een beetje meer uitleg . . .


Met dank aan de site : https://www.facebook.com/ColorfulTouch/


En nu een beetje meer uitleg over mezelf, dat bedacht ik op het moment dat ik deze hanen zag staan.

Als kind genoot ik van een vrij grote vrijheid, tenminste in de omgeving van ons woonhuis. We hadden daar allerlei dieren zoals kippen, en hanen ook natuurlijk, en nog een aantal konijnen ook, zelfs wilde geraakten onze afgespannen tuin in en geraakten er nog moeilijk terug uit !

Maar die hanen fascineren kinderen wanneer ze daar lopen te pronken met hun veren, de hanen wel te verstaan  !  Ook ik was altijd vrij om te gaan en staan waar ik wou, ik trok dan ook vaak gewoon het kippenhok naar binnen, liep daar rond en streelde hier en daar een kip die wou blijven zitten.  En dit hoort allemaal bij het opgroeien, dat weet ik wel, maar op een keer was er een haan bij die kippen die er niet van gediend was dat ik daar steeds maar rond liep !  Toen ik met zijn kippen bezig was kwam hij kwaad op mijn hoofd gevlogen !  Plantte zich daar neer maar gleed van mijn haar naar beneden en krabte me over mijn ogen !  Dat ik een keel open zetten hoeft niet gezegd zeker ?!

Al snel werd ik uit dat kippenhok gehaald en iemand verzorgde mijn gelaat dat toch ietwat geschonden was door dat krabben van de haan.  Sinds die tijd ga ik ook het leven door met een bijna onzichtbaar litteken op mijn gelaat.  Al wat er nog werkelijk van over is . . . dat is een streep in mijn wenkbrauwen, daar waar het euvel is gebeurd, er groeien daar namelijk geen haartjes meer . . .  

Heel erg was het dus niet maar het heeft me wel getekend, nog meer op mijn dierenziel dan in mijn gelaat . . . vermoed ik dan zelf. 

Reacties

  1. Hanen kunnen soms zeer agressief uit de hoek komen als je in de buurt van zijn kippen komt! Wij hebben ooit eens een prachtbeest moeten wegdoen omdat het niet langer veilig was om in de ren te komen, hij viel iedereen aan en vooral de vrouwen... ons dochter had er een heilige schrik van vooral omdat hij enorme sporen had.. dat was voor ons het moment om kippen en haan weg te doen en nu geen dieren meer in de tuin enkel bloemen en planten...
    Ik had ook een heerlijke jeugd , kom veel buiten spelen zonder schrik van auto's of rare kwibussen ... en ik heb genoten.. Een goeie start van het weekend Chris!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!