugd deed om ook eens wat meer van de toppen van de bergen te zien.


Onderweg reden ons een aantal sportwagens voorbij, allemaal van die "laagliggers" zoals Lamborghini, Porsche, Ferrari en nog andere lage sportwagens.  Iets verderop stonden ze tegen de kant, wat dacht ge : een plasstop in volle zicht van de andere weggebruikers !  Als dat deftig is dan weet ik het niet meer.  Ook een groepje motorrijders vlogen op hun zij ons voorbij in de bochten maar die waren een pak voorzichtiger dan de wagens die aan het crossen waren.  Eens goed doortrekken mag gedaan worden maar doe het dan op een circuit waar dat toegelaten is.  Op de gewone weg houdt men zich best aan de opgelegde snelheden en hou ook rekening met andere weggebruikers, zo voorkom je vaak veel leed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!