Woensdag, vandaag is de week weeral half . . . !!!


We starten de dag met een stuk van mijn terras dat toch weeral nat is, ik zie dat niet zo graag in de morgen maar als het alleen bij de morgen blijft dan ben ik dik tevreden, maar zoals altijd moeten we afwachten wat het voor de rest van de dag met het weer doet, ik hoop op veel zonnige momenten en om momenten dat ik ook wel eens mag en kan genieten, vandaag zal het er luchtiger aan toe gaan dan op andere dagen, al popel ik al wel om mijn nieuwe stukken te kunnen strijken en nadien mooi in de kast te hangen om het snel te kunnen gebruiken !  Ik weet niet hoe jullie op nieuwe dingen reageren, maar dat is mijn idee achter al die dingen.  Zelf wil ik niet dat die stukken dan lang in de kast blijven hangen, ik wil ze ook zo snel als mogelijk dragen . . . en omdat het over zomerspullen gaat, wil ik dus mooi weer, daar is niks mis mee maar laat ons nu ook maar eens genieten van de weldoende zonnestralen ?!

Ja, gisteren was ik er dus niet, ik was op stap, ben naar Leuven geweest, ik moest immers nog een broek ophalen die moest korter worden gemaakt maar met dat weekend en de verkiezingen ertussen, had ik dat tot deze week uitgesteld.  In de voormiddag werd er nog mooi weer voorspeld, tenminste, het zou droog blijven en daar rekende ik op, wanneer ik dan op de middag weer naar huis toe zou gaan, wel dan wou ik toch nog droog blijven, ook al kon het regenen als ik dat stukje nog te voet moest doen naar huis toe, we zien wel had ik gedacht maar je moet het toch steeds proberen . . . en dat is vrij goed meegevallen eigenlijk. 

Ik vertrok hier en ging tot aan de halte aan de school, daar zou ik de bus opwachten, hopelijk liet die niet te lang op zich wachten, ik kreeg gezelschap van een dame die ook mee reed en die wat luchtiger dan ik gekleed was maar wel een dikker vestje droeg over haar zomerkleed, zo zou ik nooit op zulke "twijfeldag" naar de stad zijn gegaan maar eigenlijk had ik achteraf bekeken ongelijk want het was meer dan warm genoeg om iets luchtiger te dragen, zo zie je maar dat je niet altijd de juiste beslissingen neemt.  Verder had ik besloten om alleen maar een klein handtasje mee te nemen waarin net genoeg zat om die aankopen te betalen en daarna dus weer naar huis terug.  Neen deze keer geen grote handtas waarin je handig alles kan stoppen, dat gaan we niet meer doen want dan protesteert je rug daar weer op en lig je een dag of wat in de relax om weer even op adem te komen, niet doen dus !

Onderweg hadden we dus werken zoals op de Aarschotsesteenweg in Wilsele, daar reden we al hotsend en botsend over de opgebroken weg, denk ik toch, zo goed heb ik alles niet bekeken maar we voelden het op de bus naar Leuven toe.  Al bij al verliep alles vrij goed onderweg, behalve aan het plein aangekomen waar al die verschillende wegen bij mekaar komen, is dat niet het "Artoisplein" of zo, ik weet het niet zeker, daar werden we danig door mekaar geschud wanneer onze rustige en goed rijdende chauffeur een noodstop moest uitvoeren, alles blokkeerde met het gevolg dat de inhoud van de bus een ferme schok te verwerken kreeg . . . gelukkig zonder erg, ergens een chauffeur die nog snel voor een bus wou inrijden en dat alles veroorzaakte, gelukkig een alerte chauffeur !

Eenmaal in de stad op pad kreeg ik in het oog dat het overal koppelverkoop was, daar moest ik toch gebruik van kunnen maken, ik zocht immers nog een bloesje dat passend was bij die licht geruitte broek, wit met blauw, wat kon je daar allemaal bij dragen, liefst iets luchtig en zomers zodat ik dat wel eens wou dragen bij een chique gelegenheid, je weet maar nooit wat er nog aangewaaid komt van feestelijkheden !  Eenvoudig was dat niet want ik moest daarbij nog iets vinden dat zonder tekening was, wel mocht er wat kleur in zijn maar liefst iets waar je dan ook nog goed mee staat !  Ik vond ergens een bloesje, in licht groen, maar ik wou nog wel eens wat anders ook passen en sprak daar iemand aan die me zou helpen, ze had nog een bloesje in ongeveer dezelfde kleur maar wel met een V-hals, dat was meer mijn dada maar het moest dan ook nog goed passen, dus dat geprobeerd en het lukte, het vorige bloesje was er eentje die gedubbeld was omdat de stof nogal fel doorzichtig was maar een hemdje eronder dragen kan ook nog altijd en daar beslis je dan zelf maar over, ik had toch een hemdje aan met twee stroken kant zodat dit er goed onder paste.  Zo kocht ik dus een bloesje aan verminderde prijs en een vestje dat ik daar ook nog vond, aan de volle prijs, erg duur was het niet maar ik had wat ik verwachtte en dat viel goed mee, samen met mijn nieuwe broek zou ik dat ook nog kunnen dragen, dus ja, mooi meegenomen dat een aantal stukken toch ook bij mekaar passen, al kan ik bij die nieuwe broek wel heel wat andere kleuren en tekeningen dragen, omdat ze gewoon effen is en dat is vaak nog steeds het mooiste, al heeft ze bredere pijpen, wat iets anders is want daar draag je dan vaak beter een hoger schoentje bij, al hoeft dat niet altijd, we zien wel als we dit dragen !

Eens ik alles had wat ik wou hebben, dan maar op naar het station en daar proberen van niet te lang te moeten wachten totdat er een bus me naar huis toe zou brengen.  Eenmaal daar aangekomen kon ik mijn ogen niet geloven, ik had binnen 4 minuten een bus !  Zag ik dat wel goed, ja toch, het was die bus die ik moest nemen en ja, dan was ik er nog snel weg ook.  Die bus was een gelede bus en dus voorspelden ze een drukte om de schoolkinderen in Aarschot mee naar huis te brengen, want ja, ik stap dan op de bus die verderop naar Aarschot zou rijden om daar zijn rit te beginnen, terug naar Leuven toe, maar nu volgeladen met schoolkinderen van Aarschot.

We vertrokken en toen we aan de lichten op de Aarschotsesteenweg waren aangekomen, toen draaide die bus Kessel-Lo in, waar we voordien woonden, maar ik dacht bij mezelf, daar moet ik niet zijn, droom ik nu of zie ik het juist, rustig maar bedaarde ik mezelf, we zien wel waar hij naartoe rijdt, een hoop werken met als gevolg een omweg dus, het is niet anders, dus we rijden verder mee, en ja hoor, wat verderop nam hij de Pleinstraat om weer op de Aarschotsesteenweg uit te komen . . . en alles liep terug normaal.  Later bedacht ik me dat de steenweg bij het naar Leuven rijden, alleen open was op het gedeelte naar Leuven toe en aan het andere deel waren ze aan het werken, dat was de reden, in één richting konden de bussen maar door, in de andere reden ze even een blokje om zodat ze die werken voorbij waren en terug op hun normale traject aan kwamen.

Onderweg had ik al gezien op mijn regenradar dat het rond 13u zou kunnen regenen, ja, zo leek het wel want onderweg zag ik op de voorruit van de bus toch wat dikke druppels vallen maar veel was het niet echt, zou ik dan toch nog droog thuis geraken of kreeg ik nog eerst wat te verwerken, maar geen nood, ik had mijn regenvestje aan en kon altijd mijn kap op mijn hoofd trekken en verder gaan naar huis toe.  Maar dat was niet nodig, alles bleef droog tot ik thuis was en ja, het had geregend, even blijkbaar op de middag maar vraag me niet wanneer precies, was ik toen met iets bezig op een plek dat ik het weer buiten niet kon zien, ik weet het niet, de stenen waren nat met dikke druppels blijkbaar maar veel meer was er niet geweest.

Verder bleef ik dus bezig met mijn droogrek op te zetten in de living, ik was alles aan het wassen en weldra hing er hier en daar wat te drogen, nu hangen ze nog in mijn inloopdouche, het zijn lichte zomerse stukken en als ze droog zijn kunnen ze in de komende dagen gestreken worden zodat ook dit weer klaar is om te dragen op mooie dagen.  Maar nu zullen ze veel geld moeten bij geven om me nog zover te krijgen dat ze me iets laten kopen, ik kan dat, weet ge, al denk je nu misschien, amai, die koopt nogal wat, ik weet het maar ik moet erbij vertellen dat ik sedert anderhalf jaar weer wat ben bijgekomen en dat mijn kledij van voordien niet zo goed meer past, niet alles is te klein maar ook de gewone spullen die ik meestal dagelijks in huis of bij het poetsen draag, die waren te klein, nu is dat weer allemaal aangevuld, al moet ik hier en daar nog wel wat weg doen van bloesjes die niet zo goed meer zitten als voorheen, niet aan houden want ik ken je, dat draag je toch niet meer !  Dus om geld uit mijn portefeuille te kunnen halen zal je vanaf nu sterke redenen moeten hebben want ik hou die gesloten, alleen voor mondvoorraad zal er vandaag nog wel eens gelopen worden naar het warenhuis maar we zien wel hoe alles nog zal verlopen.

In ieder geval ben ik blij dat ik weer voorzien ben van dit en van dat, alhoewel ik nog wel een vestje, gebreid in fijne wol of nog wat anders wat daarvoor kan dienen, daar zeg ik geen neen tegen.  Ik heb niks meer van al die dingen en ook heb je dat soms wel nodig, we zien wel wat we ooit nog eens tegen komen, in Leuven, in Aarschot of wie weet waar allemaal . . . ?!

Vandaag is het huisvuil klaar zetten want ze komen die morgen vroeg reeds ophalen, een gedeelte toch al, de rest komt meestal pas op de middag aan de beurt, of ze moeten hun ronde om de ene of andere reden gans omgooien, dan kan het al verschillen.

Nog een heel fijne woensdag wens ik iedereen toe, geniet van het mooie weer tussen de buien door, je weet maar nooit wanneer de zon bij je begint te schijnen, geniet van alles wat je hartje deugd doet en maak er een heel fijne woensdag van, ik ga dat ook proberen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!