Donderdag, een donkere dag met een grijze lucht wanneer je naar buiten kijkt !!!

 


Een rare donkere dag begint, ik hoop maar dat de zon ook wel even van de partij zal zijn want anders is het maar een grauwe dag, eerder een dag om op een mistige herfstdag te beleven !  Maar we zien wel wat het weer zal doen na enkele uren, al wou ik er eens een deftige kuis van houden hier in huis.  Het is nu toch niet zo warm meer en je kan alles goed verluchten, al zijn de muren nog steeds warm want als je de vensters en deuren even gesloten houdt dan voel je zo dat je in een eerder warme temperatuut zit, of is het de vochtigheid die het hem hier doet, ik weet het zo niet, in ieder geval heb ik momenteel 70% relatieve vochtigheidsgraad in huis, dat geeft mijn hygrometer toch aan !!!

Gaan we nu echt de herfst al tegemoet of wat is dat met het weer, het kwakkelt zo een beetje.  En die regenradar die helpt ook niet altijd zo goed mee, ik kijk er vaak eens naar als ik naar buiten moet om te gaan winkelen, gewoon om te weten of ik een regenvestje moet dragen of niet, ja, een mens wil en kan de dag van vandaag zoveel raadplegen, maar zelden of nooit het juist wat er voorspeld wordt, zeker als het over het weer gaat, het is hier te wisselvallig en dat is niet de juiste instelling om voorspellingen goed te kunnen doen !

Gisterenavond kon ik weer niet goed inslapen, ik zat nog steeds met de muizenissen van in de loop van dag in mijn hoofd.  Het bleef maar malen en toen het al 1u voorbij was, ben ik maar even terug opgestaan, kwestie van daarna weer rustig te kunnen slapen.  Ik zat wat te puzzelen, het vlotte goed en ik kreeg vaak en ben in bed getrokken en ben vrij snel daarna in slaap gevallen, je ziet wat dit met een mens kan doen.  Ik heb niet meer nodig dan even wat puzzelen om de zinnen te verzetten, een groot glas water leeg drinken en daarna rustig slapen gaan!  Zo kan het dus ook, je hebt er verder niet zoveel meer voor over dan waar je eerder op de dag al eens een kwartier of iets meer mee bezig bent om weer op je effen te komen als je wat hebt opgeruimd, gewassen hebt, of ook nog gekookt voor op de middag of later in de late namiddag.

Deze morgen had ik dan ook zin om nog even te blijven liggen maar toch ben ik opgestaan, alleen geraak ik niet zo goed bezig aan mijn werkzaamheden, ik denk er nu ineens op dat ik ook mijn vuilbakken moet naar binnen halen, tenminste eentje zal er al wel leeg zijn gemaakt, de tweede zal voor straks na de middag zijn, meestal toch.  En verder dacht ik te gaan winkelen maar dan ben ik me net aan het bedenken dat ik dat morgen ook nog wel kan doen, we zien wel hoe de rest van de dag zal verlopen. In ieder geval moet ik ergens beginnen, al heb ik al mijn vaatwasser gevuld en opgezet ook.  Ik zeg niet dat die gans vol zit maar ik vond het toch nodig om alles wat erin zit, afgewassen te krijgen, want er zijn dingen die je weeral opnieuw wil gebruiken en die je gisteren pas hebt vuil gemaakt, ja zo gaat het wel iedere avond, ik let er tegenwoordig wel wat nauwer op dan eerder, anders heb ik zelf wat af te wassen en dat kan toch niet de bedoeling zijn als je hier een vaatwasser hebt . . . ééntje en je bent dan maar alleen !  Maar geen nood, ik zet mijn vaatwasser niet iedere dag aan, wel om de andere dag, meestal is dat toch zo, ik probeer me daar aan te houden en dan is het geen dure bedoening, ik zal nooit mijn vaatwasser aan zetten voor enkele dingen die erin steken !

Gisteren was er ook weer blijdschap in mijn rekeningen bij de bank, ze waren weer terug verzadigd, dat was een jaar geleden wel raar toen ik besloot mijn geld even te leen te geven aan de staat, of wat daar moet voor door gaan, wel tegen een goede intrest.
Nu moet ik nog wel eens mijn rekeningen terug goed bekijken en zien wat ik ermee kan doen, gisteren toch al een paar mensen blij gemaakt, dat doet ook deugd.  Vandaag moet ik ook nog wat daar mee verder gaan maar dan is het gedaan, ach, geld moet rollen zeggen ze dan, ja, je mag het laten rollen maar niet alles weg geven, dat is ook niet de bedoeling, ach, als we dood zijn hebben we er ook niks meer aan !

En zo kabbelen de dagen hier gewoon verder, de ene dag gaat het goed, de andere dag gaat het beter en er komen ook wel eens mindere dagen tussen.  Zo zat ik in vorige week ook nog een aantal dagen met hoofdpijn, ik weet wel waarvan dat komt, ik kan geen spanning meer verdragen, bijvoorbeeld als er iets niet wil lukken en je ziet zelf geen uitweg meer in die zaken, wat doen je dan, je hoofd laten hangen, neen, maar ik krijg daar hoofdpijn van en dan ben je soms verder van huis, dat is spanningshoofdpijn . . . maar dat doe je jezelf meestal wel aan door verder te blijven zoeken naar oplossingen, het kan soms toch moeilijk gaan in het leven, ook al gaat het niet over zwaarwichtige dingen waar je het over hebt, neen, ook kleine dingen kunnen wrijving veroorzaken daaruit kan dan ook die hoofdpijn weer ontstaan, ik hou er daarom van om op alles wat voorbereid te zijn zodat je niet voor onverwachte toestanden komt te staan en er geen blijf mee weet !

Op deze grijze dag gaan we toch ook nog wat werken in huis, ik ga me daarom bezig houden met alles te stofzuigen en verder zien we hoe ver we zullen geraken.  Ik heb al in mijn hoofd dat alles zo goed als klaar is van eten, ik moet alleen zorgen dat de aardappeltjes gebakken geraken en verder nog het vlees ontdooien dat ik erbij wil eten, de groenten staan gekookt en daar kan ik nog wel twee dagen van eten, tenminste, dat denk ik dan toch !

Geniet nog van de donderdag zoals hij is, het ziet er toch al iets klaarder uit dan voorheen, dat geeft weer nieuwe moed en die zal nodig zijn om alles op tijd en stond gedaan te krijgen.  Maak van deze dag ook weer een fijne dag om op terug te zien !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!