Maandag, een nieuwe week en ander weer ?!

Een nieuwe week, een nieuw geluid, andere kleuren, andere beelden, ander nieuws . . . je kan het zo gek niet bedenken of iedere keer is er weer wat anders, het internationale nieuws, alles en nog wat.  Alleen dat is misschien wel goed, we kijken nu ook uit naar de Olympische Spelen in Parijs, we kijken uit naar nieuws over de hele wereld want alles is ietwat aan het veranderen, misschien ten goede, dat moeten we nog afwachten, in Amerika is het zo dat Biden zijn plan heeft opgegeven om zich nog verkiesbaar te stellen, dat alles en nog wat er wel eens anders kan uitzien, een wereld in beweging, nieuws dat alles anders doet lijken, sporten die we weer anders gaan bekijken, alles en nog wat gaat anders zijn.  

Maar is het daarom ook beter gesteld met de vrede in de wereld, dat vraag ik me dan af, al zal er hier en daar wel iets verbeteren, wanneer er vrede zou heersen zou alles er misschien wat beter uitzien, ook dat is even te overdenken in het begin van deze week, gaat alles veranderen of niet, dat valt steeds maar af te wachten, hopelijk kunnen onze kleinkinderen weer vredig genieten van alles en nog wat, onze achterkleinkinderen zullen niet steeds moeten omzien als ze ergens naartoe gaan of iets willen doen, zou het dan toch eindelijk weer eens beter gaan op de hele wereld, wel ik betwijfel het maar we hopen er allemaal op . . . waar hoop is, is leven !  Daar troosten we onszelf mee en kijken hoe alles zal verlopen . . . !!!

Een nieuwe week brengt ons altijd wel wat nieuwe dingen mee ook, is het niet dat we mooi weer zullen krijgen, dan wel dat er minder regen zou vallen, of gewoon zachtere temperaturen zoals we nu hebben, het mag ook wel eens meevallen voor wie in eigen huis en omgeving verblijft om zijn vakantie door te brengen, het kan en het mag zo zijn dat het hier ook wel eens kan meevallen met het weer dat we krijgen, we leven dus ook op hoop, want ook ik blijf thuis en ga niet naar onze buurlanden of nog wat verder om te gaan wandelen en genieten van de zonneschijn op mijn huid, ik hou het in eigen land, gewoon omdat het hier ook mooi kan zijn bij alles wat je doet of wil doen.

Zou de wereld dan ooit wel eens rust vinden, zou het overal kunnen zo zijn dat al die gevechten stoppen, we wensen niet meer dan dit, dat zou iedereen wel tevreden stemmen, alle geweren en kanonnen zouden stoppen met slachtoffers maken, de wereldvrede zou ons allemaal goed doen, samen vieren dat het onze nationale feestdag is, zag er in ieder geval mooi uit, de olympiërs voorstellen tegelijk en de muziek, iets voor jonge mensen, dansen en meezingen zat er niet veel in al was iedereen tevreden toen het weer gedaan was en ze naar huis konden trekken . . . een dag van eenheid in een land, kan het mooier zijn dan op die manier te vieren ?!

Ook ik tracht ernaar om eens rustig verder te kunnen gaan met mijn leven maar soms wordt het je op de ene of andere manier toch moeilijk gemaakt, zo begon er weer een machine in huis ferm lawaai te maken, waar je niet had op gerekend, op het scherm de boodschap : "gelieve een periodieke controle in te plannen !", was dat nu weer nodig is een periode van vakantie in de verschillende bedrijven, krijg dan maar weer eens iemand vast, maar ik hoop dat het niet zo erg zal zijn als ik te zien kreeg . . . we horen het wel als het echt nodig blijkt, alleen ben je weeral niet gerust erin als je zoiets leest !!!

En zo gaan we deze nieuwe week weer in, straks even het huis uit om naar de pedicure te gaan, daarna kan onze avond beginnen, wat we verder gaan doen, nog wat opruimen want dat heb ik ik gisteren wat achterwege gelaten, waarom dan wel, geen zin om eraan te beginnen, ik hoop dat dit voldoende is en we vandaag weer opgeruimd en netjes de rest van de dag tegemoet kunnen gaan !

Nog een fijne week verder, geniet van het zachtere weer, maak een wandeling tussendoor, en laat het niet aan je hart komen, al dat nieuws dat weer in de hele wereld ophef heeft gemaakt.  Als iedereen doet wat hij of zij moet doen dan komt het ook wel goed, geniet van ieder moment en laat geen seconde voorbij gaan zonder dat je er een invulling hebt aan gegeven.  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!